Mahalle afet gönüllüleri tatbikatta

Fethiye Mahalle Afet Gönüllüsü Acil Kurtarma Ekibi Seydikemer'e kadar yaptıkları afet intikal tatbikatı yaptıktan sonra Bahriye Üçok Parkı'nda buluştular.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Fethiye’ye AFAD tarafından bir ekip kazandırmak adına AFAD’ın Hafif Düzey Enkaz Arama Kurtarma Tatbikatı Sınavı’na hazırlık için tatbikatlar yapan Fethiye Mahalle Afet Gönüllüsü Acil Kurtarma Ekibi Seydikemer’e kadar yaptıkları afet intikal tatbikatı yaptıktan sonra Bahriye Üçok Parkı’nda buluştu. Haber
“AFETLERE HAZIRLANIYORUZ”
Sınav öncesi yaptıkları tatbikatlar arasında çay molası vermek için Bahriye Üçok Parkı’nda bir araya gelen  Fethiye Mahalle Afet Gönüllüsü Acil Kurtarma Ekibi Başkanı Ercan Kolcu yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kolcu “Fethiye Mahalle Afet Gönüllüsü Ekibiyiz. Bugün ekibimizle afetlere hazırlık tatbikatı yapıyoruz. Seydikemer’e kadar afet intikal tatbikatı gerçekleştirdik. Dönüşte de Bahriye Üçok Parkı’nda çay molası verdik. Afetlere hazırlanıyoruz. Aynı zamanda önümüzdeki süreçte sınavlarımız var. Ekip olarak sınav öncesi bir tatbikattayız” dedi. 
“HEDEFİMİZ FETHİYE’YE AFAD TARAFINDAN BİR EKİP KAZANDIRMAK”
Biz AFAD’ın Hafif Düzey Enkaz Arama Kurtarma tatbikatı sınavına gireceklerini ifade eden Ercan Kolcu “İki aşamalı bir tatbikat. İlk aşamada intikal olacak. İkinci aşaması ise intikal sonrası arama kurtarma olacak. Sonrasında da sınava gireceğiz. Hedefimiz Fethiye’ye AFAD tarafından bir ekip kazandırma peşindeyiz” dedi.
“İLK OLAY YERİNE ÇIKACAK ARACIMIZ OLMALI”
Trafikte zorluklar yaşadıklarını ifade eden Fethiye Mahalle Afet Gönüllüsü Orhan Karataş “Trafik’te zorluklar çekiyoruz. Biz burada gönüllüyüz. Ben 62 yaşındayım. Burada herkesin yapacağı bir iş var. Belediye Başkanımız bize her türlü imkânı sağladı. Fakat bir şey vermedi. Herkesin yanında söylüyorum yüz yüze gelince kendisine de söyleyeceğim.  Bize araç alınmalı. Bunun başka çaresi yok. Bir olay çıktığında önce başkanımız ve 6 kişilik ekibi oraya ulaşacak. Geri kalan bir sürü insan kendi araçlarıyla ulaşım sağlıyor. Fakat ilk olay yerine çıkacak aracımız olmalı. Bunu Belediye Başkanımızdan istiyoruz. Belediye Başkanı toplantı salonunda ‘’Size araç alacağım’’ dedi. Araç alınması zor değil. Son model bir araç istemiyoruz. Araç olduğu zaman sorunlarımızın 4’de 3’ü çözülecek” dedi.
MASRAFLARINI KENDİLERİ KARŞILIYORLAR
Gönüllü olmalarına rağmen tüm masrafları kendi imkanları ile karşıladıklarını ifade eden Orhan Karataş “Köpek eğitimlerimizi yapıyoruz. Türkiye’nin her yeriyle telsiz iletişimi sağlıyoruz. Yemeğimizi de kendi imkânlarımızla yapıyoruz. Biz gönüllüyüz. Herke buraya gelip ekibi cebine atacak. Yarın burada bir deprem olmayacağının garantisi yok” dedi. HaberHaberHaber

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN