Milli Sporcu Eda Erdem'in ismi Göcek'teki evinin sokağına verildi

Fethiye Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısında beş tanesi gündem dışı olmak üzere toplam onsekiz madde görüşüldü. A Milli Kadın Voleybol Takımı kaptanı, Milli Gururumuz Eda Erdem Dündar'ın Göcek'te evinin bulunduğu sokağa, Fethiye Belediyesi Meclis üyelerinin oy birliği ile 'Eda Erdem Dündar' ismi verildi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Fethiye Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısında beş tanesi gündem dışı olmak üzere toplam onsekiz madde görüşüldü. A Milli Kadın Voleybol Takımı kaptanı, Milli Gururumuz Eda Erdem Dündar’ın Göcek’te evinin bulunduğu sokağa, Fethiye Belediyesi Meclis üyelerinin oy birliği ile ‘Eda Erdem Dündar’ ismi verildi.

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan'ı 3-2 yenerek Cumhuriyetimizin 100. yılında Avrupa şampiyonu olmuştu. Tüm Türkiye bu zaferi kutlarken, Fethiye Belediyesi, Göcek’te evi bulunan milli sporcu Eda Erdem ile ilgili önemli bir karar aldı.

Fethiye Belediyesi’nin Ekim ayı olağan Meclis toplantısında milli sporcunun Göcek’te ikamet ettiği sokağa, oy birliği ile ismi verildi. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Avrupa Şampiyonu olarak bize büyük mutluluk yaşattı. Kaptanımızın evi Göcek’te. Şampiyonalardan vakit buldukça Göcek’te yaşıyor. Biz de Fethiye Belediyesi olarak kaptanımızın yaşadığı sokağa, ‘Eda Erdem Dündar’ ismini verdik. Onlar tüm Türkiye’yi gururlandırdı. Biz kendileri için ne yapsak az…” şeklinde konuştu. Madde oy birliği ile kabul edildi.

Eda Erdem kimdir?
Türk millî voleybolcu Eda Erdem Dündar hem millî takımın, hem de Fenerbahçe’nin kaptanlığını yapıyor. Orta oyuncu mevkiinde oynayan Eda Erdem Dündar 30 Mart 2022 itibarıyla Türkiye Millî Olimpiyat Komitesi Sporcu Komisyonu bașkanı seçildi. Kaptanlığını yaptığı A Milli Kadın Voleybol Takımı, Cumhuriyetimizin 100. yılında Avrupa Şampiyonu olmuştur. Filenin Sultanları, 2023 yılı millî takım sezonunda; Milletler Ligi Şampiyonluğu kupası, Avrupa Şampiyonluğu kupası ve Dünya Kupası adıyla oynanan Olimpiyat Elemelerinde kazandığı kupa olmak üzere 3 kupa birden kazanmıştır.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN