Anıldı Haberleri

Anıldı Haberleri

Teyyareci Şehit Fethi Bey, Ölümünün 110’ncu Yılında Anıldı

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, Fethiye’ye ismini veren Teyyareci Fethiye Bey’in 110’ncu ölüm yıl dönümü nedeniyle düzenlenen törene katıldı. Töreni vatandaşlarla birlikte izleyen Saatcı’ya katılımcıların ilgisi büyük oldu.

Fethiye Şehit Fethi Bey vefatının 110. yılında Fethiye'de anıldı

Türk havacılık tarihinin ilk pilotlarından ve Fethiye'ye ismi verilen Şehit Yüzbaşı Tayyareci Fethi Bey, vefatının 110’uncu yılında düzenlenen törenle anıldı. Düzenlenen törende SOLOTÜRK ekibi gösteri yaptı.

Hamdi Özbay Türkülerle Anıldı

TRT radyosu Türk halk müziği bağlama sanatçısı merhum Hamdi Özbay’ın ölümünün yedinci yıl dönümünde türkülerle anıldı.

Fethiye’de Camilerin Temizliğine Başlanıldı

Fethiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, mübarek üç aylara girilmesiyle birlikte Fethiye genelindeki tüm camilerde temizliğe başladı.

Hamdi Özbay İçin Anma Töreni Yapıldı

Fethiyeli usta sanatçı Hamdi Özbay, 7. ölüm yıl dönümünde özlem ve dualarla anıldı.

Uğur Mumcu Anıldı

24 - 31 Ocak Devrim ve Demokrasi Şehitleri’ni anma haftasında Uğur Mumcu parkı önüne basın açıklaması yapıldı.

Atatürk’ü anma programı düzenlendi

100. Yılda 100 Dakika Atatürk adlı program Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

Seydikemer'de Atatürk, Vefatının 85’inci Yılında Anıldı

Seydikemer’de, Cumhuriyetimizin kurucusu, İstiklal Harbi’nin Başkumandanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 85’inci yıl dönümünde saygı, minnet ve özlemle yâd edildi.

Hayatını kaybeden filistinliler anıldı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Perşembe günü okullara gönderdiği yazıda, Filistin'de yaşamını yitirenler için temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarında yapılacak bayrak törenlerinde bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacağını açıklamıştı. Muğla’da yapılan törene Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay’da katıldı.

Zülfü Livaneli İle Halikarnas Balıkçısı Anma Programı

Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş. bünyesinde faaliyetlerine devam eden Bodrum Deniz Müzesi, 100. Yıl Cumhuriyet Etkinlikleri kapsamında Bilgi Yayınevi’nin iş birliği ve sponsorluğu ile çizer, çevirmen, yazar, rehber, tarihçi kimlikleriyle ülkemize zengin bir miras bırakmış Halikarnas Balıkçısı, 50. Ölüm Yıldönümünde sunumlar, atölyeler, kent turları, belgesel gösterimi, Zülfü Livaneli ile söyleşi, kült Mavi Sürgün kitabının özel tanıtımı ve yayın dünyasına kazandırılan yeni çocuk kitabının tanıtım ve imza gününü içeren etkinlikler ile anıldı. Etkinliklere Halikarnas Balıkçısı’nın torunlarından Derya ve Sibel Kabaağaçlı, Joanne Aliye Noonan ve eşi de katılım gösterdi.

Milas Atapark, Neşet Ertaş Türküleriyle Çınladı

Milas Türkü Dostları Kültür ve Sanat Derneği öncülüğünde, Milas Belediyesi ve diğer sponsorların desteğiyle, Türk Halk Müziğinin büyük ustası, Bozkır’ın tezenesi Neşet Ertaş, ölümünün 11’nci yıldönümünde, Milas Atapark’taki etkinlikle anıldı.

Neşet Ertaş Türkülerle Anıldı

Fethiye Belediyesi'nin her yıl gerçekleştirdiği Neşet Ertaş Anma Konseri, bu yıl Fethiye Beşkaza Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Vefatının 27’nci Yıl Dönümünde Bodrum’da Anıldı

Tüm mal varlığını Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı ve Türk Eğitim Vakfına bağışlayan Sanat Güneşi Zeki Müren, vefatının 27’nci yıl dönümü olan 24 Eylül Pazar günü, çeşitli etkinliklerle anıldı.

Yanan Alanların Tamamı Ağaçlandırıldı

Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde 2021 yılında yaşanan büyük orman yangınlarında yanan alanlar tekrar yeşeriyor. 

15 Temmuz Şehitleri Seydikemer'de Anıldı

Seydikemer'de FETÖ Terör Örgütü'nün hain darbe teşebbüsüne karşı verilen şanlı zaferin 7'nci yıldönümünde 'Türkiye Yüzyılının Kahramanları' temalı 15 Temmuz Şehitlerini Anma Programı düzenlendi.

Kaymakam Karaman Önderliğinde Toplanıldı

Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü toplantı salonunda Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman ve Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Günşafak Karartı’nın katılımlarıyla yangın konuları esas alınarak toplanıldı.

Madımak Katliamında Can Verenler Anıldı

30 yıl önce Sivas’taki Madımak Otelinde ateşe verilerek katledilen 33’ü sanatçı, 2’si otel çalışanı olmak üzere 35 can için Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği merkezinde anma etkinliği düzenlendi.  

Madımak Katliamı 30. Yılında Anıldı

Muğla’nın Fethiye ilçesindeki Günlükbaşı Futbol Sahası’nda Sivas’taki Madımak Oteli’nde katledilen 33 sanatçı ve aydın için anma töreni düzenlendi.

19 Mayıs'ta Atatürk anıldı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Genlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında kortej yürüyüşü ve Beşkaza Meydanı'nda çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

ADD FETHİYE ŞUBESİ YÖNETİM KURULU GÖREV PAYLAŞIMI GERÇEKLEŞTİ

Atatürkçü Düşünce Derneği Fethiye Şubesi 14’üncü Seçimli Olağan Genel Kurulu Toplantısı için 05.03.2023 Pazar günü saat 11:00’da Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezinde toplanıldı.

ADD FETHİYE ŞUBESİ GENEL KURUL SONUCU BASIN AÇIKLAMASI 

Atatürkçü Düşünce Derneği Fethiye Şubesi 14’üncü Seçimli Olağan Genel Kurulu Toplantısı için 05.03.2023 pazar günü saat 11:00’da Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezinde toplanıldı.

SAYNUR GELENDOST ÖLÜMÜNÜN 20. YILINDA ANILDI

Aktivist ve çevreci anne olarak bilinen Bodrum’un Mavi Kadını Saynur Gelendost, ölümünün 20. yılında mezarı başında anıldı.

ŞEHİT FETHİ BEY TÖRENLE ANILDI

İlçeye ismini veren ve Türk havacılık tarihinin ilk pilotlarından olan Şehit Yüzbaşı Tayyareci Fethi Bey için vefatının 109'uncu yılı dolayısıyla anma töreni düzenlendi.

FATMA GİRİK, ÖZLEMLE ANILDI

Türk sinemasının büyük yıldızı, usta oyuncu Fatma Girik, vefatının birinci yıl dönümünde yapılan törenle mezarı başında anıldı.

HAMDİ ÖZBAY TÜRKÜLERLE ANILDI

Fethiyeli Türk Halk Müziği Bağlama Sanatçısı merhum Hamdi Özbay, ölümünün 6. yıl dönümünde düzenlenen konser ile anıldı. Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi'nde gerçekleşen organizasyonda Özbay'ın derlediği türküler seslendirildi.

HAMDİ ÖZBAY’I ANDILAR

Fethiyeli Usta Hamdi Özbay, 6. ölüm yıl dönümünde mezarı başında özlem ve dualarla anıldı.

DEVRİM VE DEMOKRASİ ŞEHİTLERİ ANILDI

Fethiye Belediyesi, FETAV ve Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte 24 Ocak Devrim Ve Demokrasi Şehitleri anıldı.

SEYDİKEMER’DE 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

24 Kasım Öğretmenler Günü, Seydikemer’de düzenlenen programla kutlandı. Seydikemer Belediyesi ve Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtına çelenk sunmayla başlayan program Seydikemer Şehit Alper Seven Anadolu İmam Hatip Lisesi salonunda düzenlenen programla devam etti. Programda bölücü terör örgütü PKK tarafından şehit edilen öğretmenler türküler eşliğinde anıldı.

FETHİYE’DEKİ İNGİLİZLERDEN ATATÜRK’Ü ANMA  TÖRENİ

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 84. yılında, Fethiye'de yaşayan İngilizler tarafından düzenlenen törenlerle de anıldı.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK TÜRKÜLERLE ANILDI

Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde Atatürk’ü Anma Konseri yapıldı.