Dikmen, 'İnsan Odaklı Projeler Hazırladık'

Zafer Partisi Fethiye Belediye Başkan Adayı Müjgan Dikmen ile Zafer Partisi Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ünal Yiğit, 3'lü Masa programına konuk oldu. Dikmen, 'İnsan odaklı projeler hazırladık' derken Yiğit, 'Rant imarı değil, halk imarı gerçekleştireceğiz' dedi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Fethiye Haber, Fethiye TV ve FRT TV ortak yayını ile ekranlarda olan 3’lü Masa programının konuğu Zafer Partisi Fethiye Belediye Başkan Adayı Müjgan Dikmen ile Zafer Partisi Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ünal Yiğit oldu. Başkan Adayı Dikmen ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yiğit; Ayyıldız Gündem Gazetesi Köşe Yazarı Gürhan Cengiz, Gerçek Fethiye Gazetesi Haber Müdürü Emrullah Gök, Manşet Fethiye Gazetesi Köşe Yazarı Sedat Ünal’ın sorularını yanıtladı. Yaklaşık 2 saat süren programda konuşan Dikmen ve Ünal, kendisine yöneltilen soruları içtenlikle cevapladı ve projelerini anlattı. 

BELLİ KRİTERLER GÖZ ÖNÜNE ALINARAK ADAYLARIMIZ BELİRLENDİ
Zafer Partisi Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ünal Yiğit, “Yerel seçim sürecinde ilk olarak il başkanlığımız potansiyel aday olabilecek isimleri genel merkeze gönderdi. Bir nevi eleme usulü ve belli kriterler göz önüne alınarak adaylarımız belirlendi. Genel olarak merkez yoklaması ile tespit edildi, şaibeli bir durum söz konusu olmadı. Bildiğiniz gibi siyaset devamlılık gerektirir. Müracaatlar da oldu fakat genel merkezimiz saha tecrübemizden dolayı bizleri tercih etti. Büyükşehir ve ilçe belediyeleri bütçelerinin belirli bir kısmını amatör spor kulüplerine ve sportif faaliyetlere ayırmak zorundadır. Zafer politikası kapsamında, gençleri olumsuz durumlardan uzak tutma adına projelerimizi hazırladık” şeklinde ifadeler kullandı. 

RANT İMARI DEĞİL, HALK İMARINI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ
Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yiğit, “Muğla’nın il yüzölçümünün üçte ikisi ormanlarla kaplı. Geri kalan üçte birlik alanda tüm faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Bana kalırsa il genelinin çok iyi planlanması gerekiyor. Toprak çoğalan bir şey değil da azalıyor. İnsanlarımız bu bölgeye rağbet gösteriyor. Kaçak yapılaşma aldı başını gidiyor. Büyükşehir belediyesi olarak düzgün bir planlama yaparsak, halkımıza o derece faydalı hizmet sunarız. Muğla bir cazibe merkezi… Özel bir bölgede yaşıyoruz. Özel Çevre Koruma Alanları göz önüne alarak, 1/25000 ölçekli nazım imar planının yapılması gerekiyor. Aşırı nüfus yoğunluğunu arttırıcı hiçbir imar planına onay vermeyeceğiz. Rant imarı değil, halk imarını gerçekleştireceğiz” açıklamasında bulundu. 

İLK YAPACAĞIM İŞ BÖLGE PLANLAMASI
Yiğit, “İddiamız parti olarak büyükşehir belediyesini almaktır. İlçe belediyeleri ile kavgalar ve liyakatsiz personel görevlendirmesi neticesinde 10 yılımızı heba ettiler. Bunu toparlamak gerçekten uzun bir süre alacak. İlk yapacağım iş bölge planlaması. Burada ilk olarak ilçe belediyeleri ve devlet kurumları ile bir koordinasyon sağlamamız gerekiyor. Büyükşehir belediyesinin ben yaptım olduğu mantığı ile şehri yönetemezsiniz” diye konuştu.  

BELEDİYECİLİK BİR TAKIM İŞİDİR
Zafer Partisi Fethiye Belediye Başkan Adayı Müjgan Dikmen, “Geçmişte sporculuk yaptığım için, sporun gençleri kötü alışkınlardan uzak tuttuğunu yakından biliyorum. Projelerimiz arasında her mahalleye bir spor merkezi oluşturmak da bulunuyor. Belediyecilik bir takım işidir. Fethiye için yapılması gereken belli başlı projeler var. Otopark, trafik, imar, sanayi sitesi önemli çalışmalar. Burada önemli ve acil olarak bir sıralama yapılmalıdır. Bunun için belediye meclisleri kurmayı planlıyorum. Projelerin hayata geçirilmesi evresinde, işin ehli kişiler ile birlikte hareket edilmesi gerekmektedir. Şehir planlamacıları ve inşaat mühendislerini de çalışmaya dahil ederek, Fethiye’yi bir şekilde toparlamamız gerekiyor. Nüfusumuz pandemi sürecinde gerçekleşen iç göç ve Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle meydana gelen dış göç nedeniyle artmış durumdadır. Yaz sezonunda nüfusumuz daha da artmaktadır” şeklinde konuştu. 

İNSAN ODAKLI PROJELER HAZIRLADIK
Başkan Adayı Dikmen, “Zafer Partisi’nin yerel politika vizyonu, insan odaklı projeleri bilim ve teknoloji ile halka yaraşır bir şekilde ulaştırmaktır. Hayata geçirilecek projeler insan hayatına dokunmayacaksa, bu çalışmanın yapılmasının hiçbir anlamı yoktur. Fethiye tarım ve sanayinin sürdürülebilir olması, turizmin 12 aya yayılması gerekmektedir. Bizim önem verdiğimiz husus, projelerin insan odaklı olmasıdır. Halka indiğimiz yerlerde bunları anlatmaya çalıştık. İlerleyen günlerde daha hızlı ve maddeler halinde vatandaşlarımızla paylaşımda bulunacağız” ifadelerini kulandı. 

EN ÖNEMLİ HUSUS KISIRLAŞTIRMA
Dikmen, “Fethiye’deki en büyük sorunlardan birisi de sokak hayvanları bu kadar hızlı çoğalabiliyor. Burada en önemli husus kısırlaştırmadır. Belediye imkanları ölçüsünde bunu çoğaltmamız lazım. Sokak köpekleri gruplar oluşturarak zaman zaman insanlara saldırabiliyorlar. Aç oldukları için bu durumun ortaya çıktığını düşünüyorum. Belediye, mama firmaları ve gönüllüler işbirliğinde ortak projeler oluşturabiliriz. Onların şartlarını daha da iyileştirebilirsek, tüm olumsuzluklar ortadan kalkacaktır” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN