Azim Haberleri

Azim Haberleri

Güreş ağası Kazım Çağan, Karaca’yı ziyaret etti

Fethiye Belediyesi tarafından geçtiğimiz sene yapılan yağlı güreş organizasyonda, güreş ağalığını kazanan Kazım Çağan, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’yı ziyaret etti.

Karayiğit, ‘Hal Yasası’nın Bir An Önce Çıkması Lazım!’

Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, girdi fiyatlarının devamlı yükselmeye devam ettiğini belirterek bir an önce hal yasasının çıkması gerektiğini söyledi. Karayiğit, Karaçulha Hali ile Fethiye’de kurulan pazarlardaki fiyat farkı ile ilgili de çeşitli açıklamalarda bulundu.

Başkan Akdenizli; “Şehit Aileleri ve Gazilerimiz Başımızın Tacıdır”

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Seydikemer Kaymakamlığı tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. Seydikemer Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği’nin açılışını büyük bir gururla gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Akdenizli; “Şehitlerimizin geride bıraktığı yakınları milletimize emanettir. Bu nedenle ilçemizde bulunan 19 şehit yakını, 42 Gazimiz bizim başımızın tacıdır” dedi.

Salon Hokeyi Süper Ligi'nde Şampiyon Muğla takımı Kaltun Madran Su Ege Yıldızları SK oldu

7-8 Ocak 2024 tarihleri arasında Amasya’da düzenlenen Salon Hokeyi Kadınlar Süper Ligi finalinde Gaziantep Polisgücü'nü 2-1 mağlup eden Muğla’nın Kızları Kaltun Madran Su Ege Yıldızları şampiyonluğa ulaştı.

Spor Ekstra’da Eldirekspor Rüzgârı Esti

Salı akşamları Frt TV'de yayınlanan, Sertaç Bayraktar'ın hazırlayıp sunduğu Spor Ekstra programının ikinci bölüm konukları; Eldirekspor Kulübü Başkanı Danyal Balcı, Eldirekspor Kulübü Başkan Yardımcısı İsmail Sarıkaya ve Eldirekspor Teknik Direktörü Kazımhan Kıvrak oldu.

Dinçel, ‘Antalya’da kamp sürecini geçireceğiz’

TFF 2.Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Fethiyespor, ligin ikinci devresi için hazırlıklarına bugün Fethiye Şehir Stadı’nda yaptığı antrenman ile başladı. 4 gün boyunca Fethiye’de hazırlık yapacak olan Fethiyespor, 4 günün ardından kamp için Antalya’ya gidecek. Fethiyespor Teknik Direktörü Selahaddin Dinçel, açıklamalarda bulundu.

Küçükala; 'potansiyelin harekete geçirilmesi lazım'

Küçükala; “Fethiye’nin farklı bir çağa atlaması gerektiğine inanıyorum”

Karayiğit, ‘Bu hatadan derhal dönülmesi lazım’

Emekli çiftçiler, çalışan göründükleri için emekliye verilen 5 bin TL ikramiyeyi alamadıklarını defalarca dile getiriyor. Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, onların sesi olmak için mikrofonlarımıza açıklamalarda bulundu.

“Hukuk Herkese Lazım”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Toklu, Deniz Soydan Dalgıç'ın sunduğu 3'lü Masa programın bu haftaki konuğu oldu. Aday Adayı Toklu, “Koltuk için bu dünyaya gelmedim, bu halka benim hizmet borcum var. Şahsıma gelen aşırı talep dolayısıyla aday adayı olarak yola çıktım” dedi. 

Başkan Akdenizli, Cumhuriyetle Yaşıt ve Cumhuriyetin İlanına Tanıklık Eden 113 Yaşındaki Vatandaşları Ziyaret Etti

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, ilçede ikamet eden 100 yaşındaki Kore Gazisi Mehmet Nazım Yılmaz, eşi Fatma Yılmaz ve 113 yaşındaki Meryem Akpulat’ı evlerinde ziyaret etti. Cumhuriyetle yaşıt çınarlara Türk Bayrağı hediye eden Başkan Akdenizli, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

Emekli Kazım Özcan, kararı olumlu karşıladı

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği, 65 yaş üstü yurttaşların toplu taşımayı ücretsiz kullandığı günlerin yalnızca ayın 1'i ile 4'ü arasında olacak şekilde sınırlandırıldığını açıkladı. Bu karar henüz yasallaşmasa da bu konu 65 yaş üstü vatandaşların ilgi odağı oldu. Fethiye’de yaşayan emekli Kazım Özcan, bu kararı olumlu karşıladı. Özcan, yaptığı açıklamada Emekliler ücretsiz ulaşımı suistimal ediyor dedi.

Müdür Açıkbaş Sporcularla Bir Araya Geldi

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş, Ortaca Ahmet Ateş Spor Salonu basketbol antrenmanında sporcular ile bir araya geldi.

Başkan Gürün: “Körfez Kokuyor, Bunun Temizlenmesi Lazım!”

Muğla Büyükşehir Başkanı Osman Gürün, Fethiye Limanı’nda gerçekleşen tanıtım töreninde Fethiye’nin sorunları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

CUMHURBAŞKANLIĞI BİSİKLET TURU NİSAN AYINDA

Türkiye Bisiklet Federasyonu As Başkanı Bahattin Akyön, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Baş Raportörü Baki İlgün beraberinde  Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Muğla Temsilcisi İlker Cömert Muğla Valisi Orhan Tavlı’yı ziyaret ederek bu sene 58.si gerçekleştirilecek olan Dünyanın ve Türkiye’nin en prestijli yarışlarından biri olarak kabul edilen Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu hakkında bilgi verdiler.

FETHİYE SPORFEST, KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ İLE BAŞLADI

Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Uluslararası Fethiye 3. Spor festivali, kortej yürüyüşü ile başladı. Ardından halk oyunu gösterileri sergilendi. Düzenlenen programa Fethiye Kaymakamı Alper Balcı, Muğla il Gençlik Spor Müdürü Musa Kazım Açıkbaş, Fethiye İlçe Gençlik Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan etkinlikte Müdür Akışbaş ve Kaymakam Balcı, izlemeye gelenlere ‘Hoşgeldiniz’ dedi.

SOMYÜREK, “KARAOT PROJESİ OLMAZSA OLMAZIMIZ” 

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Kırmızı Grup Başkan Adayı Ali Somyürek, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda üye ziyaretleri gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Adayı Somyürek, şeffaf ve denetlemeye açık bir yönetim anlayışı benimsediklerinin altını çizdi. 

MUĞLA’DA İŞE BİSİKLET İLE GİTTİLER

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş ve İl Müdürlüğü Şube Müdürleri 16-22 Eylül 2022 Avrupa Hareketlilik Haftası Kapsamında Kötekli’de bulunan İl Müdürlüğü Lojmanlarından işyerleri olan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Binasına 7 km Bisiklet sürerek gittiler.

YATAĞAN HALKI, YÜZME HAVUZUNA KAVUŞTU

Yatağan Belediyesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliği ile Yatağan Spor Salonu bahçesine Gençlik ve Spor Bakanlığının "Yüzme Bilmeyen Kalmasın" Projesi kapsamında yapılan yüzme havuzunun açılışı gerçekleştirildi

DERNEĞE BÜYÜK BAĞIŞ

Karaçulha Gönülleri Derneği tarafından düzenlenen Karaçulha Yörük Şenliğinde şenlik ağası seçilen Kazım Çağan 100 bin TL'yi Karaçulha Gönülleri Derneği Başkanı Halil Hancı ve yönetimine taktim etti.

MENTEŞE’DE 25 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

‘Geleceğimiz İçin Üretiyoruz” projesi kapsamında Menteşe Belediyesine ait Kafaca Mahallesindeki 7 dönümlük arazide belediye işçileri ile birlikte fidan dikimi yapan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, “Kafaca Mahallemizdeki 7 dönümlük arazimizde 25 bin adet domates, salatalık ve patlıcan fidanlarını toprakla buluşturuyoruz. Menteşe Belediyesi olarak her zaman üretmeye, üreticimizi desteklemeye ve ürettiğimiz ürünlerimizi ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırmaya devam edeceğiz” dedi.

VALİ ORHAN TAVLI ŞAMPİYON GENÇLERLE BİR ARAYA GELDİ

Muğla Valisi Orhan Tavlı Gençlik haftasında Şampiyonluk sahibi milli sporcularla bir araya geldi.

SATRANÇTA ŞAMPİYON MENTEŞE BELEDİYESPOR

Menteşe Belediyespor Satranç Takımı 07- 08 Mayıs tarihlerinde Muğla’da yapılan Yöre Satranç Turnuvasında tüm maçları kazanarak şampiyon oldu. Menteşe Belediyespor’un şampiyon takımı Türkiye Kulüpler Şampiyonunda Muğla ilini temsil edecek.

“Kadın varsa yarın var, kadınlarımızı girişimci olmaya özendirmeliyiz”

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayınlayan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Fedakârlıkları, emekleri, sevgileri, üretkenlikleri ve mücadele azimleriyle hayatımıza anlam katan, değer katan, güzellik katan tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun.” dedi.

Eski belediye başkanlarıyla Bodrum’a dair

MHP Bodrum İlçe Başkanı İbrahim Bilgi, muhtar ziyaretlerinden sonra Mumcular’da görev yapmış eski Belediye Başkanları Halil Işık, Mehmet Başol ve Kazım Avcı’yı ziyaret etti.

Nazım Hikmet 120’nci doğum gününde Menteşe’de anıldı

Dünya Şairi Nazım Hikmet 120’inci doğum yıldönümünde Menteşe’de anıldı. 

Nazım Hikmet, doğum gününde de unutulmuyor

Hayatının büyük bölümünü sürgünde ya da hapiste geçiren, şiirleri elliden fazla dile çevrilen ve ödüller alan büyük şair Nazım Hikmet, 120’inci doğum yıldönümünde Bodrum'da anılıyor.

“Azim ile çalışmaya devam”

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Başoğlu, yayınladığı mesajıyla 2022 yılında da azim ile çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

Yılın Öğrenci Altın Ambulans Ödülü Gökçe’ye takdim edildi

Altın Ambulans Sağlık Ödülleri, Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Derneği tarafından 22-28 Mart Acil Tıp Teknisyeni ve Paramedik Haftası kapsamında gerçekleştirilmektedir.

35 yıllık yol mahkeme kararına rağmen kapatıldı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde denize ve bir otele geçişi sağlayan yol, bir başka otel tarafından “Kendi arazimize ait” denilerek kapatıldı. Yolu kapanan otel işletmecisi, mahkeme kararına rağmen yolun demir kapı ile kapatıldığını söyledi.

Başkan Otgöz; “99’uncu yılın gururunu yaşıyoruz”

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Türk milletinin yeniden doğuş destanı olan ve dünya tarihine geçen 30 Ağustos Zafer Bayramının 99’uncu yılını kutladı. “30 Ağustos Zafer Bayramının 99’uncu yıl dönümüne ulaşmanın haklı gururunu yaşıyoruz” diyen Başkan Otgöz; “26 Ağustos’ta başlayan ve 30 Ağustos 1922’de tarihe altın harflerle yazılan bu eşsiz zafer, Türk milletinin bağımsızlık uğruna ortaya koyduğu azim ve kararlılığı tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir” ifadelerini kullandı.