Kurum Haberleri

Kurum Haberleri

Fethiye’de Kurumlar Arası Futbol Turnuvası başladı

Fethiye Kaymakamlığının düzenlediği kurumlar arası Futbol Turnuvası sentetik futbol sahasında başladı.

İnternet Medyası İlan Gelirleriyle Daha Güçlü

Basın İlan Kurumu öncülüğünde basın sektöründe yürütülen dijital dönüşüm çalışmaları meyvelerini vermeye başladı. İnternet haber sitelerinin resmi ilan yayımlama hakkına kavuşması için gerekli olan yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesinin ardından internet medyasında gelirler ve istihdam olanakları arttı.

Başkan Akdenizli’ye Doğum Tutanağını Hediye Ettiler

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz Durmaz ve kurum çalışanlarının hediyesi Başkan Akdenizli’yi duygulandırdı.

Cep telefonu tarifelerine zam geldi!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Mobil Haberleşme Hizmetleri Azami Ücret Tarifesini güncelledi. Cep telefonu tarifelerine yüzde 65 oranında zam yapıldı.

Başkan Akdenizli, Yeni Döneminin İlk Gününde Coşkuyla Karşılandı

Türkiye’de 14’üncü, nüfusunun 10 binin üzerindeki ilçeler arasında aldığı oy oranıyla birinci olan Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, yeni döneminin ilk iş gününde kurum çalışanları tarafından coşkuyla karşılandı.

Kökten, KYK Yurtlarını Ziyaret Etti

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, Fethiye’de bulunan Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtları ziyaret etti.

Kökten, Farkındalık Etkinliğine Katıldı

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten beraberindeki heyetle birlikte 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü etkinliğine katıldı. Kökten, “Sadece bir gün değil her zaman özel bireylerin yanında olacağız” dedi.

Behçet Saatcı çalışanlara bakın ne söz verdi?

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı 20 yıllık görev süresi boyunca çalışanlarının hakkını teri kurumadan verdiğini hatırlatırken, 1 Nisan'dan sonra da çalışanların maaş ve zamlarını zamanında alacaklarını söyledi.

Kökten Gençlerin Gözdesi Oldu

Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, ilk hava şehidimiz Yüzbaşı Fethi Bey’in anma töreninde yer aldı.

Başkan Adayı Saatcı, Thk Şubesini Ziyaret Etti

İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı beraberindeki heyetle birlikte Türk Hava Kurumu (THK) Fethiye Şubesi’ni ziyaret etti.

THK Yıl Dönümünde Çelenk Programı

Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk Tayyare Cemiyeti adı ile kurulan Türk Hava Kurumu'nun kuruluşunun 99. yılı Beşkaza Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı.

Türk Kızılay’ından Salih Dündar’a Teşekkür

Nursel Özdemir kurumları kurucusu psikolojik danışman Salih Dündar’ a Türk Kızılay’ı teşekkür etti. Ülkemizde yaşanan asrın felaketi olarak anılan 6 Şubat depreminin ardından depremzedelere ve bu uğurda hizmet eden gönüllülerin yanında olan Dündar, Türk Kızılay’ına desteklerini sunmuştu.

Seydikemer’in 2023 Yılı Nüfusu Belli Oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarını açıkladı. Seydikemer’in nüfusu 31 Aralık 2023 tarihi itibarıyla toplam nüfus 65 bin 851 oldu.

Fethiye’nin 2023 Yılı Nüfusu Belirlendi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarını açıkladı. Fethiye’nin nüfusu 31 Aralık 2023 tarihi itibarıyla toplam nüfus 177 bin 569 oldu.

Aday Kulaç, 'Bizim İçin Siyaset Hizmet Etmek İçin Bir Araç'

Deva Partisi Fethiye Belediye Başkan Adayı Saniye Kulaç resmi kurum ve kuruluşları, STK’ları, siyasi partilerini tamamladı. Kulaç resmi ziyaretlerini tamamlamasının ardından çarşıya pazara indi. Kulaç yaptığı ziyaretler sonrasında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Büyükşehir İtfaiyesi’nden 319 Bin 149 Kişiye Eğitim

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi 2023 yılında 312 kurum, kuruluş, işletme ve okul olmak üzere 20 bin 579 kişiye eğitim verdi. Eğitimlerde yangın, sel, trafik kazası vb. durumlarda alınacak tedbirler ve yapılabilecek müdahaleler anlatıldı.

Tüp Fiyatına Okkalı Zam

Doğal gaz alt yapısı bulunmayan alanların demirbaşlarından olan tüpler, 2024 yılı zamları ile gündeme geldi. Yetkili isim, yeni dönem itibari ile tüp fiyatlarına zam yapıldığını bildirdi. Peki, ev tüpü kaç TL oldu?

Basın İlan Kurumu (BİK) Yönetim Kurulu Üyesi Tahir Gülebak, Basın İlan Kurumunun kuruluş yıldönümünün 63. yılına ilişkin kutlama mesajı yayımladı.

Gülebak, masajında Türk Basınının en büyük destekçisi ve güvencesi olarak 63 yıldır faliyet gösteren Basın İlan Kurumunun yönetimi ve çalışanlarını tebrik etti.

Aday Adayı Demirel’den, THK Şubesine Ziyaret

İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Palet Demirel, seçim çalışmaları kapsamında Türk Hava Kurumu (THK) Fethiye Şubesi’ni ziyaret etti.

Menteşe Mutfak Atölyesi’nde Bin 640 Kişiye Eğitim Verildi

Menteşe Belediyesi tarafından kentin mutfak kültürünün yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması için Muğla Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği işbirliğinde açılan Menteşe Mutfak Atölyesinde 1.600 kursiyer sertifikaya kavuştu. Pastacılık, geleneksel Türk mutfağı ve aşçılık eğitimlerini tamamlayan kursiyerler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tanınan sertifikalar ile otel, pastane ve resmi kurumlarda iş bulma imkânına kavuşurken, Erasmus kapsamında Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelen 205 gastronomi bölümü öğrenciye geleneksel Muğla Mutfağı eğitimi verildi.

Prof Dr. Demir, 'Güçlü Bir Ekibimiz Var'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Prof Dr. Nurettin Demir, 3’lü Masa programının bu haftaki konuğu oldu. Aday Adayı Prof. Dr. Demir, “Muğla kurumlaşma anlamında, dünya genelindeki ilk 100 il arasından 93. sıradadır. Ben ve ekibimin hedefi Muğla’nın bu başarılarına artı değer sağlayıp, daha üst seviyelere taşımaktır” dedi.

BİK yönetim kurulu üyesi Gülebak, olağanüstü durumlarda gazetecilerin yanındayız

Anadolu Gazeteciler Temsilcisi ve Basın İlan Kurumu (BİK) Yönetim Kurulu Üyesi Tahir Gülebak, Mardin’de gazetecilerin katılımı ile düzenlenen toplantıda basın ve medya kuruluşlarına verilen destekler hakkında bilgilendirme yaptı.

Muhammet Kökten’den, THK Şubesine Ziyaret

AK Parti Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Muhammet Kökten, 7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü dolayısıyla Türk Hava Kurumu (THK) Fethiye Şube Başkanı Mustafa Özkaya’yı ziyaret etti. 

Menteşe'de 'Gençler İşte' Projesi Başladı

Avrupa Birliği Mali Yardım Aracı (IPA II) kapsamında Avrupa Birliği ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü eş finansmanıyla yürütülen “Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler İçin İşgücü Piyasası Destek Programı (NEET PRO)” kapsamında Muğla’da 18 – 29 yaş arası gençlerin istihdam edilebilirliklerini arttırmak amacıyla “Menteşe’de Gençler İşte” (Youth at Work in Menteşe) projesi başlatıldı.

Erkılınç, 'Dijital ölçümleme sisteminin arka planında çok büyük bir emek var'

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, BİK Analitik dijital ölçümleme sisteminin sorunsuz çalıştığını, kimin gerçek, kimin sahte trafik ürettiğini bildiklerini söyledi.

Büyükşehir'den Cumhuriyet ve Felsefe Kongresi

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Felsefe Kurumunun işbirliğiyle düzenlenen Cumhuriyet ve Felsefe Kongresi’nin ilk günü açılış konuşmaları ve onur konuğu Türkiye Felsefe Kurumu ve Maltepe Üniversitesi İnsan Hakları Araştırma ve Uygulama Merkezi kurucu başkanı Prof. Dr. İoanna Kuçuradi’nin katılımlarıyla başladı.

Muğla’nın toplam kredi borcu ne kadar?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından hazırlanan verilere göre; Ege’nin en çok ve en az borcu olan şehirler belirlendi. Muğla, bu listede 115.405.217 TL ile üçüncü sırayı aldı.

Lokman Hekim Esnaf Hastanesi’ne FTSO’dan teşekkür plaketi

Fethiye’de kurumlar arasında ikinci sırayı alarak vergi rekortmeni olan Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından plaketle ödüllendirildi.

Cuma Pazarı Esnafından Çarpıcı Açıklamalar

Fethiye Cuma Pazarı’nda esnaf Bayram Nehir, resmi kurumlarda köylüler ve çiftçiler hariç herkese ayrımcılık yapıldığını belirterek bu konudaki düşüncelerini ve isteklerini mikrofonlarımıza anlattı.

Zeytin Hasadı Şenliği’ne Geri Sayım Başladı

Türkiye'de ilk kez Avrupa Birliği coğrafi işaretini alan Milas zeytinini ve zeytinyağını tanıtmak için bu yıl 9’uncusu gerçekleşecek olan Milas Zeytin Hasadı Şenliği, 11-12 Kasım'da başlıyor. 18’i aşkın kurum ve STK’nın işbirliğiyle düzenlenecek hasat şenliğinde; konserler, söyleşiler, zeytin toplama, sıkım ve kırma etkinlikleri, ünlü sanatçıların sahne alacağı konserler, zeytin güzeli yarışması, çeşitli workshoplar, defileler, yemek yarışmaları, kültürel geziler ile renkli anlara sahne olacak. Ünlü isimlerin de katılacağı şenlik, dolu dolu gerçekleşecek.