'Fethiyespor'u layık olduğu yere HEP BİRLİKTE taşıyacağız'

Fethiyespor Teknik Direktörü Erhan Altın, pazar günü oynanacak olan kritik Denizlispor maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Fethiyespor, bu sezon oynadığı 5 maçta 3 puanı bir arada göremedi. Lacivert beyazlılar, 5 haftada 3 beraberlik, 2 yenilgi aldı. 

Alınan kötü sonuçların ardından Fethiyespor Teknik Direktörü Erhan Altın, pazar günü oynanacak olan kritik Denizlispor maçı öncesi çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Altın, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Tabi ki 1 hafta boyunca Menemen’i analiz ettik, antrenmandaki bütün çalışmalarımız bu doğrultudaydı. Futbolcularımızın bir hafta boyunca çalışmalara vermiş oldukları istek ve arzuları bizleri çok mutlu etti. Bunu sahaya yansıtmak tek hedefimizdi tabi ki. Ama çıktığımızda iyi bir takımla oynadığımızın bilincindeyiz. Zaten her takım iyi bir takım. Biz hiçbir zaman için olumlu ve olumsuz takımlardan maç seçmiyoruz. Bizim konsantrasyonumuz, istek ve arzularımız sahaya her takımı aynı tempoda oynatıp neticeye yansıtmak. Bu doğrultuda gittiğimiz Menemen maçında iyi başladık. Oyunu tutmak maksadıyla biliyoruz ki üzerimize gelecekler. Adamların bütün pas hamleleri ve atak yönlerini, bildiğimiz yönlerini hepsini kapattık. Maç iyi giderken devrenin bitimine herhalde 8-10 dakika kala çok talihsiz bir gol yedik. Benim takımımın böyle bir gol yemesi beni çok üzdü. Benim takımım böyle bir golü yememeliydi. Çünkü basa basa hem teori hem pratik hem de görsel olarak üstünde durduk. Her zaman paylaştığımız bir pozisyonda gol yememiz beni yürekten üzdü. Golden sonra en azından beraberliği yakalayalım diye baskı kurduk. Devre öyle bitti, devreden sonra riskler aldık hamleler yaptık. Hamleler yaptıktan sonra en azından beraberliği yakalayalım sonra öne geçeriz diye hamle yaptık. 60- 68’den sonra golü de bulduk, golden sonra tek kalede oynadık. Maçı nasıl çevirebilir diye. Ama tabi ki son vuruşlar önemli. Son vuruşları sağlıklı yapamadığımız sürece, girdiğimiz pozisyonları değerlendiremediğimiz süre içerisinde bu aralarda bir kontra oldu. Kontrada da konsantrasyon eksikliğinde ikinci golü yedik. İkinci golden sonra tekrar baskı kurmaya çalıştık ama olmadı. Futbolun doğasında olan şeyler bunla. Biz hiçbir zaman hedefimizi, inancımızı yitirmiş kişiler değiliz. Futbolcu grubumuzla, taraftarımızla, yönetimimizle birlikte bunların hepsinin üstesinde geleceğiz. Panik yapmanın hiçbir anlamı yok. Telaş yapmanın hiçbir anlamı yok. Biz buradayız, dimdik ayaktayız Allah nasip ederse iyi günler, iyi haftalar bizi bekliyor. Bizim sadece moral ve motivasyon olarak bir galibiyete ihtiyacımız var. Bu galibiyeti aldığımızda her şey tamam olur. Burada olumsuzluk içerisinde hiçimse yoktur. Bir şeyi başaracaksak hep birlikte başaracağız, başaramayacaksak da hep birlikte bu işin üstünden gelmek için çabamızı göstereceğiz.
“5 maçta futbol adına çok güzel işler yaptık ama skora yansıtamadık”
Tabi ki baktığın zaman taraftar haklı. Taraftar hep şunu ister, “galip gelelim, mutlu olalım.” 1 hafta boyunca onlar da eşiyle dostuyla işiyle gücüyle ilgileniyor, onların da mutluluk tablosu bu saha. Bu arenaya gelip iyi futbol oynayıp bu futbolu da neticeyle bitirmek istiyorlar. Ama tabi ki hocayı gönderince her şey güzel olacaksa ben gidebilirim önemli değil, sorun değil. Ama bu olumsuzluğu tek tarafa mal etmemek lazım. Biz bir camiaysak, biz bir aile isek herkesin; nasıl ben söylüyorsam olumlu yönde erkesin payı varsa, olumsuz yönde de herkesin payı var. Yani bu kadar 5 maç oynadık 5 maçta futbol adına çok güzel işler yaptık ama skora yansıtamadık. Bununla beraber hemen, “hocayı gönderelim, şunu gönderelim, bunu gönderelim” mantalitesiyle olursa bu iş gitmez, bu iş yürümez. Onun için hepimiz birbirimize sahip çıkmak zorundayız. Hepimiz birbirimizi seviyoruz. Hepimiz bu camianın bir parçasıyız. Zaten uzun sürede olumsuzluk olduğu zaman ben zaten gerekeni yaparım. Hiç kimsenin bu konuda şüphesi olmasın. Hiç kimse kendine dert etmesin. Bizim yapacağımız iş bellidir. 
“Bizim taraftara ve taraftarın desteğine ihtiyacımız var”
Bizim taraftara ve taraftarın desteğine ihtiyacımız var. Olumsuz düşünmesinler, negatif olmasınlar pozitif olsunlar. Biz bu işin üstesinde geleceğiz. Ben şimdi çıkıp da taraftara bir şey demeye, agresif olup olumsuz laf söylemeye yetkim yok ama ben taraftara şunu derim:
Arkadaşlar kısa bir süreç var daha bir geçiş dönemi var. Daha bu geçiş döneminde hocayı gönderelim, hocayı eleyelim diye böyle bir mantık yok, bunu yakıştıramadım. Burası böyle baktığım zaman kültür seviyesi yüksek olan, pozitif bir şehir. Böyle şeylerde bazı kişilerin dolmuşlarına kimse gelemsin. Biz bu işin üstesinden geleceğiz, hiç merak etmesinler. O konuda rahat olsunlar. Sadece şunu istiyoruz, bize sonuna kadar destek versinler. Bu takım onların takımı, biz de onları mutlu etmek adına futbolcularımızla beraber gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Skora yansıtamıyoruz ama skora yansıttığımız zaman ailemiz yine bir araya gelecek toplanacak, yolumuza devam edeceğiz. Bu konuda herksin desteğine kendi adıma önem verirken takım adına camia adına herksin desteğini önümüzde görmek istiyoruz. Arkamızda değil, önümüzde görmek istiyoruz. Çünkü arkana geçtiği zaman tehlikelidir. Seni hemen sırtından iter uçuruma düşersin ama önümüzde oldukları zaman destek olmaları lazım. Zaten iyiyken herkes yanımızda. Biz iyiyken değil, biz olumsuz olduğumuz zaman, düşerken bizi kaldıracaklar. Bize o zaman destek olacaklar. Bizim o zaman desteğe ihtiyacımız var. Onun için ben inanıyorum ki biz iyi bir camiayız, iyi bir aileyiz. Bu aileyi layık olduğu yere hep birlikte taşıyacağız.
“Benim 24 saatim burada geçiyor”
Ben burada yaşıyorum, tesislerde yatıyorum kalkıyorum. 24 saatim benim burada geçiyor. Buradaki futbolcularımla her zaman konuşuyorum, her zaman bilgi işlem odamızda bireysel ve takım olarak hep bunları, her şeyin tartışmasını olumlu olumsuz yönde yapıyoruz. Biz futbolcularımla zaten hiç ayrı değiliz ki. Hadi ben dışardan evden gelsem toplantı yaptık ettik zor olurdu. Biz şu an zaten hep toplantı halindeyiz. Her an göz göze geldiğimiz her an iletişim halinde olduğumuz bir haldeyiz. Biz kendi oynadığımız maçın analizini yapıyoruz hocalarla birlikte olumlu ve olumsuz yerlerini kesip futbolcularımıza aktarıyoruz, futbolcularımızdan geri dönüş alıyoruz ve olumlu olumsuz yönlerini tartışıyoruz. Maça yakın da rakibi alıyoruz. Rakibin olumlu olumsuz yönlerini gösteriyoruz. Ona göre tatbikatımızı, taktik çalışmamızı yapıp futbolcuları artık sahaya, arenaya hazırlıyoruz. Bizim asli görevimiz bu. Biz de Allah’ımıza şükürler olsun bu asli görevimizi layığıyla yerine getiriyoruz. Bunu basa basa söylüyorum. Çalışmamızla ilgili hiçbir sorun yok. Enerji desen enerjimizi veriyoruz, çalışma desen çalışmamızı yapıyoruz. Artık bizim bu birikimimizi, çalışmamızın hakkını Allah nasip ederse bu martın sonunda galibiyeti yakalamamız lazım. O da bu hafta Denizli maçıyla beraber bir seri yakalayacağız.”
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN