Seydikemer'de 'Siyah Zeytin' hasadı yapılıyor

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde siyah zeytin hasadı mevsiminin gelmesiyle beraber üreticiler siyah zeytin hasadına hız kesmeden devam ediyor.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Seydikemer’in Hacıosmanlar köyünden ürecitici Ünal Arıcan, siyah zeytin hasadının işleyiş süreciyle ilgili bilgileri paylaştı.
Siyah zeytin hasadı, ağaç üzerindeki zeytinin çoğunun siyahlaştığı dönem yani Kasım ve Aralık aylarında yapılıyor. Muğla’nın Seydikemer ilçesinde de üreticiler, zeytinlerin vaktinin gelmesiyle beraber hız kesmeden hasatlarını yapıp tüketiciyle buluşturuyorlar. 
Seydikemer’in Hacıosmanlar köyünden ürecitici Ünal Arıcan, siyah zeytin hasadının işleyiş süreciyle ilgili bilgileri paylaştı. Ünal Arıcan “Hacıosmanlar köyündenim. Kalibresine göre 50-55 arasında zeytin alımı yapmaktayız. Aralık ayı geldiği için hasat yapıyoruz. Hasatlarımız, havalardan dolayı yüzde 50 oranında düşüş oldu. Bu yüzden çok verim alamadık. Talep her zaman var. Zeytin az olduğu için vatandaş için yetersiz. Önümüzdeki zamanlarda gıda krizine de yol açabilir” ifadelerine yer verdi. 

Seydikemer'de 'Siyah Zeytin' hasadı yapılıyor

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN