Görme Engelli Haberleri

Görme Engelli Haberleri

Özdemir, Başkan Adaylarına Sorular Yöneltti

Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şube Sekreteri Mehmet Özdemir, 31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimler öncesinde başkan adaylarına sorular yöneltti.

Tuğrul, ‘Yetkililerden yardım istiyoruz’

Fethiye’de yaşayan görme engelli Hüseyin Tuğrul, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebiyle mikrofonlarımıza şikâyetlerini dile getirdi.

TURGET'ten kahvaltı etlinliği

Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şubesinde, Eski Zafer Partisi Muğla İl Başkanı Kübra Bilginer tarafından gerçekleştirilen kahvaltılı etkinlikte, bölgemizdeki ve ülke genelindeki görme engelli bireylerin günlük yaşantılarında karşılaştıkları zorluklar, gerek yasa düzenleyicileri, gerekse yerel yönetimler tarafından engelli bireylerin hayatını kolaylaştıracak düzenlemelerin yapılması gerektiğine vurgu yapılarak, görme engellilerin güvenli bir şekilde sokaklarda, sosyal hayatın içinde olmaları için yapılması gerekenler konuşuldu.

Mehmet Özdemir, Av. Naciye Nazan Güler’i ziyaret etti

Türkiye Görme Engelliler Derneği (TURGED) Muğla Şube Sekreteri Mehmet Özdemir, Muğlalı Topaloğlu Mehmet Efe’nin torunu olan ve aynı zamanda Dernek gönüllüsü Av. Naciye Nazan Güler’i ziyaret ederek derneğin Muğla genelindeki çalışmalarıyla ilgili yol haritasının belirlendiği program üzerinde görüş alışverişinde bulundu.

Görme Engelli Sporcudan Büyük Başarı

Engelleri aşarak zaferin doruklarına ulaşan bir isim, Muğla'nın gururu Yusuf Eşin, Türkiye Yüzme Şampiyonası'nda adından söz ettiriyor. Turkuaz Paralimpik Spor Kulübü'nün yetiştirdiği bu görme engelli sporcumuz, başarısıyla sadece kendi adını değil, Muğla'nın adını da altın harflerle yazdırıyor.

Dolmuş Şoföründen Utanç Verici İthamlar!

Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şube Sekreteri Mehmet Özdemir, dolmuşta yolculuk yaptığı esnada sadece yer değiştirdiği için dolmuş şoförü tarafından hakaret edildiğini iddia etti.

“Oy vermek için sıra beklememiz gerekmemektedir” 

Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şube sekreteri ve Zafer partisi 28.ci dönem Muğla Milletvekili adayı Mehmet Özdemir tarafından bir mesaj yayınlandı.

Mehmet Özdemir, suiistimallere de dikkat çekti        

Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şube sekreteri ve Zafer partisi 28.ci dönem Muğla Milletvekili adayı Mehmet Özdemir 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelli Haftası nedeniyle bir açıklamada bulundu.

Aday Özdemir, İstanbul’da ziyaretlerde bulundu

Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şube Sekreteri ve Zafer Partisi 28. Dönem Muğla milletvekili adayı Mehmet Özdemir, Türkiye Görme Engelliler Genel Merkezi’ni ziyaret etti.

Özdemir, neden görme engelliler tek başına oy kullanamıyor?

Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla şube sekreteri ve Zafer Partisi 28. Dönem Muğla milletvekili adayı Mehmet Özdemir, görme engellilerin nasıl oy kullanacağı konusunda eleştirilerde bulundu.

BAŞKAN ÖZDEMİR BAŞVURUSUNU YAPTI

Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şube Başkanı Mehmet Özdemir başvurusun yaptı.

ZİRVEYİ ZORLUYORLAR

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonunun düzenlediği Türkiye Satranç Şampiyonasında Muğla’yı temsil eden görme engelli kadın sporcularımız derece alarak Türkiye sıralamasında zirveyi zorladılar.

GÖRME ENGELLİ SPORCU YÜZMEDE TÜRKİYE 3’SÜ OLDU

Türkiye Yüzme Şampiyonasında Muğla’yı temsil eden görme engelli sporcu Yusuf Eşin yüzmede Türkiye 3.’sü oldu. Yüzmede alınan bu başarıyla Muğla’nın gururu oldu.

Beyaz Baston Dünya Farkındalık Günü, farkındalık yarattı

Dünyanın pek çok ülkesinde görme engelli kişiler için bağımsızlık ve güvenlik sembolü olarak bilinen ‘Beyaz Baston’ günü Fethiye’de de etkinlikle kutlandı. Görme engellilerin günlük hayatta yaşadıkları zorlukları anlatabilmek için düzenlenen etkinlikte beyaz baston dünya farkındalık günü, farkındalık yarattı.

Görme Engellilerden Birlik Mesajı

Farklı sivil toplum kuruluşlarına üye engelli bireyleri ve ailelerini “Biz bir aileyiz” sloganıyla bir araya getiren Turkuaz Engelliler Eğitim Sanat ve Spor Kulübü Derneği: Akyaka’da düzenlediği kahvaltı etkinliğinde dostlukları pekiştirdi.

Görme engelli sporcudan Fethiye’yi gururlandıran başarı

Türkiye Yüzme Şampiyonasında Muğla’yı temsil eden görme engelli sporcu Yusuf Eşin yüzmede Türkiye 2.'si oldu. Yüzmede alınan bu başarıyla Muğla'da tarihe geçti.

Görme engelliler Yakapark’ta buluştu

Bir Yudum Nefes sloganıyla yola çıkan TURKESK Turkuaz Engelliler Eğitim Sanat ve Spor Kulübü Derneği ve Gören Kalpler Bodrum Şubesinin ortaklaşa düzenlediği Yakapark – Saklıkent gezisinde engelliler ve ailelerini bir araya getirdiler.

Engellilerin sorunları ele alındı 

Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şube Başkanı Mehmet Özdemir beraberinde Cumhuriyet Halk Partisi Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan ile birlikte Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Ünsal Paşalı’yı ziyaret etti. 

Şube Başkanı Özdemir’den hayırlı olsun ziyareti

Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şube Başkanı Mehmet Özdemir, beraberinde Muğla Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Kocabaş ile birlikte; geçtiğimiz ay görevine başlayan Ortaca Cumhuriyet Başsavcısı Emre Genç’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Şube Başkanı Özdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Genç’e görevinde başarılar diledi.  

Baki’ye hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor

Geçtiğimiz günlerde Fethiye Sosyal Hizmetler Müdürü olarak atanan Tuğba Baki’ye hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor. Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şube Başkanı Mehmet Özdemir, eşiyle birlikte Fethiye Sosyal Hizmetler Müdürü Tuğba Baki’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. 

Beyaz Baston Haftası’nda anlamlı ziyaret

CHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan beraberinde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Türkiye Görme Engelliler Derneği Başkanı Mehmet Özdemir’i ziyaret etti. Beyaz Baston Haftası kapsamında gerçekleşen ziyarette Özdemir ve Tezcan engellilerin sorunlarına yönelik görüş alışverişinde bulundular.

Özdemir, "Beyaz Baston görme engelliler için bağımsızlık sembolüdür"

Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şubesi Başkanı Mehmet Özdemir, Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.  

Engellilerin sorunlarını ele aldılar

Türkiye Görme Engelliler Derneği Örgütlenme Sağlık ve Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Kaya, Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şube Başkanı Mehmet Özdemir’i ziyaret ederek istişarede bulundu.

Özdemir’den 3 Aralık Engelliler Günü açıklaması

Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şubesi Başkanı Mehmet Özdemir, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Özdemir, “Her yıl 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olarak değerlendirilmektedir. Birçok kurum ve kişiler; bugünü kutlama havasında değerlendirmeyi uygun bulsalar da; aslında engellilerin problemleri ve hangi yollarla çözüleceği konuşulmalıdır” dedi.

Görme Engelliler Derneği’nden Başkan Uzundemir’e Teşekkür

Türkiye Görme Engelliler Derneği, Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir’e teşekkür ziyaretinde bulundu.

Görme Engelli Vatandaşlardan Başkan Karaca’ya Teşekkür

Fethiye Belediyesi engelli vatandaşların konforlu ve kolay yaşanabilir bir kent haline getirmek için çalışmalarına devam ediyor.

Fethiye’de engelleri aşıp, evlendiler

Muğla’nın Fethiye ilçesinde görme engelli Kadir Kaşlı (25) ile Gamze Güzel (20), bir yıl önce başlayan aşklarını evlilikle noktaladı. Davetli akınına uğrayan düğünde çift karşılıklı davul çalarak eğlendi.