Teknopark Kariyer ve Teknoloji Sohbetleri' Etkinliği Büyük İlgi Gördü

GEKA'NIN düzenlediği 'Kariyer ve Teknoloji Sohbetleri' etkinliğinde geleceğin iş dünyasının teknolojik açıdan nasıl şekilleneceği konuşuldu.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

“Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten Güney Ege Kalkınma Ajansı ve Muğla İŞKUR iş birliğiyle 1 Kasım 2023 tarihinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde düzenlenen etkinlik teknoloji ve kariyer odaklı sunumlar, firma stantları ve öğrenci projeleriyle dikkat çekti. Etkinlik, 500'den fazla öğrencinin yanı sıra sektör profesyonellerini ve akademisyenleri de bir araya getirdi.

Etkinliğe Muğla Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Muzaffer Akgül, Muğla Teknopark Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Dişcigil, Muğla Teknopark Genel Müdürü Utkucan Şahin, Güney Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Özgür Akdoğan, Muğla İŞKUR İl Müdürü Zahide Altınok ve KOSGEB Muğla Müdür V. Sadullah Dülger katılım sağladı.

Bilge Teknoloji Şirketi Müdürü Sinan Uğurluoğlu'nun moderatörlüğünde gerçekleştirilen etkinliğe; Idamobile Genel Müdürü Cem Kılınç, Arniva Genel Koordinatörü Halil Koç, Mava & Vihobook Kurucusu Hayri Yılmaz, Türkiye Biyologlar Derneği Genel Başkanı Dr. İhsan Soytemiz ve PurpleBox - Siber Güvenlik ve Bulut Servisleri Müdürü Simge Özger konuşmacı olarak katıldılar. Alanında uzman isimler deneyimlerini ve bilgilerini geleceğin liderleri olan öğrencilerle paylaşırken, geleceğin iş dünyasının teknolojik açıdan nasıl şekilleneceği de tartışıldı.

Etkinlikte, teknoloji ve inovasyon alanında öğrencilerin yaratıcılığını ve problem çözme yeteneklerini sergilediği beş yenilikçi projenin sunumu, proje sahibi on öğrenci tarafından gerçekleştirildi. Ayrıca, alanında önde gelen 15 teknoloji firması etkinlikte stant açarak öğrencilere kariyer fırsatları ve sektör hakkında bilgiler sundu. Öğrenciler, firma temsilcileriyle birebir görüşme fırsatı da yakaladılar.

GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan etkinliğe dair yaptığı açıklamada; “GEKA’nın, Kalkınma Ajansları 2022-2023 Genç İstihdamı teması kapsamında gerçekleştirdiğimiz “Kariyer ve Teknoloji Sohbetleri” etkinliği, öğrencilerin ve genç profesyonellerin sektör liderleriyle doğrudan iletişim kurmalarını, kariyer yollarını şekillendirmede önemli bilgiler edinmelerini sağladı. Etkinlik, aynı zamanda yerel ve ulusal firmaların yetenek avcılığı yapmaları için de bir platform oluşturdu. Güney Ege Kalkınma Ajansı Muğla Yatırım Destek Ofisimiz ve Muğla İŞKUR organizasyonuyla düzenlenen etkinliğe Muğla Teknopark Yönetimi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kariyer Planlama ve Mezunlarla İlişkiler Koordinatörlüğü yetkilileri de katkı sundular. Gerçekleştirilen bu başarılı organizasyonu, gelecek yıllarda da genişleterek devam ettirmeyi planlıyoruz. Etkinlik katılımcılarının ve firmaların da gelecek etkinlikler için büyük bir heyecan ve beklenti içinde olduklarını görmek ve duymak da bizi bu alanda teşvik ediyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN