Metre Haberleri

Metre Haberleri

Fethiye'de taksimetre ücretine zam geldi

Artan akaryakıt fiyatları sonrasında Fethiye'de taksimetre ücretine zam geldi. Zammın ardından 100 lira olan indi-bindi ücreti 150 liraya çıktı.

Koylu Yerel Seçim Sonuçlarını Değerlendirdi

Muğla'da ve Türkiye genelinde gerçekleşen 2024 Yerel Seçimleri, demokratik sürecimizin önemli bir kilometre taşı oldu. Demokrat Parti Genel İdare Kurulu Üyesi ve Muğla İl Başkanı Atınç Koylu, seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Babataşı Mahallesine Yeni Park

Fethiye Belediyesi, ilçedeki yeşil alanları çoğaltmaya, farklı mahallelere yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırmaya devam ediyor. Belediyenin Babataşı mahallesinde 3 dönümden büyük bir alanda yaptığı, içinde basketbol sahası, çocuk oyun grubu, 1636 çeşit bitki, 1546 metrekare çim alan ve çeşitli sosyalleşme alanlarının yer aldığı parkın açılışı törenle gerçekleşti.

Bodrum’da Sıcak Asfalt Çalışmaları Devam Ediyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Bodrum’un Mumcular ve Gündoğan Torba güzergâhında başlatılan sıcak asfalt çalışması devam ediyor.

Manken Wilma Elles İlgi Odağı Oldu

Fethiye’de Manken Wilma Elles, giydiği gelinlikle ilgi odağı oldu. 100 metre kuyruğu olan kırmızı gelinlik satışından elde edilecek gelir depremzede çocuklara bağışlanacak.

Başkan Akdenizli, Memleketi Seydikemer’de Davul Zurnayla Karşılandı

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tekrar aday gösterilmesinin ardından AK Parti Muğla Aday Tanıtım Toplantısı dönüşünde coşkulu bir kalabalık ve meşalelerle karşılandı. Metrelerce uzayan kuyruk AK Parti Seydikemer İlçe Başkanlığı önünde sona erdi. Burada Başkan Akdenizli’nin Seydikemer Belediye Başkan Adaylığı için adak kurban kesilip, dualar edildi.

Fethiye'de Beton Mikseri Kadını Metrelerce Sürükledi: 1 Ağır Yaralı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, B.B. idaresindeki beton mikseri, karşıdan karşıya geçmek isteyen genç kadına çarptı. Kazanın etkisiyle metrelerce sürüklenen genç kadın ağır yaralandı. Yapılan ilk müdahalenin ardından kazada ağır yaralanan Ecenur Götür (21), Fethiye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Dalaman’da Sıcak Asfalt Çalışmaları Sürüyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Dalaman ilçesinde sürdürdüğü alt ve üstyapı çalışmaları kapsamında Alemdar Caddesinde 2 bin 750 metre sıcak asfalt çalışmasına başladı.

Ayaydın, “Körfezde 6 milyon metreküp balçık var”

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Aydın Ayaydın, seçim çalışmaları kapsamında Fethiye’de bir dizi ziyaretlerde bulundu. Başkan Adayı Ayaydın, “Şu anda körfezde 6 milyon metreküp balçık var. Bunları temizledikten sonra denizi halkımıza açacağız” dedi.

Büyükşehir Bodrum’da Kayıp Kaçağı Önlemek için 340 Bin Metre Yeni İçme Suyu Hattı Yaptı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum’da içme ve kullanma suyunun aktarımı sırasında meydana gelen kayıp ve kaçağın önlenmesi adına bugüne kadar 340 bin metre uzunluğunda yeni içme suyu hattı yaptı. 2014 yılından bu yana yapılan bu çalışmalar ile birlikte Bodrum’da kayıp kaçak 0 oranında azaltılarak yılda 5,14 Milyon m³ su tasarrufu sağlandı.

Milas'ın Tarih Kokan Mahallesi Kapıkırı’nda Büyük Proje Başladı

Milas Belediyesi, Muğla'nın Milas İlçesi'ne bağlı Kapıkırı Mahallesi'nde, Zeytintepe Mevkii'nde bulunan 5 bin metrekarelik alanda önemli bir restorasyon ve çevre düzenleme projesine başladı. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü KUDEB Şefliği bünyesinde hazırlanan proje; otopark alanı, ziyaretçi ihtiyaç üniteleri, gölgelikli çok amaçlı sosyal etkinlik alanları, seyir terası, rekreatif amaçlı iskele ve peyzaj düzenlemeleri ile bölge turizmine büyük katkı sağlayacak.

32 Bin Metre Kare Kaldırım Kaplaması Yapılacak

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum ilçesinde Akyarlar, Gümüşlük, Geriş, Turgutreis Mahalleri’nde başlattığı 18 bin metre sıcak asfalt çalışmalarını tamamlarken, Gündoğan Mahallesinde 7 bin metrelik çalışma başlattı.

Bozburun İçme Suyu Hattının 6 Bin Metresi Tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Marmaris, Bozburun Yarımadasında başlatılan 53 bin metrelik içme suyu hattının 6 bin 500 metresi tamamlandı. Bozburun Yarımadasında içme suyuna kavuşacak olan mahallelerin muhtarları Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür etti.

Yıllık 780 bin tonluk bir su tasarrufu

Menteşe Belediyesi sorumluluk alanında bulunan yaklaşık 870 bin metrekare yeşil alan ve parkları arıtma suyu (gri su) ile sulayarak yıllık 780 bin tonluk bir su tasarrufu sağlıyor.

Menteşe'de yollar modern görünüme kavuştu

Menteşe Belediyesi tarafından yapılan yol çalışmaları kapsamında kırsaldan kente yollar güvenli ve modern bir görünüme kavuştu. 2023 yılında 53 bin 500 metrekare kilit parke taşı kaplama, 82 bin 426 metrekare beton yol kaplama, 20,5 kilometre yol açımı ve 700 kilometre yol tesviye çalışması yapılarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

Başkan Akdenizli, 'Çok Yönlü Kapalı Pazar Yeri İhalesi Yapılacak'

Seydikemer Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısı, Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’nin başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda ilçenin en büyük ihtiyacı olan Kapalı Pazar Yeriyle ilgili sinevizyon gösterimi yapıldı. Başkan Akdenizli Kapalı Pazar Yerinin ihale aşamasında olduğunu belirterek; “Çok yönlü bir proje planladık. 3400 metrekarelik kapalı bir alan. Aynı zamanda düğün salonu olarak da kullanabileceğiz” dedi.

Mahalle Esnafı Yücel; “Kireçli Sudan Kurtulacağız”

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Marmaris, Bozburun Yarımadasında başlatılan 53 bin metrelik içme suyu hattının 2 bin 500 metresi tamamlandı. Çalışmalar nedeniyle Osmaniye Muhtarı Mehmet Şahin ve mahalle sakinleri Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve ekibine teşekkür etti.

9 Bin Metre Sıcak Asfalt Yapıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum’da başlattığı yol çalışmaları kapsamında Akyarlar, Atatürk Caddesi ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk Bulvarında 9 bin 300 metre sıcak asfalt çalışması gerçekleştirdi. 

Büyükşehir, Marmaris Bozburun İçme Suyu Projesinde İlk Kazmayı Vurdu

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Marmaris, Bozburun Yarımadası içme suyu projesi için ilk kazma vuruldu. 53 bin metre uzunluğundaki çalışma tamamlandığında Turunç, Bozburun, Selimiye, Söğüt, Bayır, Osmaniye ve Taşlıca Mahalleleri içme suyuna kavuşacak.

Türk Bayrağı, Seydikemer’in Sokaklarını Süsledi

Binlerce yıllık şanlı tarihimizin en önemli dönüm noktası olan, destansı mücadelemizin sembolü Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı Seydikemer’de büyük bir coşkuyla kutlandı. Yüzlerce öğrenci ve vatandaşın katılımıyla yapılan Kortej Yürüyüşünde 100 metrelik dev Türk bayrağı omuzlarda taşındı.

İzmir'de gece yarısı korkutan deprem

İzmir'in Buca ilçesinde gece yarısı 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin derinliği ise 9 kilometre olarak ölçüldü. Kentte kısa süreli paniğe yol açan sarsıntı sonucu herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

Ulusoy'dan Dünya Dalış Rekoru

Bu yıl ilki gerçekleştirilen Ölüdeniz Uluslararası Su Oyunları etkinliğinde Milli Sporcu Devrim Cenk Ulusoy, masterlar kategorisinde sabit ağırlıkta paletsiz 75 metre dalarak, dünya rekoru kırdı.

Gün Batımı İzlerken Aracıyla Uçurumdan Düştü!

Bodrum’da gün batımı manzarası seyreden kadın sürücü, geri gitmek isterken vitesi ileri takınca yaklaşık 50 metrelik uçurumdan denize yuvarlandı.

Saklıkent Kanyonu'nun Kalbine İnecekler

‘Kanyoning Türkiye’ ekibi, Muğla'nın Fethiye ilçesi ve Antalya'nın Kaş ilçesi içerisindeki Saklıkent Milli Parkı'nın bir parçası olan Saklıkent Kanyonu’nda 18 kilometrelik yol gidip kamp yapacak.

Fethiye’de sıcak hava devam ediyor

Tatil cenneti Fethiye’de Eylül ayının ilk haftasında termometreler 32 dereceyi gösterirken hava sıcaklıkları ise mevsim normallerinde seyretmeye devam ediyor.

Belediye Parke Kaplama Çalışmalarına Başladı

Menteşe Belediyesi, Düğerek Mahallesindeki yol üst kaplama çalışmalarına başladı. Yapımı Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanan alt yapı çalışmalarının ardından, 40 bin metrekarelik parke kaplama çalışması Menteşe Belediyesi tarafından yapılacak. 

Sıcak Asfalt Çalışmaları Devam Ediyor

Fethiye’de Yunus Nadi Caddesi ile Barış Manço Bulvarı arasında yer alan 2 kilometre alandaki Mustafa Kemal Bulvarı'nda sıcak asfalt çalışmaları devam ediyor.

Akdeniz Açıklarında Büyük Deprem

Yunanistan’ın Girit Adası’nda yerin 2.7 kilometre derinliğinde 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği açıklandı.

Fethiye’de taksimetre ücretine zam geldi

Artan akaryakıt fiyatları sonrasında Fethiye’de taksimetre ücretine Q.5 zam geldi. Zammın ardından 40 lira olan indi-bindi ücreti 100 liraya çıktı.

Ticari Taksiler Sivil ve Resmi Polisler Tarafından Denetlendi

Fethiye ilçesinde vatandaşlar tarafından yapılan yoğun şikayetler sonucunda harekete geçen Fethiye Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri oluşturduğu sivil ve resmi ekipler tarafından Ticari taksileri denetledi. Müşteri olarak ticari taksilere binen polis ekipleri taksimetre çalıştırmayan ticari taksi şoförlerine cezai işlemleri uyguladı şehrin değişik bölgelerinde sivil ve resmi trafik ekipleri Fethiye ilçesinde faaliyet gösteren ticari taksileri ve şoförlerini denetledi.