Altın madalya ile döndüler

Antalya'da düzenlenen Uluslararası Gastronomi ve Mutfak Yıldızları Buluşması yemek yarışmasında Fethiye Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Aleyna Delioğlu ve Sude Delioğlu 2 kategoride 2 altın madalya aldı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Akdeniz Gastronomi ve Mutfak Yıldızları Derneği iş birliğiyle düzenlenen 4. Uluslararası Gastronomi ve Mutfak Yıldızları Buluşması (GastroAntalya), 40 farklı ülkeden gastronomi uzmanlarının katılımıyla açıldı.

Cam Piramit’te gerçekleştirilen GastroAntalya’da, şefler, jüri üyeleri ve yarışmacılar bir araya gelerek, gastronomi sektörünün nabzını tuttu. Festivalde 40 ülke ve Türkiye’nin birçok şehrinden gastronomi temsilcileri, sektörde faaliyet gösteren firmalar, turizm sektörünün yiyecek ve içecek, satın alma departman yöneticileri, gastronomi ve mutfak sanatları akademisyenleri, profesyonel şefler, gurmeler de yer aldı. 

Etkinlik kapsamında çalıştaylar, sunumlar, karşılıklı görüşmeler ve ürün tadımları yapıldı. Ayrıca program dahilinde yarışmalarda 800’den fazla şef ve şef adayı yeteneklerini gösterdi.

Etkinliğe katılan Fethiye Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Aleyna Delioğlu ve Sude Delioğlu, 2 kategoride 2 altın madalya aldı.

Yarışma ile ilgili açıklamada bulunan Fethiye Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Alparslan Selçuk, “Ögrencilerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz. Yarışma için bizlere desteklerini sunan Kaymakamımız İsmail Hakkı Ertaş, Akra Fethiye Tui Blue Sensatori oteline ve Şefleri Nuhhan Öz'e teşekkür ederiz” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN