Kocaçalış Sahilinde Şok Eden Görüntü

Türkiye'nin en önemli turizm destinasyonları arasında yer alan Fethiye'de oluşan deniz kirliliği tepkilere yol açtı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki Kocaçalış Plajına, tekneden sintine atığı bırakıldığı iddia edildi. Kıyıya vuran atıklar, yerli- yabancı turistlerin tepkisine neden oldu. Tatilcilerin tercih ettiği Kocaçalış plajında, sabah saatlerinde su yüzeyinde kirlilik meydana geldi. Kıyıya vuran atıkları gören yerli- yabancı turistler, çocuklarını da alıp karaya çıktı. 

Durumu Sahil Güvenlik Komutanlığına ilettiklerini belirten bölge esnafı; “tüm kış sezonun başlamasını bekliyoruz. Fethiye doğal güzellikleriyle, tarihi ile turist çeken bir yer, denizin mavisine sintine boşaltan tekneler insanların sağlıyla turizmcilerin de ekmeğiyle oynuyor. Doğamıza sahip çıkmamız gerekiyor, umarım deniz kirliliğine sebep olan tekneler cezalandırılırlar.” Dedi. 

Sintine Nedir?
Sintine, bir teknenin su hattı altında kalan iç kısmına denir ve geminin makine ve kazanlarının bulunduğu kısmın zemininin ve ambar güvertesinin altında kalan yerde bulunur. Gemi içinden sızan sular ve akan yağların depolandığı yerdir. Tüm pis giderler sintine adı verilen bölgeden bir pompa yardımı ile tanka toplanır. Kimyasal ve fiziksel yöntemler ile tabakalara ayrılan sintine suları daha sonra arıtılır ve denize bırakılır. Katı olan pislik parçaları genellikle yakılarak yok edilir. Sintine sularının olduğu gibi denize bırakılması kanunlarca yasaktır.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN