Muğla'ya tatilci akını başladı 

Gözde turizm merkezi Muğla'ya, sezonun başlamasıyla turist akını başladı. Okulların kapanmasıyla başlayan yaz tatili nedeniyle kent girişlerinde uzun araç kuyrukları oluştu. Havalimanı ve feribotlara ek seferler eklendi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Son Dakika 48

Gözde turizm merkezi Muğla’da sezon hızlı başladı. Marmaris, Bodrum ve Fethiye ilçelerine turist akını başladı. Havalimanlarındaki iç ve dış seferlere ek uçuşlar eklendi. Sezonun açılmasıyla çeşitli ülkelerden gelen uçakların sayısı arttı.

585 BİN TURİST GELDİ
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerinden derlenen bilgilere göre, 2022 Ocak- Mayıs döneminde 438 bin 511 yabancı turist gelirken, 2023 yılının Ocak-Mayıs döneminde tüm zamanların rekoru kırıldı. 585 bin 108 yabancı turist giriş yaptı.

Doğa harikası tatil cennetini en çok yine İngilizler tercih etti. Bölgemize en çok turistin geldiği ülkeler arasında 306 bin 312 kişiyle İngiltere il sırada yer alırken, 50 bin 364 kişiyle Rusya, 37 bin 405 kişiyle Polonya, 29 bin 702 kişiyle Almanya, 19 bin 17 kişiyle Hollanda oldu. Diğer ülkelerden de 142 bin 308 turist geldi.

KİLOMETRELERCE ARAÇ KUYRUĞU
Karayolu, havalimanı ve deniz yollarında yoğunluk giderek arttı. Özellikle okulların kapanmasıyla başlayan yaz tatili nedeniyle kent girişlerinde kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Feribotlara ek seferler eklendi. Muğla’daki turizm yoğunluğu nedeniyle denetimler de arttırıldı.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN