'ÖNCELİĞİMİZ KONFOR VE DOĞA ODAKLI PROJELER HAYATA GEÇİRMEK'

Akdağ Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Akdağ, insan ve çevre odaklı projeler tasarladıklarını dile getirip, projeleri hakkında bilgi verdi. Akdağ, mimaride öncelik sadelik, konfor ve doğal dokunun korunması olduğunu belirtti.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Akdağ Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Akdağ, Türkiye ve dünyadaki trendleri ve projeleri hakkında konuştu. Türkiye'de ve dünyada mimaride sadelik, konfor ve doğal dokunun korunması öncelik olduğunu belirten Akdağ, başarılı bir inşaat mühendisi ve mimar olmak isteyen gençlere tavsiyelerde bulundu. Akdağ, "Gençler, Türk mimari tarihini ve eski eserlerimizi iyi incelemeleri gerekiyor. Çünkü geçmişten bugüne dünyanın birçok ülkesinde bulunan mimari yapılara bizim tarihteki eserlerimiz ilham vermiştir" ifadelerini kullandı.

ÇEVRE ODAKLI PROJELER
Sayın Akdağ, insan ve çevre odaklı projeler tasarladıklarını dile getirip, projeleri hakkında bilgiler verdi. Eşsiz güzellikte yaptığı projelerden bahsetti. Fethiye’deki özel ve kompleks projelerden biri olan Galaksi Villaları; 30 müstakil villa, 10 dubleks daire ve 5 iş merkezi şeklinde tasarlanarak, Fethiye’nin en iyi losyonlarından birinde öne çıkmaktadır. Denize 200 metre yakınlığı ve modern çizgisiyle, yaşam ve yatırım düşünenler için doğru adres olacağı kanısındayız. Bu proje farklı dizaynıyla adından daha çok söz ettirecek. Eşsiz deniz manzarası ve mükemmel doğasıyla Kalkan’ın en gözde yerinde bulunan Deniz Villaları, denizi en güzel yerden görmek isteyenlerin yaşam alanı olacak. Projemizdeki 9 müstakil villanın her biri özel konseptte tasarlanarak üst kalite ürünlerle dizayn edildi. 
Özel tasarımı ve farklı çizgisiyle ismi gibi değerli olan Akdağ Gold Plaza, Fethiye’nin en yoğun ve yaşayan caddesinde yerini alıyor. Turizmin kalbi Hisarönü eğlence merkezinin yanında konumlanan Capella Villaları projemizin, adı gibi 4 yıldız olarak inşaası devam ediyor. Yıldız gibi Hisarönü’nde parlamak için geri sayımda.

“İÇERDE VE DIŞARIDA DOĞAL GÖRÜNÜM HAKİM”
Türkiye'deki  mimari trendler hakkındaki düşüncelerini de paylaşan Akdağ sözlerine:
"Türkiye inşaat sektörü konusunda gerçekten öncü bir ülke dünyanın birçok ülkesine satışlar gerçekleştiriyoruz. Ülkemizde eskiden biraz daha gösterişli tasarımlar tercih edilirken günümüzde konfor, kalite, ihtiyaca göre otomasyon ve sade görünüm tercih ediliyor. Tasarımlarda içerde ve dışarıda doğal görünüm hakim. Dünya trendleri ile ülkemizdeki trendler arasında bir fark yok. Zaten artık tek tuşla her şey elimizin altında. İnternet çağında Türkiye trendleri, dünya trendleri olarak ayırmak mümkün değil. Türkiye'de de dünyada da sadelik, konfor ve doğal dokunun korunması öncelik.

“RAHAT BİR İŞ ORTAMI YARATICILIK GEREKTİREN İŞLER İÇİN ÖNEMLİ”
Ekip motivasyonunun başarıda önemli bir rolü olduğunu vurgulayan Akdağ, "Çalışma hayatında en önemli unsur hem iş hayatına hem de sosyal ve aile hayatına rahatça vakit ayırabilmek. Bence herkesi en çok motive eden şartlar haklarını zamanında almaları ve insani mesai saatlerinde çalışmaları. Akdağ Şirketler Grubu olarak en önem verdiğimiz motivasyon koşulu ilk başta bu. Şirket içi etkinlikler, beraber geçirilen keyifli vakit ve rahat bir iş ortamı yaratıcılık gerektiren işler için oldukça önemli. Elimizden geldiği kadar bu şartları sağlamaya çalışıyoruz" dedi. Başarılı bir inşaat mühendisi, mimar olmak isteyen gençlere tavsiyelerde de bulunan Akdağ, "Mesleklerini öğrenebilmeleri için meraklı olmaları, gezmeleri lazım. Gezdikçe gördükçe hayal güçleri artacak. Ama gezerken bakmaları değil görmeleri gerekiyor. Gençlere bir diğer tavsiyem ise Türk mimari tarihini ve eski eserlerimizi iyi incelemeleri olur çünkü geçmişten bugüne dünyanın birçok ülkesinde bulunan mimari yapılara bizim tarihteki eserlerimiz ilham vermiştir" diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN