Mavi Grup Haberleri

Mavi Grup Haberleri

BAŞKAN ÇIRALI’DAN TEŞEKKÜR MESAJI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın Meslek Komiteleri ve Meclis Üyeleri Seçimini mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı’nın başkan adayı olduğu mavi grup 13 meslek komitesinden 13’ünü de alarak kazanan Başkan Çıralı üyelerine teşekkür mesajı yayınadı.

MAVİ GRUP TARİH YAZDI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın Meslek Komiteleri ve Meclis Üyeleri Seçimini mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı’nın başkan adayı olduğu mavi grup 13 meslek komitesinden 13’ünü de alarak kazandı. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarihinde ise daha önce böyle bir seçim sonucu yaşanmadığı öğrenildi.

BAŞKAN ÇIRALI OYUNU KULLANDI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komiteleri ve Meclis Üyeleri Seçimi üyelerin oy kullanmasıyla başladı. 

BAŞKAN ÇIRALI, “ÜYELERİMİZİ OY KULLANMAYA DAVET EDİYORUM”

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Mavi Grup Başkan Adayı Osman Çıralı, Cumartesi günü Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde saat 09.00 ile 17.00 saatleri arasında gerçekleşecek olan FTSO seçimlerine tüm üyeleri vatandaşlık görevlerini yapmak üzere davet ederken, “Ne yazık ki seçim çalışmaları kapsamında bazı arkadaşlar bel altı karalama çalışmaları ile seçim çalışması yapıyor. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası bu durumlara kesinlikle alışkın değildir. Odanın itibarını zedelemeye kimsenin hakkı yok” dedi.

MAVİ GRUP BAŞKAN ADAYI ÇIRALI, FETHİYE PROGRAMINA KONUK OLDU

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Mavi Grup Başkan Adayı Osman Çıralı, Fethiye programının konuğu oldu.

MAVİ GRUP BAŞKAN ADAYI ÇIRALI HAL ESNAFINI ZİYARET ETTİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Mavi Grup Başkan Adayı Osman Çıralı, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte hal esnafını ziyaret etti. 

MAVİ GRUP’TAN BELEDİYE’YE ZİYARET

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Adayı Osman Çıralı, mavi grup ekibiyle Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya ziyarette bulundu.

MAVİ GRUP BAŞKAN ADAYI ÇIRALI ÇARŞI ESNAFINI ZİYARET ETTİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Mavi Grup Başkan Adayı Osman Çıralı, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Fethiye çarşı esnafını ziyaret etti. Çarşı esnafını tek tek dolaşan Çıralı, yaklaşan seçimle ilgili istişarede bulundu.

MAVİ GRUP SEYDİKEMER ESNAFINI ZİYARET ETTİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Mavi Grup Başkan Adayı Osman Çıralı, kalabalık bir heyetle Seydikemer’de ziyaretlerde bulundu.

MAVİ GRUP BAŞKAN ADAYI OSMAN ÇIRALI YENİ PROJELERİNİ AÇIKLADI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın 15 Ekim 2022 tarihinde yapılacak organ seçimleri öncesinde FTR TV’ye özel röportaj veren FTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve Mavi Grup Başkan Adayı Osman Çıralı, yeni dönem için hazırladıkları projelerini açıkladı. Gezici Destek Masası’ndan, Sanal İşletme Rehberi’ne, Örtü Altı İhtisas OSB’den kongre salonuna, turizm envanterinden FTSO Akademi’ye kadar tüm yeni projeleri hakkında bilgi veren Çıralı, 1 Nisan 2018 yılında göreve gelirken Oda üyelerini verdikleri sözlerin hepsini yerine getirdiklerini vurgulayarak, “2.5 yılı pandemiyle geçen 4.5 yıllık görev süresinde üyelerimize verdiğimiz sözlerin hepsini yaptık. Şimdi de söz veriyoruz yapacağız.” dedi. Seçim sürecinde hakkında yapılan eleştiri ve iddialara da cevap veren Osman Çıralı, “Odamız seçim sürecinde, gazeteci kisvesi altında yapılan yalan yazı ve paylaşımlarla tarafı belli olan kişiler tarafından şahsıma karşı planlı yürütülen karalama ve iftira kampanyalarını yasal hakkım saklı kalmak kaydıyla sağduyu ile takip ediyorum. Ancak 6 bini aşkın üyesi ile Fethiye ve Seydikemer iş dünyasını temsil eden ve Yönetim Kurulu Başkanı olduğum Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın itibarını zedeleyen haber adı altında yapılan iftira ve karalama girişimlerine izin vermem asla mümkün değil. Kişisel kin ve hırsla şahsıma yapılan saldırılara, Odamızın faaliyetlerinin alet edilmesi son derece ahlak dışıdır.” diye konuştu.

‘BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ’

FTSO Mavi Grup aday tanıtım toplantısını gerçekleştirdi. Şehit Fethi Bey Parkı’nda düzenlenen programa yaklaşık 250 kişi katıldı. Programda konuşan Mevcut Başkan Osman Çıralı, odanın yaptığı ve yapacağı projelerden bahsetti.

BAŞKAN OSMAN ÇIRALI:“FTSO’DAN NEMALANMAYI ALIŞKANLIK HALİNE GETİRENLER YALAN VE İFTİRA ÜRETİYOR”

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Mavi Grup Başkan Adayı Osman Çıralı, son günlerde bazı sosyal medya hesaplarında ve yayın organlarında yer alan iddialara ilişkin açıklamada bulunarak, hakkındaki tüm iftira, yalan ve hakaretlerin belli odaklar tarafından seçim sürecinde kendisini karalamak amacıyla üretildiğini söyledi. 

BAŞKAN ÇIRALI “FETHİYE’NİN HAKKINI SAVUNDUĞUMUZ İÇİN Mİ SUÇLANIYORUZ?”

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Mavi Grup Başkan Adayı Osman Çıralı, Babadağ Teleferik sözleşmesine ilişkin açıklama yaparak, Fethiye’yi Babadağ’dan gelecek milyonlarca liralık gelirlerden mahrum bırakan sorunları tek tek açıkladı. Sözleşmenin ödemeler bölümünde yer alan ve hiçbir netliği bulunmayan, “…ihale konusu işler kısmen veya tamamen işletmeye alındığı tarihten itibaren” ibaresi nedeniyle Babadağ’dan pist kullanım ücreti tahsil edilemediğini vurgulayan Başkan Çıralı, bu muğlaklık nedeniyle Fethiye’nin büyük bir gelirden mahrum kaldığını söyledi. FTSO üyelerine teleferikte yüzde 50 indirimi çok görenlerin ücretsiz biletlerle Babadağ’a çıktığını aktaran Başkan Çıralı, sözleşmede yer alan “Kiracı pist kullanım ücretlerini yıllık bazda toplam yüzde 20 artırma veya istediği oranda düşürme yetkisine sahiptir” ibaresinin nasıl sonuçlara yol açtığını bu sezon gördüklerini kaydetti. Anlaşmaya göre kiracı firmanın bilanço üzerinden Fethiye Güç Birliği (FGB) şirketine pay verdiğini hatırlatan Başkan Çıralı, “Düşünün ki bir işletmeyi yüzde 12,5 gelir ortaklığı ile kiraya vereceksiniz, ödemenin ne zaman başlayacağına dair net bir ifade koymayacaksınız. İşletmenin gelir denetimini yapamayacak, bu hususla ilgili de şartnameye ve sözleşmeye açık bir madde de koymayacaksınız. Üyelerimize yüzde 50 indirimi çok görecek ama ücretsiz bilet dağıtacak, Babadağ’a ücretsiz çıkacaksınız. Sözleşmenin eksik ve hatalı hazırlandığını ifade ettiğimizde de bizi bilgisizlikle suçlayacaksınız! Bizim suçumuz, üyelerimizin dolayısıyla Fethiye’mizin hakkını savunmak mı?” dedi.