Mehmet Özdemir, Av. Naciye Nazan Güler'i ziyaret etti

Türkiye Görme Engelliler Derneği (TURGED) Muğla Şube Sekreteri Mehmet Özdemir, Muğlalı Topaloğlu Mehmet Efe'nin torunu olan ve aynı zamanda Dernek gönüllüsü Av. Naciye Nazan Güler'i ziyaret ederek derneğin Muğla genelindeki çalışmalarıyla ilgili yol haritasının belirlendiği program üzerinde görüş alışverişinde bulundu.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Dernek Şube Sekreteri Mehmet Özdemir, dernek gönüllüsü Av. Naciye Nazan Güler ile gerçekleşen ziyarette 15 Ekim’de görme engellilerle ilgili düzenlenecek programın içeriği hakkında fikir alışverişinde bulundu.
Her yıl tüm dünyada kutlanan 15 Ekim ‘Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Günü’ nedeniyle Muğla genelinde düzenlenecek farkındalık programı hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunan Dernek Muğla Şube Sekreteri Mehmet Özdemir; beyaz baston kullanımının 1921’de Londra’da trafik kazası sonucu görme yetisini kaybeden fotoğraf sanatçısı James Biggs’in, dış dünyanın kendisini fark etmesi için bastonunu beyaza boyamasıyla başladığına dikkat çekerek; “Sonraki yıllarda yaygınlaşan uygulamanın olumlu etkileri üzerine Fransa’da Körler Örgütü 1931 yılında beyaz bastonun simgeleştirilmesine karar verdi.
Baston kullanımı; görme engellilerin çarpma, düşme, yaralanma, sakatlanma riskini azaltır, yürüyüş ve fiziksel aktivitede bulunan engellilerin motor becerilerini geliştirir. Kendilerine güven duygusunu, sosyal etkinliklere katılma ve bağımsız hareket edebilme yeteneklerini artırır. Beyaz baston körlerin bağımsızlaşmasının ve özgürleşmesinin sembolüdür” diyerek 15 Ekim için düzenlenecek program hakkında Av. Güler ile fikir alışverişinde bulundu. 
Dernek Gönüllüsü Güler ise bugüne kadar bu tür programlarla toplumda bir duyarlılık oluştuğunu belirterek; “Bu türden etkinlik sayısının artması gerek. Tüm Muğlalı hemşehrilerimize engelli bireylerin de toplumun bir parçası olduğunu, bizlerle birlikte sosyal hayatın içinde olmaları gerektiğini hem biz kabullenmeliyiz ve hepimizin potansiyel engelli olduğumuzu unutmamalıyız. 
Derneğin Muğla’da kurulmasıyla birlikte bugüne kadar tüm etkinliklere katılmaya özen gösterdim. Bundan sonra sadece katılmakla kalmayacak ben de programın içinde yer alarak görme engelli dostlarımıza gereken desteği vermek istiyorum. Şube Sekterimiz Sayın Özdemir 15 Ekim’de düzenlenecek programla ilgili beni ziyaret ettiğinde çok mutlu oldum ve seve seve programda aktif rol almak istediğimi söyledim” diyerek programın il genelinde yapılmasının, en azından Muğla merkezde bile olsa diğer ilçelerden katılım sağlanarak bir farkındalık oluşturacağını söyledi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN