Özdemir, Başkan Adaylarına Sorular Yöneltti

Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şube Sekreteri Mehmet Özdemir, 31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimler öncesinde başkan adaylarına sorular yöneltti.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şube Sekreteri Mehmet Özdemir, parti ve aday ayrımı yapmadan engellilere yönelik yapılacak çalışmalarda nasıl bir yol izleneceğini sordu. Engelli bireyler için farkındalık ve onların ulaşılabilirliği adına belediye başkan adaylarına hangi projeleri hayata geçireceğini soran Şube Sekreteri Özdemir, mesajında bazı önemli konulara da vurgu yaptı. 
Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şube Sekreteri Mehmet Özdemir açıklamasında şu ifadelere yer verdi; 
“Yerel seçimlere sayılı günler kaldı. Siyasi partiler adaylarını açıkladı ve açıklamaya devam ediyor. Burada benim amacım engelli bireyler için farkındalık oluşturmak. Çünkü birçok seçim beyannamesinde engellilere yönelik projeler açıklanıyor. Parti ve aday ayrımı yapmadan başkan adaylarımıza bazı sorular yönelteceğim. Sorularım şu şekilde:
1- Engelliler sadece özel günlerde yayımlanacak mesajlarla mı hatırlanacak?
2- Engelli bireylere yönelik hazırladığınız projelerde nasıl bir yol izleyeceksiniz?
3- Belediye meclis listelerinizde bir engelli meclis üyesi adayını seçilebilir bir yerden aday gösterecek misiniz? 
4- Engellilere yönelik hayata geçirilecek çalışmalarda, engelliler için hizmet sunan sivil toplum kuruluşlarının görüşlerine başvuracak mısınız? 
5- Adaylığınız sürecinde geçmişte engelliler için yapılan çalışmaları gözden geçirip, varsa eksiklerinin giderilmesi adına gerekli notları alacak mısınız? 
6- Engellilerin topluma katılması adına yapılacak çalışmalarda uzmanlar, ilgili kurum ve kuruluşların düşüncelerine yer verilecek mi? 
7- Erişebilirlik ve ulaşılabilirlik noktasında tüm engellilerin sorunlarını çözmede; benzer çalışmaları inceleyip; yetkilileri ile iletişime geçecek misiniz?”
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN