Kriz Haberleri

Kriz Haberleri

Muğla'da tarımsal kuraklık il kriz merkezi toplantısı yapıldı

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda ve Muğla Vali Yardımcısı İsmail Soykan başkanlığında tarımsal kuraklık il kriz merkezi toplantısı gerçekleştirildi.

Karaca’dan Fuar Ziyareti

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca; Tarım, Hayvancılık, Seracılık, Gıda İhtisas ve Fethiye Turistik İşletmeler, Villa Ekipmanları ve Dekorasyon Fuarı’na ziyaretlerde bulundu.

Çamköy Kapalı Etkinlik Alanının Temeli Bugün Atılıyor

Fethiye Belediyesi, Çamköy mahallesine hareketlilik getirecek ve pek çok ihtiyacı aynı anda karşılayacak “Çamköy Kapalı Etkinlik Alanı” için temel atma töreni gerçekleştiriyor. 15 Mart 2024 Cuma günü, saat: 16.00’da gerçekleştirilecek açılış törenine Fethiye Belediye Başkanı ve CHP’nin yeni dönem Belediye Başkan adayı Alim Karaca ile belediye yetkilileri başta olmak üzere, Belediye Meclis üyeleri, CHP Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Koyuncu ile bazı siyasi parti temsilcileri ve Çamköy halkının katılmaları bekleniyor.

Fethiyespor’un Rakibi Denizlispor Antrenmana Çıkmadı! Neler Oluyor?

TFF 2.Lig Kırmızı Grup 26.Hafta müsabakasında Fethiyespor, 18 Şubat Pazar günü 14.00’te Denizlispor’a konuk olacak. Denizlispor Fan Sayfası Yeşil Cephe, Denizlispor futbolcularının Fethiyespor maçına kadar antrenmanlara çıkmayacağını ifade etti. Bir kriz söz konusu, Denizlispor’da neler oluyor?

Finansal Yönetim Eğitimi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından düzenlenen ‘Kriz Dönemlerinde Finansal Yönetim Eğitimi’nde işletmelerin karşı karşıya kaldıkları finansal problemler sırasında ve sonrası alınabilecek kararlar anlatıldı.

11. Sınıf Özel Eğitim Öğrencisi Rumeysa Hastalığına Yenik Düştü

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde eğitim gören 11. Sınıf özel eğitim öğrencisi Rumeysa Alagöz geçirdiği kriz sonrası hayata gözlerini yumdu.

Seydikemer’de ‘Siyah Zeytin’ hasadı yapılıyor

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde siyah zeytin hasadı mevsiminin gelmesiyle beraber üreticiler siyah zeytin hasadına hız kesmeden devam ediyor.

Demokrasinin Vazgeçilmezi Yerel Medya Tarihin En Büyük Ekonomik Krizini Yaşıyor

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, yazılı bir açıklama yaparak basın sektöründe yaşanan ağır ekonomik sorunlarına dikkat çekti. 

Kasımoğlu, “Dengelerin normale dönmesini istiyoruz”

Fethiye Cuma Pazarı’nda toptancılık yapan Ayşegül Kasımoğlu, ekonomik durumlardan oluşan üretici ve tüketici krizi ile ilgili düşüncelerini FRT TV mikrofonlarına anlattı.

Akreditasyon Krizi

12 Bin Üretici Ucuz Motorine Kavuşacak

Milas Belediyesi ile Milas Süt Üreticileri Birliği arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında 12 bin üreticinin indirimli faydalanabileceği akaryakıt istasyonu açılması için adım atıldı. Protokol kapsamında yem, gübre, tohum, ekipman satışı da ortaklara ve üreticilere indirimli olarak verilecek. İmza töreninde konuşan Başkan Tokat, “Türkiye’de yakın zamanda gıda krizi kapıda” diyerek üreten çiftçiyi her zaman destekleyeceklerini dile getirdi.

Salı Pazarı Vatandaşın Cebini Yakıyor

Fethiye'de her Salı günleri kurulan Salı Pazarı'nda vatandaşlar pahalı fiyatlardan dolayı dert yanıyor. Maddi durumlarından dolayı alışveriş sepetini dolduramadığını belirten vatandaşlar FRT TV mikrofonlarına konuştu.

‘İktidar Kabul Etmese de Büyük Bir Ekonomik Krizin Eşiğindeyiz!’

Cumhuriyet Halk Partili Mehmet Demir, son dönemde hızla artan kredi kartı borçları ve bankalarla icralık olan vatandaş sayısında yaşanan artışa ilişkin değerlendirmede bulundu.

Yat Yarışlarında Kalp Krizi Geçirdi

Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışları’nda mücadele eden Nova Takımının Kaptanı Mustafa Erol’un kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi.

Binali Yıldırım kalp krizi geçirdi

AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’ın kalp krizi geçirip anjiyo oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Yıldırım’ın önemli bir sağlık sorununun olmadığını belirtti.

Ethem Yağcı Son Yolculuğuna Uğurlandı

Muğla’nın yöresel sanatçılarından olan ve geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren İbrahim Ethem Yağcı, son yolculuğuna uğurlandı.

CHP’li Demir,süt ve peynir fiyatları yarıya inecek

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Adayı Mehmet Demir, ekonomik krizin yükünü en fazla sofrasını kurmakta zorlanan, yoktan var etmeye çalışan kadınların çektiğine işaret ederek, “İktidarımızda, Et ve Süt Ürünleri Kurumu ile et, süt ve peynir fiyatları yarıya inecek.

IŞIKLAR DEPREMZEDELER İÇİN KAPATILACAK

2007 yılından itibaren her yıl uygulanan, iklim krizi ve doğa kayıplarına dikkat çekmek için yapılan Dünya Saati uygulaması bu yıl Türkiye’de yaşanan asrın felaketi olan deprem için yapılacak. 

BAŞKAN OTGÖZ: “KRİZ MERKEZİ KURULDU, HERHANGİ BİR OLUMSUZ DURUM YOK”

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde 5.4 büyüklüğünde meydana gelen ve çevre ilçelerinde de hissedilen depremin ardından açıklama yapan Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, ilçede kriz merkezinin kurulduğunu, herhangi bir olumsuz durumun yaşanmadığını kaydetti.

FETHİYE’NİN İLK BELGELİ TURİST REHBERİ HAYATINI KAYBETTİ

Fethiye’de uzun yıllar turizmcilik yapan Salih Taşçı, İzmir Turizm Fuarı (Travel Turkey İzmir) fuar organizasyonu için gittiği İzmir’de geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği öğrenildi.

KALP KRİZİ GEÇİREN KORE GAZİSİNE GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ

Fethiye Kaymakamı Alper Balcı, Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Günşafak Karartı ile birlikte kalp krizi geçiren Kore Gazisi Zeki Doğan Koreli’yi ziyaret etti.

GİRGİN SEYDİKEMER’DE: İNSANLAR YATAĞINI ARAYAN BİR SU GİBİ SANDIĞI BEKLİYOR

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, CHP İl Başkanı Adem Zeybekoğlu ve CHP Seydikemer İlçe Başkanı Cemil Daydır Seydikemer’de ziyaretlerde bulundu. “Ekonomik kriz halkımızı öyle bir cendere altına almış durumda ki, insanlar yatağını arayan bir su gibi sandığı bekliyor. Daha önce iktidara destek veren vatandaşlarımızdaki değişim bile gözle görülecek kadar açık” diyen Girgin şu açıklamalarda bulundu:

TARHAN AİLESİNİN ACI GÜNÜ

Şehrimiz esnaflarımızdan merhum Halil Aytuğlu’nun damadı, Gözde Tarhan’ın kıymetli eşi, eğitimci spor hocası Sabit Tarhan, geçirmiş olduğu kalp krizi sonu vefat etmiştir. Cenazesi Gölhisar Çeşmeler mezarlığında defnedilecektir.

Akaryakıta indirim geldi

Brent Petrolün ve Amerikan tipi ham petrolün varil fiyatının 100 dolar altına inmesi akaryakıt fiyatlarında indirim beklentisi oluşturmuştu. 8 Temmuz itibarı ile yapılan indirim pompa fiyatlarına yansıdı.

ÖZTÜRK “BÜYÜKŞEHİR SINIFTA KALDI. REZİL OLDUK”

Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk Fethiye Körfezi’ne akan kanalizasyon ve bunun sonucunda sahil kesimlerinde ortaya çıkan koku ile ilgili açıklama yaptı. Öztürk “Kriz masaları yemek yemek için değil bu tür sorunları çözmek için oluşturulur” dedi.

ASGARİ ÜCRET 5.500TL

1 Ocak 2022 tarihinde yapılan zam ile 4.253TL olarak belirlenen asgari ücret yaşanan ekonomik kriz nedeni ile yapılan ara zammından sonra 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren 5.500TL olarak belirlendi.

AYÇİÇEK YAĞINDA İNDİRİM BEKLENTİSİ

Covid-19 salgının ardından Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte yaşanan enflasyon krizlerinin yaraları sarılmaya başlandı. Uluslararası ticarette Türkiye’nin de ithalatçısı olduğu ham Ayçiçek yağı fiyatı düştü.

KRİZ SADECE TL’Yİ VURDU

Dünya’da en değerli para birimi sıralamasında 2017 yılına kadar 20. sıralarda bulunan Türk Lirası 2022 yılında 44. sırada kendisine yer bulabildi. Türk Lirası ayrıca 2021 yılında dolar karşısında en çok değer kaybeden ülkeler sıralamasında yüzde 44 ile birinci olarak büyük itibar kaybetti.

AKARYAKITTA İNDİRİM BEKLENTİSİ

Dünya’da ortaya çıkan enerji krizi ve Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması ile beraber akaryakıt fiyatlarının belirlenmesinde önemli rol oynayan brent petrol fiyatının 130 dolar seviyelerine çıkması ile ülkemizde akaryakıt fiyatlarına arka arkaya zamlar yapılmıştı. Son günlerde brent petrol fiyatının 100 dolar seviyelerine kadar gerilemesinden sonra akaryakıt fiyatlarında indirim beklentisi oluştu.

DEDE VE TORUNU YAN YANA TOPRAĞA VERİLDİ

Fethiye'de geçtiğimiz günlerde yağmur suyu dolu havuzda düşerek boğulan 3 yaşındaki kız çocuğu hayatını kaybetmişti. İlhan'ın dedesi Ömür İlhan da acı haberi alınca, kalp krizi geçirip vefat etti.