Odak Haberleri

Odak Haberleri

Dikmen, “İnsan Odaklı Projeler Hazırladık”

Zafer Partisi Fethiye Belediye Başkan Adayı Müjgan Dikmen ile Zafer Partisi Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ünal Yiğit, 3’lü Masa programına konuk oldu. Dikmen, “İnsan odaklı projeler hazırladık” derken; Yiğit, “Rant imarı değil, halk imarı gerçekleştireceğiz” dedi.

Alim karaca “3 Memnuniyet Anketinde de Birinci Çıktım”

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, yeniden aday olduğu sürecin tüm ayrıntılarını anlattı. Karaca asılsız iddialarla genel merkeze binlerce mail atıldığını belirtirken, genel merkezin 3 kez memnuniyet anketi yaptığını, hepsinden birinci çıktığını söyledi. Ayrıca kendisi hakkındaki bazı iddialara da cevap veren Karaca “kimseye kırgın değilim. Ben projelere odaklı bir seçim çalışması yapacağım. Bugüne kadar siyasi görüşünden dolayı kimseyi işinden etmedik” ifadelerini kullandı. 

Fethiye Cuma Pazarı Uygun Fiyatlarla Vatandaşın Tercihi Oldu

Fethiye'de her hafta Cuma günleri kurulan 'Üretici Pazarı' olarak da bilinen Cuma Pazarı'nda bu haftada da yoğunluk yaşandı. Fiyatların düşmesiyle vatandaşın odak noktası Cuma Pazarı oldu.

Âşıklar Tepesi’ndeki Masa ve Banklar Onarıldı

29 Aralık tarihinde yaptığımız ‘Âşıklar Tepesi’nin Durumu İçler Acısı’ haberinin ardından Fethiye'nin eşsiz bucaksız manzarasını izleme fırsatı veren Âşıklar Tepesi’ndeki masa ve banklar onarılarak vatandaşın kullanımına sunuldu.

Fethiyespor, Sarıyer’e odaklandı

TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta geçtiğimiz hafta Denizlispor'u 3-1 yenen Fethiyespor, bu sezon ilk kez kazandığı maçın ardından Sarıyer deplasmanına çıkacak. 

“Rahat bir şekilde iyi bir skorla galip ayrıldık”

Eyüpspor Teknik Sorumlusu Kerem Yavaş, farklı kazandıkları Bodrum FK maçıyla ilgili, “Oyuncularımız birinci dakikadan son dakikaya kadar harfiyen her şeyi uyguladılar. İyi odaklanma ve fiziksel temaslara karşılık verdiler” dedi.

Fethiyespor sezona odaklandı

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele edecek olan Fethiyespor, yeni sezon hedefleri doğrultusunda çalışmalarına devam ediyor.

Cuma Pazarı’nda Odak Fiyatlar Oldu

Fethiye'de her Cuma günü kurulan Üretici Pazarı'nda vatandaşın ilgisi her zamanki gibi yoğun oldu. Vatandaşlar, ürünlerdeki fiyat artışından rahatsız durumda.

“Steam ile Denizleri Koruyorum” Projesi İçin Yarıştılar

DenizTemiz Derneği/ TURMEPA bu yıl “STEAM ile Denizleri Koruyorum” projesinin 8’incisini gerçekleştirdi. Projeye Muğla ve Didim’den katılan 12 öğretmen, aldıkları STEAM eğitimleri sonrasında öğrencilerle birlikte denizi ve çevreyi koruyan teknoloji odaklı projeler hazırladılar.

“İlk Orucum, İlk Hatıram” kompozisyonu tamamlandı

Fethiye Müftülüğünün düzenlediği Fethiye İlçe Müftülüğü bünyesindeki ihtiyaç odaklı Kur’an Kursu öğrencileri arasında “İlk Orucum, İlk Hatıram” konulu kompozisyon yarışması tertip edildi.

Milletvekili Adayı Behçet Saatcı, Esnafı Ziyaret Etti. 

Saatcı: “Muğla’nın dört bir yanı, değişime odaklanmış” dedi.

“ÖNCELİĞİMİZ KONFOR VE DOĞA ODAKLI PROJELER HAYATA GEÇİRMEK”

Akdağ Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Akdağ, insan ve çevre odaklı projeler tasarladıklarını dile getirip, projeleri hakkında bilgi verdi. Akdağ, mimaride öncelik sadelik, konfor ve doğal dokunun korunması olduğunu belirtti.

FETHİYE’DE SPOR, TURİZMDE REKOR PROJESİ ODAK GRUP TOPLANTISI YAPILDI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın Fethiye’de Spor, Turizmde Rekor projesinin odak grup toplantısı sektör temsilcilerinin yoğun katılımıyla yapıldı.

BAŞKAN OSMAN ÇIRALI:“FTSO’DAN NEMALANMAYI ALIŞKANLIK HALİNE GETİRENLER YALAN VE İFTİRA ÜRETİYOR”

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Mavi Grup Başkan Adayı Osman Çıralı, son günlerde bazı sosyal medya hesaplarında ve yayın organlarında yer alan iddialara ilişkin açıklamada bulunarak, hakkındaki tüm iftira, yalan ve hakaretlerin belli odaklar tarafından seçim sürecinde kendisini karalamak amacıyla üretildiğini söyledi. 

ASENA HOCADAN, LEZZETLİ GÖZLEMELER

Büyük samanlık koyunda hizmete başlayan gözleme istasyonu tatilcilerin odak noktası oldu. Oklavanın başında Rusça öğretmeni Asena hocayı görenler şaşkınlık yaşıyor.

GİRGİN: RANT ODAKLI PLANSIZ İHALELERLE KIYILARIMIZ YAĞMALANIYOR

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Göcek’teki koylarda mapa ve şamandıra sistemi kurulmasını ve işletilmesini içeren, bugün (15 Mart) yapılacak ihaleyle ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bir soru önergesi verdi.

Ülkü Ocakları’ndan şiir yarışması

Fethiye Ülkü Ocakları tarafından 20 Şubat 2015 tarihinde Ege Üniversitesi’nde teröristlerce canice katledilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu anmak ve anısını yaşatmak adına şiir yarışması düzenlendi. Düzenlenen şiir yarışmasını kazanana plaket ve ODAK2023 Hızlı Okuma ve Anlama Yazılımı hediye edilecek.

Fethiye EKO-Turizm değer haritası çıkarılması Odak Grup toplantısı yapıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) ev sahipliğinde Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından düzenlenen Eko-Turizm Destinasyon Komisyon ve Hedef Pazar Analizi odak toplantısında, bölgenin eko-turizm potansiyeli ele alındı ve değer haritası çıkarıldı.

Yeni Ar-Ge Merkeziyle Sektöre Katkı Sağlayacak

Teknoloji ve inovasyon odaklı çalışmalarını sürdüren Adm Elektrik, yeni Ar-Ge Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi. Enerji sektöründe operasyonel verimlilik ve kesintisiz enerji sağlamak adına teknoloji odaklı çalışmaların yürütüleceği bir üs olacak merkez, elektrik dağıtım sektörünün gelişimine de katkı sağlayacak.

AYDEM Perakende ve Gediz Perakende tasarruf sağlayan enerji izleme ürünlerini tanıttı!

Aydem Perakende ve Gediz Perakende, verimlilik odaklı teknolojik ürünleriyle, işletmelerin enerji yönetimi ihtiyaçları için katma değer sağlayan dijitalleşme çalışmalarını sürdürüyor. Kurumsal müşterilerinin, elektrik tüketimlerini her zaman, her yerde gerçek zamanlı izleyerek kayıt altına almasına imkan veren Aydem ve Gediz Perakende, şirketlerin enerji tüketimlerinin raporlamalarını da sağlayan yeni enerji izleme ürünlerini tanıttı.

‘Fethiye Fuar Alanı ve Kongre Merkezi Fizibilite Raporu’ Toplantısı Gerçekleştirildi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından hazırlanan ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) ‘2020 Yılı Fizibilite Desteği’nden yararlanmaya hak kazanan ‘Fethiye Fuar Alanı ve Kongre Merkezi Fizibilite Raporu’ projesinin odak grup toplantısı gerçekleştirildi. Fethiye ve Seydikemer’in kongre ve fuar alanına ihtiyaç duyduğu konusunda görüş birliğine varılan toplantıda, fuar alanı ile kongre merkezinin yapı ve hedef kitle açısından birbirinden farklı yerlerde inşa edilmesinin daha faydalı olacağı görüşü ön plana çıktı.

Ülkü Ocakları, yapay zekâ teknolojisi olan odak 2023 yazılımını tanıttı

Eğitime yönelik kapsamlı çalışmaları ile adından sıkça söz ettiren Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı yeni bir adım daha atarak, yapay zeka teknolojisi ile alanında uzman kişiler tarafından ‘Anlayarak Hızlı Okuma Yazılımı’ geliştirdi. Muğla’nın Menteşe İlçesi Sınırsızlık Meydanı’nda kurulan stantta Muğla Ülkü Ocakları tarafından ODAK2023 vatandaşlara tanıtıldı.

Ortaca Belediyesi’nden iddialara belgeli cevap

CHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan, ilçedeki katı atık alanlarının tehlikeli ve kimyasal atık deposuna dönüştüğünü iddia etmişti. Ortaca Belediyesi tarafından yapılan açıklamada iddialara belgeli cevap verilerek, ““Üreticilerimizin zor günler yaşadığı bir dönemde, üreticilerimizden kaynaklanan ve yılın belli bir zaman zarfında yaşanan kısa süre içinde biten bir sorunu Ortaca Belediyesine aksettirmek doğru bir tutuk değildir. Ortaca hepimizindir ve hep beraber sorunlara çözüm odaklı yaklaşılması gerekir.” ifadelerine yer verildi.

Fethiyespor ve rakibi Yıldızlı tesislerde maç saatini bekliyor

3. lig 2. Grupta play-off yarı final mücadelesinde ilk maçını Fethiye Şehir Stadında bugün İskenderun FK ile oynayacak olan Fethiyespor, bu maçı Clup Letoonia’da beklerken, konuk ekipte Fethiyespor’a nazire yaparcasına Majesty Clup Tuana’da kamp yapıp bu tesiste bekliyor. Cumartesi günü (bugün) saat 20.30’da oynanacak karşılaşmayı Clup Letoonia’da bekleyen Fethiyespor Başkan Esat Bakırcı ve yöneticilerle Ramazan Bayramı kutlamasını gerçekleştirdi. Konuk İskenderun FK’da Kulüp Başkanı Hakan Bolat ve yöneticilerle birlikte Majesty Clup Tuana’da bayramlaştı. Fethiyespor gollü galibiyete odaklanırken, Fethiyespor, Teknik Direktörü Enver Ataçocuğu, “Kazanmak istiyoruz. İkinci maça avantajlı gitmek arzusundayız” dedi.

MSKÜ 86 projesi ile bir rekora imza attı

MSKÜ bu yıl, TÜBİTAK 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı ve TÜBİTAK 2209-B - Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Tezi Destekleme Programı kapsamında 2020 yılının 2. çağrı döneminde kabul gören 86 projesi ile bir rekora imza attı.

Fethiyespor 3 puana odaklandı

3. Lig 2. Grup’ta mücadele eden Fethiyespor, Çarşamba günü sahasında Tokatspor ile karşılaşacak olan Fethiyespor, hazırlıklarını Teknik Direktör Enver Ataçocuğu yönetiminde tamamlayıp, kampa çekildi. Fethiyespor Başkanı Esat Bakırcı, “ligde tüm maçları kazanmak istiyoruz” dedi. 

Fethiyespor Bahri Kaya ile ilk maçında

3. Lig 2. Grup’ta zirve mücadelesi veren Fethiyespor, 26. hafta karşılaşmasında sahasında Ceyhanspor’u ağırlıyor. Bu karşılaşmanın hazırlıklarını Teknik Direktör Bahri Kaya yönetiminde tamamlayan lacivert beyazlılar, Ece Saray Marine Resortta maç saatini bekliyor. Fethiyespor Başkanı Esat Bakırcı, “Cezalı oyuncumuz yok. Galibiyete odaklandık” ifadelerini kullandı. 

Fethiyespor Tekirdağ’ı Ağırlıyor

3. Lig 2. Grup'ta mücadele eden Fethiyespor, Çarşamba mesaisinde Tekirdağspor’u ağırlıyor. Teknik Direktör Mesut Toros yönetiminde hazırlıklarını tamamlayan lacivert beyazlılar, Alesta Otel’de kampa çekildi. Fethiyespor, ilk yarıda yenildiği rakibinden rövanşı almak isterken 3 puana odaklandı. Fethiyespor Başkanı Esat Bakırcı, her maçı final olarak gördüklerini dile getirerek “ Kazanmak için sahaya çıkacağız. Yeniden liderliği yakalamak istiyoruz” dedi.

Tekirdağspor karşılaşmasını Akgül yönetecek 

3. Lig 2. Grup’ta mücadele eden Fethiyespor, ilk yarıda son dakika golüyle mağlup olduğu Tekirdağspor’dan rövanşı almak istiyor. Teknik Direktör Mesut Toros yönetiminde hazırlıklarını sürdüren lacivert beyazlılar, galibiyete odaklandı. Fethiyespor-Tekirdağspor maçını Malatya bölgesinden Deniz Sercan Akgül yönetecek. Fethiyespor Yönetim Kurulu Üyesi Cem Tufan, “Tekirdağspor’dan rövanşı alıp, lider olmak istiyoruz” dedi. 

Fethiye’nin Sultanları playofflara odaklandı 

Türkiye Voleybol Federasyonu Kadınlar 2. Lig 3. Grup liderliğini sürdüren Fethiye Bahçeşehir Spor Kulübü, Mart ayında oynanacak olan playofflara odaklandı. Ligde kalan 4 maçın ardından playoff sürecine geçeceklerini kaydeden Fethiye Bahçeşehir Spor Kulübü Antrenörü Ali Elmadibi, “Mart’ın ikinci haftasında yarı finaller olacak. Nisan ayının başında da final grubunu tamamlayıp, Fethiye’yi en iyi şekilde temsil ederiz ve Fethiye Bahçeşehir Spor Kulübü’nü birinci lige taşırız” ifadelerini kullandı.