Yetersiz Haberleri

Yetersiz Haberleri

Seydikemer’de ‘Siyah Zeytin’ hasadı yapılıyor

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde siyah zeytin hasadı mevsiminin gelmesiyle beraber üreticiler siyah zeytin hasadına hız kesmeden devam ediyor.

Sağlıkta Dönüşüm: “Hayat Kurtaran’dan Şiddet Kurbanı’na!

Türkiye’de hastane, ASM, hekim ve sağlık çalışanı sayısının halen yetersiz olması, hasta sayısının her geçen gün artış göstermesi ve buna karşılık ısrar edilen yanlış sağlık politikaları sağlık sistemini çıkmaza ve çöküşe sürüklüyor. Sağlık sistemindeki aksaklıkların nedeni olarak sağlık çalışanlarının hedef gösterilmesi, sağlıkta şiddeti doğuruyor. Birlik ve Dayanışma Sendikası, “Sağlık’ta Dönüşüm”ün sonuçlarına dikkat çekerek yetkilileri göreve çağırıyor.

Sulama suyu sıkıntısı en üst düzeyde!

Muğla ve ilçelerinde yetersiz yağıştan dolayı sulama suyu sıkıntısı en üst düzeyde yaşanıyor.

DEPREM KUŞAĞINDA OLMAMIZA RAĞMEN TEDBİRLERİN YETERSİZLİĞİNİ MAALESEF ÇOK PAHALIYA ÖDEDİK…!

Ülkemizin yaşadığı afetlerin en büyüklerinden olan Kahramanmaraş merkezli 2 depremin ardından Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevlendirmesi ile tüm milletvekili arkadaşlarım gibi ben de görevlendirildiğim Osmaniye ilimize 6 Şubat da hareket ettim.

DEVA PARTİSİ İL BAŞKANI’NDAN AÇIKLAMA

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Muğla İl Başkanlığı tarafından basın açıklaması yapıldı. Yeni göreve gelen DEVA Partisi Muğla İl Başkanı Emrah Çay tarafından yapılan açıklamada “Muğla’da Kurucu İl Başkanı olarak görevlendirilen arkadaşımız ve yanındakiler, yönetimdeki performans yetersizliğinden dolayı görev değişikliği yapıldı” dedi.

ALTUĞ “TERSANE YETERSİZ”

Fethiye, Göcek, Çalış, Ölüdeniz Deniz Motorlu Taşıyıcıları Birliği Başkanı ve FTSO Günibirlik Tekne Sorumlusu 39 No’lu Komite Başkanı Güven Altuğ Fethiye Tersanesi’nin yetersiz kaldığını ifade ederek basın açıklaması yaptı. Altuğ “Teknelerimizi kışa ve yaza iyi hazırlayamadık. Buna en büyük etken de tersaneler de alan kısıtlı” dedi.

Tersaneciler destek bekliyor

Fethiye Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Başkanı Şaban Arıkan ve Fethiye’de tekne imalat ve bakım onarımı yapan tersaneciler mevcut tersanenin fiziksel anlamda yetersiz olduğunu, yetkililerin bir an önce bu sorunun çözümü konusunda yardımcı olmaları gerektiğini ifade etmek adına basın açıklaması yaptılar.

Fethiye ve Seydikemer taşıma kooperatiflerinin sorunları FTSO’da ele alındı

Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası ile Seydikemer Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası’nın talebiyle Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda, Fethiye ve Seydikemer taşıma kooperatiflerinin sorunları ele alındı. Taşımacılık sektörü temsilcileri, sürekli artan akaryakıt ve bakım maliyetlerine karşın, taşıma tarifelerindeki zamların yetersiz kaldığı belirterek teker döndüremez hale geldiklerinden yakındı. Toplantıya katılan Fethiye Belediyesi Fen İşleri Müdürü Tahir Başaran ise Fethiye’de devam eden altyapı ve yol yapım çalışmalarında gelinen son noktaya dair bilgileri ve bitirmeyi planladıkları tarihleri katılımcılarla paylaştı.

Sahim-Sen: 'Memur Maaşı Asgari Ücret Karşısında Eriyor'

Sağlık Hizmetleri Sendikası (SAHİM-SEN) memur maaşlarının yeni asgari ücret karşısında erimesine tepki gösterdi. Ülkenin bulunduğu koşullar göz önüne alındığında yapılan asgari ücret zammının yetersiz olduğunu dile getiren SAHİM-SEN Genel Başkanı Özlem Akarken, “Memur maaşı 4 yıl önceki asgari ücrete göre yüzde 11 azalmıştır. Memur maaşlarının değer kaybetmemesi için en az 2022 yılı için yüzde 73’lük zam uygulanmalıdır” dedi.

Bodrum'da halk isyanda, her şey 'pekiyi' değil

Bodrum'da bozuk yollar, kesilen sular, yetersiz alt yapı derken tatil cenneti yerel halk ve turistler için ıstırap yuvasına döndü. Bodrum'da yaşanan sıkıntılarla ilgili Bodrum Güçbirliği Derneği'nden, "Bozuk yollar yüzünden artık sadece malımız değil, canımızda tehlikede." açıklaması geldi. Bodrum'daki olumsuzlukları rağmen Bodrum belediye başkanı Ahmet Aras ise tüm derslerinin 'pekiyi' olduğu ilkokul diplomasını paylaşarak kendini övdü.

Cami Mahallesi Muhtarı Kavak, mahallenin elektirik sorununu çözdü

Fethiye’nin Cami Mahallesi’ndeki, bazı sokaklarda yetersiz kalan elektrik enerjisinin arttırılması adına çalışmalara başlandı. Mahalle Muhtarı Gürol Kavak ve AYDEM Fethiye Şubesi yöneticileri işbirliğinde yürütülen çalışma kapsamında bölgeye 400 kwa’lık trafo ünitesi kuruluyor.

Turizm cenneti Bodrum cehenneme döndü

Muğla Büyükşehir ve Bodrum Belediyeleri sorumluluğunda olan mevcut alt ve üstyapı, artan nüfus karşısında yetersiz kalıyor. Dünya’nın ve Türkiye’nin turizmde söz sahibi ilçelerinden biri olan Bodrum’da, çevre kirliliği skandallarına bir yenisi daha eklendi. Tur teknelerinin ve lüks yatların bağlı olduğu Bodrum Marina’ya lağım suyu akıyor.

CHP’li Özcan orman yangınları ile ilgi meclis araştırması istedi!

AKP hükümetinin bir orman politikası olmadığını vurgulayan CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, bu sebeple mevcut iktidarın orman yangınlarını önleme konusunda yetersiz kaldığını belirtti. 29 Mayıs Cumartesi günü Çökertme mevkiinde çıkan yangın sonrası TBMM’de bir Meclis araştırması önergesi vereceğini söyleyen Özcan, 1 Haziran Salı günü birçok CHP’li milletvekilinin de desteği ile Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na bir araştırma önergesi verdi.

2 gündür trafik kilitlendi 

Fethiye Belediyesi ilçe genelinde hizmetlerini sürdürürken, Taşyaka Mahallesi civarında devam eden çalışmalar dolayısıyla sürücüler zor anlar yaşıyor. Bazı vatandaşlar işaretlemelerin yetersiz olduğunu belirtirken; trafik zaman zaman durma noktasına geliyor. 

Karayiğit “Aidatlar, bir ekmek parası kadar arttı”

Son zamanlarda ülkemizde yaşanan kuraklık ve az yağışlar, üreticiyi de olumsuz etkilemişti. Çiftçinin tarlasına ekip diktiği ürünlerin verimiyle doğru orantılı olan yağışların ülkemizde son günlerde artışa geçmesi, yetersiz de olsa üreticileri sevindirdi. Fethiye Ziraat Odası’nda meclis toplantısı öncesi açıklamalarda bulunan Oda Başkanı Kenan Karayiğit, yağmurların üretici için yetersiz olduğunu vurgulayarak, toplantı gündeminde konuşulacak konulara da değindi. Karayiğit “12 dönüme kadar olan araziler için, 2020 yılındaki senelik aidatlarımız 48 TL iken 2021 yılında 51 TL olarak tespit edildi” diye konuştu.

“65 yaş üstü yurttaşların hapis hayatına son verin!”

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, TBMM Genel Kurulu’nda iktidara  “65 yaş üstü vatandaşların hapis hayatına son verin!” çağrısında bulundu. Girgin, 65 yaş üstü yurttaşların sorunlarını dile getirdiği konuşmasında, iktidarın bütün topluma yönelik kapsamlı bir koruma programı hayata koymak yerine 65 yaş üstü yurttaşları hedef alan göstermelik tedbirlerle, topluma “salgınla mücadele ediyorum” mesajı verdiğini söyledi. 

Kısıtlamada Fethiye yasaklara kısmen uydu

Korona virüs tedbirleri nedeni ile getirilen sokağa çıkma yasağında Fethiye’de yasaklara kısmen uyuldu. 56 saat süren kısıtlamada çiftçiler, paket servis yapanlar, market alışverişine gidenler, kamuda görevliler ve izinli vatandaşlar dışında cadde ve sokaklar sakindi. Merkeze uzak mahallelerde kısıtlamaya uyumun yetersiz olduğu gözlendi.

Fethiye Sanayi Sitesi’nin Taşınması Projesine geniş katılımlı destek

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından Güney Ege Kalkınma Ajansı’ndan (GEKA) alınan hibe desteğiyle gerçekleştirilen ‘Fethiye ve Seydikemer Küçük Sanayi Sitesi Fizibilite Etüdü’ projesi, odak grup toplantısı online video konferans yönetimiyle gerçekleştirildi. Üretim ve depolama alanları yetersiz kalan Fethiye ve Seydikemer küçük sanayi sitelerinin taşınması için çalıştıklarını belirten FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Özellikle şehir içinde sıkışıp kalan, otopark ve trafik yoğunluğunu artıran, mevzuatlara uygun olmayan Fethiye Sanayi Sitesi’nin taşınabilmesi için yatırım fizibilitesi hazırlanıyor. Bu kapsamda sanayideki işletmelerimize yönelik anketler yapıyor, vatandaşlarımızın görüşleri alıyor ve proje kapsamında yeni sanayi sitesi için yer araştırma analizi yapıyoruz.” dedi.

Eğitim Sen: Muğla 'Sınavlar iptal edilmeli, öğrencilerin başarıları notla değerlendirilmemeli'

Eğitim Sen Muğla Şube Başkanlığı tarafından, Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitim sürecine ilişkin açıklamalarına yönelik değerlendirme yapıldı. Şube Başkanı Birdal Savran; 'Uzaktan eğitimin 22 Ocak 2021 tarihine kadar devam etmesi salgının geldiği aşama dikkate alındığında doğru olmakla birlikte alınan önlemlerin yetersizliği salgınla mücadelede yeterli değildir. Salgın koşullarında sınavların tamamı iptal edilmeli, öğrencilerin başarıları notla değerlendirilmemelidir' dedi.

Durak, “Yönetim olarak önlemlerimizi alacağız”

Lokman Hekim Fethiye Belediyespor’un, Darüşşafaka Tekfen’e 78-54 yenildiği karşılaşmanın ardından Lokman Hekim Fethiye Belediyespor Başkanı İzzet Durak; değerlendirmelerde bulundu. Durak, “Transferler yapmamıza rağmen 2 maçta da gördük ki maalesef yetersiziz. Mutlaka takviyeye ihtiyacımız var” dedi.

Muğlaspor'da Konaklama Krizi !

FERDİ YAVUZ-Muğlasporlu futbolcular kendilerine tahsis edilen yurdu terketti. Koronavirüs testinden geçirildikten sonra Güzel Sanatlar Lisesi öğrenci yurduna yerleştirilen Muğlasporlu futbolcular dün akşam saatlerinde yurttaki hijyen şartlarının yetersiz olduğunu gerekçe göstererek kendi imkanlarıyla Muğlaspor Bülent Akça tesislerine geri döndüler. Yaşanan gelişmenin ardından Muğlaspor Kulüp Basın Sözcüsü Gülen Bütüner açıklamalarda bulundu.

CHP’li Girgin’den Kanun Teklifi 'Salgın Süresinde Asgari Ücretliden Gelir Vergisi Alınmasın”

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, koronavirüs salgınına karşı açıklanan destek paketlerinin yetersiz olduğunu açıkladı.