Önemli Turizm Merkezleri Haberleri

Önemli Turizm Merkezleri Haberleri

İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi Yapılacak

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Gökova Körfezinin önemli turizm merkezlerinden birisi olan Milas’ın Ören Mahallesinde başlatılan kanalizasyon hat çalışmaları devam ediyor. Ören’de yapılan kanalizasyon hattı ile bölgenin doğasının korunması amaçlanıyor.

Fethiye EMITT 2024 Fuarında Yerini Alıyor

Dünyanın en önemli turizm merkezlerinden birisi olan Fethiye; Londra ve Berlin ile beraber Avrupa’nın en büyük turizm fuarlarından birisi olarak gösterilen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT) yerini almak için hazırlıklarını tamamladı.

Torba Kanalizasyon ve Arıtma Tesisi Tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliği ile yapımına başlanan Torba Atık su Arıtma Tesisi ve kanalizasyon çalışması tamamlandı. Projenin hayata geçirilmesi ile kanalizasyon şebekesi bağlanan mahallelerden Büyükşehir Belediyesi tarafından alınması gereken atık su gelirleri, 27 yıl süre ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’na veriliyor.

BAŞKAN OTGÖZ, PATARA KÖPRÜSÜ ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Seydikemer ve Kaş’ın Antik Kentlerini birbirine bağlayacak, bölgenin turizm başta olmak üzere tarımında gelişmesine katkı sağlayacak Patara Köprüsü’nün yapım çalışmalarını yerinde inceledi. 

ÇALIŞ SAHİLİ’NDE MOTORSİKLET SORUNU

Bölgenin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Çalış Sahili’nde trafiğe kapalı alanda dolaşan elektrikli bisikletler ve motosikletler tehlike oluşturuyor. Esnaflar ve vatandaşlar en kalabalık olan zamanlarda sahilde motosikletlerin ve elektrikli bisikletlerin yayaların arasında dolaşmasının tehlike arz ettiğini ifade ediyorlar.

ÇALIŞ SEZONA HAZIR

Bölgenin önemli turizm merkezlerinden biri olan Çalış yenilenen yüzü ile yaz sezonuna hazır. Çalış Sahili’nden yapılan çevre düzenlemesi sonrası bambaşka bir görünüme bürünen Çalış’ta esnaflar yerli ve yabancı misafirlerini bekliyorlar.

‘Fethiye Küçük Sanayi Sitesi, işletmeler ve işyeri sahipleri mağdur edilmeden taşınmalı’

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından gerçekleştirilen ‘Fethiye ve Seydikemer Küçük Sanayi Sitesi Fizibilite Etüdü’ odak toplantısında, bilim insanları ve resmi kurum temsilcileri Fethiye Küçük Sanayi Sitesi’nin taşınmasına ilişkin görüşlerini açıkladı. Plansız büyüyen ve alt yapı sorunları çözülemeyen sanayinin dünyanın önemli turizm merkezlerinden Fethiye için büyük bir sorun haline geldiğini belirten bilim insanları ve resmi kurum temsilcileri, işletmeleri ve işyeri sahiplerini mağdur etmeden planlı bir taşımanın Fethiye’nin geleceği açısından çok önemli olduğunu dile getirdi.

Turizmciler Bayramdan Umutlu

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden, yıllık 3 milyon yabancı, 4 milyon yerli turisti ağırlayan Muğla’da turizmciler, Kurban Bayramı'nda doluluk beklentisi yüzde 50-60 arasında. Tesisleri Temmuz ayı başında açan turizmciler, en azından personel giderlerini karşılama açısından Kurban Bayramı’nın bir şans olduğunu açıkladılar.

JAK Timleri Fethiye’de Göreve Başladı

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Muğla'nın Fethiye ilçesinde Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) bünyesindeki Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi, göreve başladı. JAK timi yaşanabilecek kayıp ve düşme gibi olaylara hızla müdahale edecek.

Başkan Gürün “Pandemi Süreci Turizmi Olumsuz Etkiledi”

FERDİ YAVUZ- Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinin başında gelen Muğla’da turizm sektörü koronavirüs nedeniyle sıkıntılı günler geçiriyor. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; "Beklemendik koronavirüs salgını ve pandemi süreci Muğla turizmini ciddi anlamda etkiledi. İç turizmin hareketlenmesi için B planımızı devreye soktuk." dedi.