Türk Bayrağı, Seydikemer'in Sokaklarını Süsledi

Binlerce yıllık şanlı tarihimizin en önemli dönüm noktası olan, destansı mücadelemizin sembolü Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı Seydikemer'de büyük bir coşkuyla kutlandı. Yüzlerce öğrenci ve vatandaşın katılımıyla yapılan Kortej Yürüyüşünde 100 metrelik dev Türk bayrağı omuzlarda taşındı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Binlerce yıllık şanlı tarihimizin en önemli dönüm noktası olan, destansı mücadelemizin sembolü Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı Seydikemer’de büyük bir coşkuyla kutlandı. Yüzlerce öğrenci ve vatandaşın katılımıyla yapılan Kortej Yürüyüşünde 100 metrelik dev Türk bayrağı omuzlarda taşındı.

Seydikemer’de Cumhuriyetin 100. kuruluş yıldönümü coşku ve gururla kutlandı. Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker ve Seydikemer Belediye Başkanı Bayram Önder Akdenizli, Kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etti. Tebrikleri tek tek kabul eden Kaymakam Büyüker ve Belediye Başkanı Akdenizli, katılımcıların Cumhuriyet Bayramını kutladı.

Tebrik töreninin ardından kortej yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşe Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker, Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Seydikemer İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Sadık Çetin, Seydikemer İlçe Emniyet Müdürü Ferhat Demiriz, siyasi parti ilçe başkanları, muhtarlar, STK Temsilcileri, daire amirleri, belediye birim müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Seydikemer Belediye Hizmet Binası ve Hükümet Konağı önünden başlayan, Seydikemer Kapalı Spor Salonunda sona eren Kortej Yürüyüşünde; Cumhuriyet’in 100. Yılına özel hazırlanan 100 metre uzunluğundaki ay yıldızlı Türk Bayrağımız, öğrencilerin omuzlarında taşındı. Seydikemer’in sokaklarını adeta gelincik tarlasına dönüştüren katılımcılar, Cumhuriyet coşkusunu Seydikemer Spor Salonuna taşıdılar.

Seydikemer Kapalı Spor Salonuna gelen Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker ve Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan Cumhuriyet Bayramı kutlama töreni, Kaymakam Büyüker’in günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti.

Yapılan konuşmanın ardından Cumhuriyet Bayramı, Seydikemer Atatürk Ortaokulu öğrencisi Osman Buhuroğlu “Bugün” adlı şiiri okudu. Kutlama programı; Seydikemer Atatürk Ortaokulu öğrencileri “Hep Senin izinde” isimli müzikli gösterisi, Seydikemer Atatürk Ortaokulu öğretmenleri Öğretmen korosu eserleri sunumu, Seydikemer Atatürk Ortaokulu öğrencilerinin Zeybek ve Halk Oyunları gösterisi, Şehit Alper Seven Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin “Bir Resim Yap Çocuğum” ve jimnastik gösterisi ile devam etti.

Yapılan gösterilerin ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünce düzenlenen Seydikemer Kaymakamlığı Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kurumlararası Voleybol Turnuvası ve 100. Yıl Cumhuriyet Koşusunda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından kutlamalar tören geçişiyle sona erdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN