Prof Dr. Demir, 'Güçlü Bir Ekibimiz Var'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Prof Dr. Nurettin Demir, 3'lü Masa programının bu haftaki konuğu oldu. Aday Adayı Prof. Dr. Demir, 'Muğla kurumlaşma anlamında, dünya genelindeki ilk 100 il arasından 93. sıradadır. Ben ve ekibimin hedefi Muğla'nın bu başarılarına artı değer sağlayıp, daha üst seviyelere taşımaktır' dedi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Son Dakika 48

Her hafta saat 20.00’de Fethiye TV ve FRT TV ortak yayını ile ekranlarda olan 3’lü Masa programının bu haftaki konuğu Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Prof. Dr. Nurettin Demir oldu.

rograma konuk olan Aday Adayı Prof. Dr. Demir, Ayyıldız Gündem Gazetesi Köşe Yazarı Gürhan Cengiz, Gerçek Fethiye Gazetesi Haber Müdürü Emrullah Gök, Manşet Fethiye Gazetesi Köşe Yazarı Sedat Ünal’ın sorularını yanıtladı. Yaklaşık 2 saat süren programda konuşan Demir, kendisine yöneltilen soruları içtenlikle cevapladı.

GELEN TALEPLER DOĞRULTUSUNDA ADAY ADAYI OLDUM

Özgeçmişini anlatan CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Prof. Dr. Nurettin Demir, “Akademik kariyerim ve başhekimliğimin yanı sıra siyasette de yer aldım. Muğla’da 24, 25 ve 26. dönem milletvekilliği görevinde bulundum. Vatandaşlarımızın teveccühü ile Muğla’yı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde temsil ettim. 2024 yılında yapılacak yerel seçimler öncesinde gelen talepler doğrultusunda partimizden Muğla Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı oldum. İçinde bulunduğumuz süreçte ziyaretlerde bulunarak, halkımıza ve sivil toplum kuruluşlarına kendimizi anlatıyoruz” ifadelerini kullandı. 

HALKIMIZIN İSTEĞİYLE BU YOLA ÇIKTIM

Aday Adayı Prof. Dr. Demir, “Sayın Osman Gürün, 5 dönemdir Muğla’mızı başarılı bir şekilde yönetiyor. Kendisine bu konuyu ilettiğimde hayırlı olması temennisinde bulundu. Aday olup olmayacağı yönünde bir bilgim yoktu. Fakat ayrılacağı yönünde duyumlar almıştım. Halkımızın da isteğiyle bu yola çıktım. Ertesi gün de kendisi aday olmayacağını kamuoyuna duyurdu. Demokrasi ortamında insanlar bir yere aday olabilirler” diye konuştu. 

GÜÇLÜ BİR EKİBİMİZ VAR
Başkan seçildiği takdirde hayata geçireceği projeler hakkında bilgiler aktaran Prof. Dr. Demir, “Öncelikle mevcut Muğla ve ilçelerinin sorunlarının tespiti ile çözüm önerileri konusunda bir ekip oluşturduk. Güçlü bir ekibe sahibiz. Muğla zor bir coğrafya… Yüzölçümü bakımından metropol olarak tabir edilen illerin büyüklüğüne eşitiz. Nüfus olarak Türkiye’nin 24. iliyiz. Eşsiz güzellikte sahillerimiz ve ormanlarımız var.

Genel olarak baktığımızda da Muğla kurumlaşma anlamında, dünya genelindeki ilk 100 il arasından 93. sıradadır. Ben ve ekibimin hedefi Muğla’nın bu başarılarına artı değer sağlayıp, daha üst seviyelere taşımaktır” açıklamalarda bulundu. 

ÇALIŞMALARIMIZIN ÇOĞUNU TAMAMLADIK

Muğla’nın öncelikli sorunlarını da anlatan Demir, “Bölgemizin başlıca sorunları arasında ulaşım, imar, konaklama, koylarda yapılaşmayı sayabiliriz. Bunları çözmek için de projelerimizi geliştirdik. Burada sivil toplum kuruluşları ile değerlendirmelerde bulunarak, ortak akıl ile Muğla’mızı daha iyi bir geleceğe hazırlama adına çalışmalarımızın çoğunu tamamladık. Aday olduktan sonra bunları tekrar gözden geçirip, basınımız aracılığı ile halkımızla paylaşacağız” şeklinde konuştu. 

YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI ÖN PLANA ÇIKACAK 

CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Prof. Dr. Nurettin Demir, “Yeni nesil belediyeciliği söylemimizde amacımız, karbon salınımını azaltıcı yenilenebilir enerji kaynaklarının ön plana çıktığı bir yönetim anlayışıdır. Güneş, rüzgar, su, deniz dalga enerjilerinin daha çok kullanıldığı bir belediyecilik ile karbon ayak izini azaltmayı planlıyoruz.

ıfır atık düşüncesiyle kullanılan ürünlerden de enerji elde etmeyi düşünüyoruz. Uydu kentler ile şehirler ile ulaşımda raylı sistemi kullanacağız. Küresel iklim krizinin farkında bir belediyecilik yapacağız. Halkın bilgilendirilmesi ve personelin eğitilmesi hususunda büyük bir özveri içerisinde olacağız. Planlı bir şehirleşme ile Muğla genelinin 50 yıllık planının yapılması hususunda çözümler üreteceğiz” dedi. 

ANKARA’DAKİ DEĞİŞİM ÜLKE GENELİNDE BİR HEYECAN YARATTI

Aday Adayı Prof. Dr. Demir, “Milletvekilliğim döneminde Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel ile aynı komisyondaydık. Muğla’da değişim grubunda hareket ettik ve seçimi kazandık. Kurultayda da aynı düşüncede hareket ettik. Ankara’daki değişim ülke genelinde bir heyecan yarattı. Şimdi biz bunu Muğla’ya taşımaya çalışıyoruz” şeklinde ifadeler kullandı.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN