Idare Haberleri

Idare Haberleri

Başkan Akdenizli, Yeni Döneminin İlk Gününde Coşkuyla Karşılandı

Türkiye’de 14’üncü, nüfusunun 10 binin üzerindeki ilçeler arasında aldığı oy oranıyla birinci olan Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, yeni döneminin ilk iş gününde kurum çalışanları tarafından coşkuyla karşılandı.

Koylu Yerel Seçim Sonuçlarını Değerlendirdi

Muğla'da ve Türkiye genelinde gerçekleşen 2024 Yerel Seçimleri, demokratik sürecimizin önemli bir kilometre taşı oldu. Demokrat Parti Genel İdare Kurulu Üyesi ve Muğla İl Başkanı Atınç Koylu, seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Muğla Valisi İdris Akbıyık Oyunu Kullandı

Muğla Valisi İdris Akbıyık ile eşi Sevim Akbıyık, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri için Menteşe Kocamustafendi İlkokulu'nda oyunu kullandı.

Behçet Saatcı Oyunu Kullandı

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, Oyunu Yunus Nadi İlköğretim Okulu’nda kullandı.

Muhammet Kökten Oyunu Kullandı

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oyunu Fethiye Özel Girne Koleji’nde 1008 nolu sandıkta kullandı.

Fethiye Belediye Başkan Adayları’nın oy pusulasındaki sırası

31 Mart Mahalli İdareler Seçimi’ne günler kala Fethiye’de yaşayan vatandaşlar, Fethiye Belediye Başkan Adayları’nın oy pusulasındaki sıralamalarını merak ediyor.

Fethiye Salı Pazarı Esnafının Belediye Başkan Adaylarından Beklentisi Neler?

Muğla’nın Fethiye ilçesinde 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri’ne sayılı günler kala Fethiye Belediye Başkan Adayları, ziyaretlerine hız kesmeden devam ediyor. Adaylar, ziyaretlerinde Fethiye Salı Pazarı’nı ihmal etmiyor. Peki, Fethiye Salı Pazarı esnafının Fethiye Belediye Başkan Adayları’ndan beklentileri neler? Kendilerine sorduk..

Çevre Yolunda Kamyonetle Çarpışan Motosiklet Sürücüsü Hayatını Kaybetti

Berk Can Boyacı'nın (16) kullandığı 48 AGH 731 plakalı motosiklet, Fethiye-Antalya kara yolu Mezarlık Caddesi Kavşağı'nda, E.K. idaresindeki 48 JG 447 plakalı kamyonetle çarpıştı.

Fethiye'de Beton Mikseri Kadını Metrelerce Sürükledi: 1 Ağır Yaralı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, B.B. idaresindeki beton mikseri, karşıdan karşıya geçmek isteyen genç kadına çarptı. Kazanın etkisiyle metrelerce sürüklenen genç kadın ağır yaralandı. Yapılan ilk müdahalenin ardından kazada ağır yaralanan Ecenur Götür (21), Fethiye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Dalaman’a ek su kaynağı çalışması

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri Dalaman’da 4 Mahalleye ek su sağladı.

Canözü, “Okul İçin Adres Değişikliği Yapmak Yanlış”

Fethiye Muhtarlar Derneği Başkanı Niyazi Canözü, 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek mahalli idare seçimleri için adres bildirimlerinin 1 Ekim 2023 tarihine kadar yapılması gerektiğini duyurdu.

Şube Müdürü Çelebi’den, Karaman’a ziyaret 

İller İdaresi Genel Müdürlüğü Şube Müdürü İbrahim Çelebi, Kaymakam Yusuf İzzet Karaman’ı ziyaret ettiler.

Mahkeme Önünde Basın Açıklaması Yapıldı

Muğla’da Akbelen Ormanı’nda başlayan ağaç kesimine karşı mücadele eden İkizköy Çevre Komitesi ve vatandaşlar Muğla 1. İdare Mahkemesi önünde basın açıklaması yaptı.

Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi, kurumlar vergisi sıralamasında ilk 5’te

2022 yılı için Gelir İdaresi Kurumu’nun yayınlamış olduğu verilere göre Kurumlar Vergisi sıralamasında Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi, Fethiye’de ilk 5’e girdi. Bunun üzerine ise Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Başhekimi Dr. Öztürk Günal, Fethiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Başoğlu ve Fethiye Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir ortak basın açıklamasında bulundu.

Ata Sanayi Sitesi Yönetimi Ankara’da Bir Dizi Ziyaretler Gerçekleştirdi

S.S. Muğla Ata Küçük Sanayi Sitesi heyeti, Toplu Konut İdaresi Başkan Yardımcısı Dursun Baştürk’le Ankara’da görüştü. Görüşmeye Ak Parti Muğla Milletvekilleri Kadem Mete ile Yakup Otgöz de katıldı.

Muğla İl İdare Şube Başkanları Toplantısı Yapıldı

Muğla Valisi Orhan Tavlı Başkanlığında 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 24. maddesi gereğince, idarede birliğin sağlanması, işlerin gözden geçirilmesi, kurumların koordineli çalışması için gereken tedbirlerin alınmasını görüşmek ve kararlaştırmak üzere İl İdare Şube Başkanları toplantısı gerçekleştirildi.

Yiğit, “Tüm Türkiye’ye örnek olacak bir turnuva yapıyoruz”

Fethiye Kaymakamlığı'nın idaresinde, İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü'nün koordinesinde ve Lokman Hekim Esnaf Hastanesi sponsorluğunda gerçekleştirilen ''Fethiye Kaymakamlığı Mahalleler Arası Futbol Turnuvası'' sonlanmasının ardından Fethiye İlçe Gençlik Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit açıklamada bulundu.

BAHARIN GELİŞİNİ ATEŞ YAKARAK VE DEMİR DÖVEREK KUTLADILAR

Fethiye Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi idarecileri, öğretmenleri ve öğrencileri Bahar (Nevruz) Bayramı’nı okul bahçesinde ateş yakarak ve demir döverek kutladılar. 

SAKICI, “ESKİ TÜRKİYE’Mİ GERİ İSTİYORUM”

TBMM’de 18., 19. ve 20. dönem Muğla Milletvekilliği, Başkanlık Divanı ve İdare Amirliği yapan duayen siyasetçi Latif Sakıcı’nın oğlu Ahmet Sakıcı da, İyi Parti’den Muğla Milletvekili aday adayı oldu

ERDOĞAN, MİLLETVEKİLLİĞİ ADAY ADAYLIĞI MÜRACAATINI YAPTI

24, 25 ve 26. dönem Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Muğla Milletvekili aynı zamanda emekli Mülkî İdare Amiri Mehmet Erdoğan, Milletvekilliği aday adaylığı açıklayarak başvurusunu yaptı.

FTSO’DA KOSGEB DESTEKLERİNE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Muğla Müdürlüğü tarafından KOBİ Gelişim Destek Programı (KOBİGEL) bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya katılan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, FTSO personelinin KOSGEB ile işbirliği halinde girişimcilerin desteklerden yaralanabilmesi için çalıştığını söyledi.

FETHİYE KAYMAKAMI KARAMAN GÖREVE BAŞLADI

Fethiye Kaymakamı Alper Balcı’nın, Kırşehir Vali Yardımcılığı’na tayin olmasının ardından Fethiye Kaymakamlığı görevine İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Yusuf İzzet Karaman atanmıştı.

FETHİYE KAYMAKAMLIĞI’NDA YENİDEN GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

Fethiye Kaymakamlığı görevine İzmir Adnan Menderes Hava Limanı Hudut Mülki İdare Amiri Ümit Cavuldak'ın vekâleten atandığı duyurusunun ardından Fethiye Kaymakamlığı görevine Yusuf İzzet Karaman'ın atandığı bildirildi.

FETHİYE KAYMAKAMLIĞI GÖREVİNE ÜMİT CAVULDAK ATANDI

Fethiye Kaymakamı Alper Balcı’nın Kırşehir Vali Yardımcılığı’na atanmasının ardından Fethiye Kaymakamlığı görevine İzmir Adnan Menderes Hava Limanı Hudut Mülki İdare Amiri Ümit Cavuldak’ın vekâleten atandığı öğrenildi.

MHP’Lİ ARIÇ “EN UYGUN İDARE BİÇİMİ, CUMHURİYET İDARESİDİR”

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Seydikemer İlçe Başkanı Mehmet Arıç, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

KOSGEB DESTEKLERİ VE YARARLANMA ŞARTLARI FTSO’DA ELE ALINDI

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Aydın İl Müdürü ve Muğla İl Müdür Vekili Sadullah Dülger, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nı (FTSO) ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ile bir araya geldi. Ziyarette KOSGEB destekleri ve değişen mevzuatlar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Görev süresi boyunca 1500 kişiye KOSGEB danışmanlık desteği verdiklerini belirten Başkan Çıralı, “Üyelerimizi desteklerden maksimum şekilde faydalandırmak için elimizden gelen gayreti gösterdik, göstermeye devam edeceğiz.” dedi.

KAYMAKAM BALCI ASALETEN ATANDI

Resmi gazete de yayımlanan Mülki İdare Amirler Atama Kararnamesiyle, 422 Mülki İdare hizmetleri sınıfında görev yapan vali yardımcısı, kaymakam, bakanlık merkez teşkilatında görevli olanlar ile hukuk müşavirlerinin atamaları yapıldı.

MAVİ BAYRAK EĞİTİM SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Fethiye Şehit Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli bünyesinde Büyük Samanlı Koyu, geçtiğimiz aylarda Mavi Bayrak almaya hak kazanmıştı. Bu kapsamda idareciler ve çalışan öğrencilere eğitim semineri gerçekleştirildi.

SAADET PARTİSİNDEN, DEVA PARTİSİNE ZİYARET UZUN, “SEÇİM STARTINI VERDİK”

Seçim sürecinin yaklaşması ile birlikte partililerde hareketlilikler başladı. Saadet Partisi Fethiye İlçe Başkanlığından, DEVA Partisi Fethiye İlçe Başkanlığına kaynaşma ziyareti gerçekleştirildi. Ziyarette Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Dr. Halil İbrahim Uzun beraberinde Saadet Partisi Fethiye İlçe Başkanı Faruk Kılınç ve yönetimi katıldı.

PROTOKOL BAYRAMLAŞTI

Fethiye Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Resmi Bayramlaşma Töreni Kaymakamlık Makamında yapıldı, Törende Fethiye Kaymakamı Alper Balcı, Fethiye Garnizon Komutanı Personel Asteğmen Cemal Yalçın, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ve Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı iken Tekirdağ Bölge İdare Adliyesi Cumhuriyet Başsavcısı olarak tayini çıkan Ünal Bingül protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ile bayramlaştı.