Ayaydın, 'Körfezde 6 milyon metreküp balçık var'

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Aydın Ayaydın, seçim çalışmaları kapsamında Fethiye'de bir dizi ziyaretlerde bulundu. Başkan Adayı Ayaydın, 'Şu anda körfezde 6 milyon metreküp balçık var. Bunları temizledikten sonra denizi halkımıza açacağız' dedi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Fethiye programı kapsamında ilk olarak AK Parti Fethiye İlçe Teşkilatı’nı ziyaret eden AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Aydın Ayaydın, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve partililer tarafından karşılandı. AK Parti Muğla İl Başkanı Gültekin Akça ve AK Parti MKYK Üyesi Yelda Erol Gökcan’ın da yer aldığı ziyarette Başkan Adayı Ayaydın projelerini anlattı. 
Açılış konuşmasını yapan AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Arif Bozyer, “Fethiye’nin aydınlık geleceği olarak bugünü bir milat olarak kabul ediyoruz. İnşallah ilerleyen süreçte her şeyimiz aydınlık olur” şeklinde ifadeler kullandı. 

MUĞLA YÜZYILI’NI BAŞLATMAK İSTİYORUZ
AK Parti Muğla İl Başkanı Gültekin Akça konuşmasında, “14 ve 28 Mayıs sürecinde Cumhur İttifakı olarak Sayın Cumhurbaşkanımız önderliğinde Türkiye Yüzyılı’nın adımlarını atmıştık. 31 Mart yerel seçimlerinde de Aydın hocamızla Muğla Yüzyılı’nı başlatmak istiyoruz. Fethiye Yüzyılı başlasın istiyoruz. Gerek Muğla gerekse de Fethiye, büyükşehir bağlamında yıllardır ötelenen sorunların çözümünü bekliyor. Buna çözüm getirebilecek olan büyükşehir belediye başkan adayı olan hocamızdır. 7 Ocak tarihinden itibaren adayımız açıklandı, bunun heyecanını tüm Muğla olarak yaşıyoruz. Ziyaret ettiğimiz mahallelerde karşılaştığımız ilgi ve teveccüh bizleri çok mutlu ediyor. Fethiye’de de aynı coşkuyu gördük… Yerel seçimler Fethiye ve Muğla’da bir dönüşüm tarihi olacaktır. Muğla ve Fethiye’de başarılı olacağımıza inancımız tamdır” dedi. 

SÖZÜ EDİLEN SEÇİM OFİSİNİN BENİMLE UZAKTAN VE YAKINDAN BİR İLGİSİ YOKTUR
Konuşmasına bazı haber sitelerinde yer alan seçim ofisi haberi ile ilgili bilgilendirmede bulunarak başlayan AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Aydın Ayaydın, “AK Parti ve MHP teşkilatları ile el ele kol kola sahadayız. Sözü edilen seçim ofisinin benimle uzaktan ve yakından bir ilgisi yoktur. Benim bilgim dahilinde açılan bir seçim ofisi değildir. Gerekli görüşmeleri yaparak, buranın kapatılmasını sağladım” diye konuştu. 

MUĞLA’NIN TÜM İLÇELERİNİN SIKINTILARINI VE ÇÖZÜMÜ HUSUSUNDA ÇALIŞMALARIMIZA BAŞLADIK
Açıklamasını sürdüren Başkan Adayı Prof. Dr. Aydın Ayaydın, “Büyükşehir belediye başkan adaylığı görevini üstlenir üstlenmez, süratle Muğla’nın tüm ilçelerinin sıkıntılarını ve çözümü hususunda çalışmalarımıza başladık. Fethiye ve Seydikemer’in ortak sorunlarını tespit ederek hemen projelendirdik. Fethiye-Kalkan yolu bölge halkının yıllardır beklediği bir problem. 51 kilometre uzunluğundaki yolun çalışmalarına seçimin hemen ardından başlanacak. 2024 yılı yatırım programında yerini aldı. Ödeneği de tahsis edildi ve hızlı bir şekilde bitirilerek önemli bir sorunu çözüme kavuşturacağız. Seydikemer-Söğüt yolu için de projelerimiz hazır. 61 kilometrelik bu yolu da bir an önce bitirip, hizmete kazandıracağız. Karabel Tüneli’nde de çalışmalara derhal başlanacak ve bitirilecek” şeklinde konuştu. 

FETHİYE KÖRFEZİ YILLARDIR İHMAL EDİLMİŞ 
Ayaydın konuşmasına şöyle devam etti; 
“En büyük uğraşılarımdan birisi de Fethiye Körfezi’nin dibinde yer alan balçıklar. Bunların artık çözülemeyecek bir durumda olduğunu tespit ettik. Şu anda körfezde 6 milyon metreküp balçık var. Hükümet ve ilgili bakanlığın da desteği alınarak, Fethiye turizmi için de büyük öneme sahip bu çalışmaya bir an önce başlamamız gerekiyor. 6 milyon metreküp balçık 10 yılda temizleniyor. Yıllardır ihmal edilmiş, 20 yıldır el değmemiş. Büyükşehir belediye buraya hiç el atmamış. Fethiye ve Muğla’nın sorunu değilmiş gibi hiç adım atılmamış. Göreve geldiğimiz takdirde hükümet desteğini de alarak bu sorunu ortadan kaldıracak adımları hızlı bir şekilde atacağız. 

“HALKIMIZIN HER TÜRLÜ İHTİYACINI KARŞILAYACAK PROJELER SUNACAĞIM”
Karagözler Mahallesi’nde bulunan yat çekek ve imal yerini Yanıklar Mahallesi’ne taşımayı planlıyoruz. Bununla ilgili projelerimiz hazır. Halkımız yerel seçimlerde bize yetkiyi verdiği takdirde, projemizi uygulamaya koyacağız. Fethiye Sanayi Sitesi’ni de Çırpı Mevkii’ne taşımayı düşünüyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşerek, onların da desteğini alarak şehir içinde okulları şehir dışına taşıyıp; buralara otopark ve rekreasyon alanları yapacağız. Her ilçede olduğu gibi Fethiye’de de altyapı problemi var. İlk yapacağımız çalışmalardan birisi de bu konuyu ele almak olacak. Denizi halkımıza açacağız. Körfezi temizledikten sonra halk plajları açacağız. Bütüncül bir imar planı çalışması hazırlayacağız. Halkımızın her türlü ihtiyacını karşılayacak projeler sunacağım.”
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN