CHP'li Demir,süt ve peynir fiyatları yarıya inecek

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Adayı Mehmet Demir, ekonomik krizin yükünü en fazla sofrasını kurmakta zorlanan, yoktan var etmeye çalışan kadınların çektiğine işaret ederek, 'İktidarımızda, Et ve Süt Ürünleri Kurumu ile et, süt ve peynir fiyatları yarıya inecek.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Muğla Milletvekili Adayı Mehmet Demir, artan hayat pahalılığı ve yoksulluk nedeniyle vatandaşın et, süt, peynir alamaz hale getirildiğine dikkat çekti.
Dünyada gıda fiyatları düşerken, Türkiye’de yükseldiğine işaret eden Demir, soğan dahi alamayan vatandaşla “soğanın cücüğüyle oynasın” diyerek alay edenlere şöyle seslendi:

ALIM GÜCÜ DAHA DA DÜŞECEK
“Türkiye’de asgari ücretle, 1 yıldır savaşta olan Ukrayna’dan bile daha az et alınabiliyor. Vatandaşımız sadece et, sütü değil, patatesi, soğanı da alamıyor. Biber, domates lüks hale getirildi. Bu iktidar değişmediği sürece alım gücü daha da düşecek. Vatandaşımız süt ineklerini kesime gönderdi. İktidar ısrarla üreticiyi desteklemek yerine ithalatı teşvik ediyor. Yıllardır aynı yanlış politikalarda ısrar ediyorlar. Çünkü politikalarının hiç birinin odağında insanımız yok. Vatandaş yerine yandaşı nasıl kalkındıracaklarının hesabını yapıyorlar

ET VE PEYNİR ALMAK BİR LÜKS OLDU
Türkiye’de artık her 4 haneden birinin yoksulluk sınırının altında yaşadığını vurgulayan CHP’li Demir, “Et ve peynir almak bir lüks oldu. Çocuklarımız, en temel gıda maddesi olan süte dahi erişemiyor. Ekonomik krizin yükünü en fazla sofrasını kurmakta zorlanan, yoktan var etmeye çalışan kadınlar çekiyor. İktidarımızda, Et ve Süt Ürünleri Kurumu ile et, süt ve peynir fiyatları yarıya inecek. Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığında halkın iktidarını kuracağız. Vatandaşın sofrasına bereket gelecek” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN