Kamuoyu Haberleri

Kamuoyu Haberleri

Alim Karaca Yaptıklarını Ve Yapacaklarını Anlattı

Fethiye Belediye Başkanı ve aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca, 2019 yılından bu yana geçen 5 yıllık görev süresinde yaptığı hizmetleri ve 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde tekrar başkan seçilmesi halinde yapmayı planladığı projeleri kamuoyuna açıkladı.

Başkan Karaca’nın Büyük Sunumu Perşembe Günü FBKM’de

Fethiye Belediye Başkanı ve aynı zamanda CHP’nin Belediye Başkan adayı Alim Karaca 2019-2024 döneminde yaptığı hizmetlerin detaylarını ve 31 Mart yerel seçimlerini tekrar kazanması halinde 2024–2029 döneminde gerçekleştirmeyi planladığı projelerini 7 Mart 2024 Perşembe günü saat: 13.00’da, Özer Olgun Kültür Merkezi’nde yapacağı sunumda kamuoyu ile paylaşacak.

Başkan Adayı Saatcı, Paylaştığı Anket Hakkında Konuştu

İYİ Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, AREA Kamuoyu Araştırma Şirketi tarafından yapılan çarpıcı anketi değerlendirdi. Saatcı, “Siyaset süreci 15 rauntluk bir maçtır. Biz 1. maçı önde bitirmiş olduk. Daha oynanmamış 14 maç var” dedi.

Saatcı Yaptırdığı Anketlerin Sonuçlarını Açıkladı

Fethiye’de 1999-2019 yılları arasında dört dönem belediye başkanlığı yapan Behçet Saatcı’nın, AREA Kamuoyu Araştırma Şirketi'ne yaptırdığı Şubat ayı başında gerçekleştirilen anket çalışmasının sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı.

Başkan Akdenizli'den Basın Çalışanlarına Hediye

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi. Başkan Akdenizli, “Basın demokrasilerin vazgeçilmez bir unsurudur. Kamuoyunun aydınlatılmasında da siz değerli gazeteci kardeşlerim önemli bir görev üstlenmektedir” diyerek tüm basın mensuplarının gününü kutladı.

Vekil Otgöz Çalışan Gazateciler Günü'nü Kutladı

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz: “Kamuoyunun, tarafsız, hızlı ve doğru haber almasını sağlamak için gece gündüz fedakarca çalışan gazeteci arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü tebrik ediyorum.”

Çaylı’dan Fethiye’ye Tramvay Projesi

AK Parti Fethiye Belediye Başkanı Aday Adayı Yusuf Çaylı projelerini açıklamaya başladı. İki dönem Karaçulha Belde Belediye Başkanlığı yapmış, bölge siyasetinin sevilen isimlerinden biri olan AK Parti Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Yusuf Çaylı, Fethiyenin sorunlarına çözüm olarak hazırladığı projelerini kamuoyuna duyurmaya başladı.

Başkan Karaca’dan Bayrak İddialarına Cevap

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Türk Bayrağı üzerine adını yazdırarak, bayrakları belediye görevlilerine şehrin farklı noktalarına astırdı” iddialarına yaptığı kamuoyu açıklamasıyla yanıt verdi.

Kamuoyuna ve Yetkililere Çağrımızdır!

Bugün buraya, eğitimini aldığımız ve bizim için kutsal olan mesleğimizi yaparken karşı karşıya kaldığımız ve artık tahammül edilemez noktaya gelen şiddeti kamuoyuyla paylaşmak ve yetkililere sesimizi duyurmak için toplandık. Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi ve 81 ilimizi temsil eden 56 Veteriner Hekim Odası’nın yöneticileri ve üyeleriyle birlikte eş zamanlı olarak, bütün ülkede bu basın açıklamasını kamuoyuyla paylaşmaktayız.

“Türkiye Yüzyılına yakışır bir toplu sözleşme olacağına inanıyorum”

Başkanı Özcan Çiçek ve yönetimi Toplu Sözleşme teklifi hakkında açıklamalarda bulundu. Memur-Sen Muğla İl Başkanı Özcan Çiçek, kamu görevlilerin 2024-2025 yıllarını kapsayacak olan mali, sosyal ve özlük hakları ile çalışma şartlarını düzenleyecek; anayasal ve demokratik haklarını müzakereye açacak 7. Dönem Toplu Sözleşme tekliflerini kamuoyu ile paylaştı.

Fırıncı Esnaflarından Kamuoyuna Duyuru

Fethiye’de hizmet sunan fırıncı esnafları, ekmeğe gelen zam dolayısıyla ortak bir basın açıklaması yaptılar.

Seçim yasakları ne zaman başlayacak?

Seçim yasakları, 28 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. turu öncesinde en çok araştırılan konulardan biri oldu. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) seçim yasaklarının neler olduğunu ve yasakların ne zaman başlayıp, biteceğini kamuoyuyla paylaştı.

EROĞLU’DAN ADAYLIK SİNYALİ 

DP Muğla İl Başkanı Erdal Eroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 10 Mart Cuma günü yapılması planlanan seçim tarihi açıklamasının ardından, adaylık çalışmalarına başlayacağını ve ay sonunda netleştirerek kamuoyuyla paylaşacağını söyledi. 

KAVAKLIDERE’NİN SU TUTTURULAMAYAN MENTEŞE GÖLETİ

CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan: TBMM çalışmalarının dışında zamanının büyük bölümünü Muğla ve ilçelerini ziyaret ederek vatandaşlar, STK’lar ve çeşitli kuruluşlar ile bir araya geldiğini, kendisinden çözümünü istedikleri konuları ve problemleri ilgili makamlara basın toplantısı,TBMM genel kurulunda bir ve beş dakikalık konuşmalar veya ilgili Bakanlıklara soru önergeleri vererek, çözüm bulma, aksaklıkların nedenleri konusunda elde ettiği bilgileri de vatandaşlarımızla ve kamuoyu ile paylaşarak konuları aydınlatmaya çalıştığını söyledi. 

TUİK’İN GÖNDERDİĞİ KİTABI “CİDDİYETİNİZ KALMADI” DİYEREK İADE ETTİ

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, TÜİK’in milletvekillerine gönderdiği “İstatistiklerle Türkiye 2021” başlıklı kitapçığı, “Başta ekonomi olmak üzere açıkladığınız rakamların kamuoyunun gözünde hiçbir değeri kalmamıştır” diyerek iade etti.

KAMUOYU AÇIKLAMASI

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) 10 Mart 2022 tarihinde oy çokluğu ile aldığı 2016/5903 başvuru numaralı kararı, Resmi Gazete’nin 10 Ağustos 2022 tarih ve 31919 sayılı nüshasında yayımlanmıştır. Kurumumuzca, gerekçesiyle birlikte bugün öğrenilen AYM kararına ilişkin; kamuoyunun bilgilendirilmesi adına aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur.

BODRUM BELEDİYESİ, KADIN ÇALIŞMALARI ÇALIŞTAYINA KATILDI

6 Temmuz’da Yerel Eşitlik Eylem Planı’nı (YEEP) kamuoyuna tanıtan Bodrum Belediyesi, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) düzenlediği Belediyelerde Kadın Çalışmaları Çalıştayına katıldı.

BAŞKAN OTGÖZ, 24 TEMMUZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI’NI KUTLADI

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, yerel ve ulusal basında görev yapan, tarafsız ve doğru haberle kamuoyunu bilgilendiren tüm basın çalışanlarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutladı.

43. DÖNEM 1. BÖLGELERARASI TOPLANTISI SONUÇ DEKLARASYONU YAYINLADI

Türk Eczacıları Birliği ve 54 Bölge Eczacı Odasının Başkanları ve yöneticileri 43. Dönem I. Bölgelerarası Toplantısı için 23-25 Haziran tarihlerinde Konya’da bir araya geldi. Bu toplantıda eczacılık mesleğinin gündemindeki konular ele alınarak ulaşılan ortak iradenin kamuoyuyla paylaşılmasına karar verildi.

ERKILINÇ: ‘’KAMUOYUNUN BİLGİLENDİRİLMESİ SÜRECİNE ÇOK BÜYÜK KATKI SAĞLAMAKTAYIZ’’

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Cavit Erkılınç, kurumun sağladığı desteklerle güçlü bir demokrasinin en öncelikli ihtiyaçlarından biri olan kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi sürecine çok büyük bir katkı sağlandığını söyledi.

FETHİYE’DE ÜÇ AYRI SUÇ ÖRGÜTÜNE YÖNELİK DÜZENLENEN OPERASYONDA 33 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Kamuoyunda ‘Sarallar Çetesi’ ‘Sauna Grubu’ ve Siverek Grubu’ olarak bilinen üç ayrı suç örgütüne yönelik Fethiye merkezli Denizli, İstanbul ve Ankara’da eş zamanlı operasyonda 33 şüpheli gözaltına alındı.

FETHİYE-SEYDİKEMER GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU’NDA TURİZM SEZONU ÖNCESİ BÖLGEDEKİ SON DURUM ELE ALINDI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) sekretaryasını yürüttüğü Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu, ilçelerin sorunları ve çözüm önerilerini görüşmek üzere toplandı. Fethiye-Göcek-Dalaman koylarını özel şirketlerin kullanımına veren ihalelerin kapsamlı şekilde ele alındığı toplantıda, imar ve otopark sorunları, kaçak yapılaşma, yat çekek yeri ile çadır-kamp-karavan yeri planlanmaları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Katılımcılara seslenen FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, güçlü kamuoyu baskısı sayesinde Göcek koylarına ilişkin gerçekleşen ihalelerin 3’üncüsünün iptal edildiği haberini aldıklarını, diğer ihalelerinde iptal edilmesini beklediklerini söyledi. Başkan Çıralı, Göcek koylarında mapa ve şamandıra sistemine karşı olmadıklarını tekrar vurgulayarak, çevreye duyarlı, dünyaca ünlü koyları bölge halkının rahatlıkla ziyaret edebileceği, kamu yararı gözeten bir hizmet anlayışını destekleyeceklerini kaydetti.

Basın ve kamuoyu ek bilgilendirmesi 

Menteşe Belediyesi ekipleri karla mücadele çalışmalarını gün içinde de sürdürüyor. Bu kapsamda Bayır, Gazeller Mahallelerinde ana arter yollarda iş makinaları ile yol açma çalışması devam ediyor. 

Behçet Saatcı İlçe Gezilerine Başladı

Önceki dönemlerde; Muğla’nın Fethiye ilçesinin aralıksız 4 dönem Belediye Başkanlığını yapan ve 2019 Yerel Seçimlerine Muğla Büyükşehir Bağımsız Belediye Başkan Adayı olarak giren Behçet Saatcı; İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in kendi rozetini takmasıyla İYİ Parti’ye geri dönmüş, Muğla kamuoyunda yeniden gündem olmuştu.

Seydikemer TDİOSB için “ÇED olumlu” belgesi tamam

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO), proje sahibi olduğu Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas (Süt Sığırcılığı) Organize Sanayi Bölgesi’nin (TDİOSB) çevreci proje olduğu belgelendi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın projeye ilişkin “Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Olumlu” kararına ilişkin belgeyi kamuoyuyla paylaşan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Bölgemizde hayvancılık sektörünün gelişmesine önemli bir katkı sağlayacak Seydikemer TDİOSB’nin bir aşaması daha tamamlandı. Çevreye duyarlı olacak Süt Sığırcılığı OSB, bölgemizi hayvancılıkta önemli bir merkez haline getirecek.” dedi.

TV’de şiddet artıyor

T.C.Radyo ve Televizyon Üst Kurulu(RTÜK) Kamuoyu Yayın Araştırmaları ve Ölçme Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan araştırmaya göre izleyiciler Türk televizyonlarında şiddet içerikli görüntülerin arttığını düşünüyor.

Kamuoyunun Bilgilerine...

Fethiye Göcek Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırları içerisinde bulunan Babadağ Mesire Yeri ve Hava Sporları Merkezinin teleferik ve telesiyej hatları dahil günübirlik ve sosyal tesislerinin yapımı ve işletilmesi ile ilgili Kırtur Turizm İnşaat Taahhüt Elektrik Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Tarafından kamuoyu bilgilendirme metni yayınlandı.

FTSO ve FGB’den ortak açıklama: “Amacımız Fethiye'nin hak ettiği geliri kazanması

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO)Yönetim Kurulu ve Fethiye Güç Birliği Şirketi (FGB) Müdürler Kurulu tarafından kamuoyu açıklaması yapıldı. Konuyla ilgili yapılan eleştirilerin mesnetsiz olduğu ve Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nı kurumsal olarak yıprattığı vurgulanan açıklamada “19 ay önce yargıya intikal eden bir konunun bu dönemde gündeme getirilmesi ise zamanlama açısından manidardır. FTSO ve FGB yönetimleri olarak, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Odamızın ve iştiraki olan FGB’nin dolayısıyla Fethiye’nin haklarını korumak amacıyla var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Amacımız Fethiye’nin hak ettiği geliri kazanmasıdır.” denildi.

Milletvekili Ergun’dan Milas toprak mahsullerine ilişkin soru önergesi

İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun, Milas Toprak Mahsulleri Ofisi’nin kiralanması iddialarının bir an önce açıklığa kavuşturulması, eğer böyle bir planlama varsa bölgedeki tarımsal üretimin geleceği açısından derhal bu işlemin durdurulması gerektiğini belirtti. İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun, Milas Toprak Mahsulleri Ofisi ile alakalı olarak kamuoyuna yansıyan iddialara yönelik Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye soru önergesi sundu.

MUTSO’dan dilimi 5 bin liralık Muğla Saraylısı açıklaması

Muğla'nın Menteşe ilçesinde tanıtım amacıyla altın kaplamalı şekilde yapılan sembolik "Muğla Saraylısı" tatlısının dilimi 5 bin liradan satıldı. Tatlının ilk dilimi, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) satın aldı. Altın Kaplı Muğla Saraylısı'nın bir diliminin 5 bin liradan satın alınması kamuoyunda tepki toplamıştı. Konuyla ilgili MUTSO açıklama yaptı.