Içme Suyu Haberleri

Içme Suyu Haberleri

Milletvekili Otgöz muhtarları ziyaret etti

Ayaydın Başkanımızla, 13 ilçe belediye başkan adayımızla ve devasa projelerimizle gümbür gümbür geliyoruz.

Büyükşehir Bodrum’da Kayıp Kaçağı Önlemek için 340 Bin Metre Yeni İçme Suyu Hattı Yaptı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum’da içme ve kullanma suyunun aktarımı sırasında meydana gelen kayıp ve kaçağın önlenmesi adına bugüne kadar 340 bin metre uzunluğunda yeni içme suyu hattı yaptı. 2014 yılından bu yana yapılan bu çalışmalar ile birlikte Bodrum’da kayıp kaçak 0 oranında azaltılarak yılda 5,14 Milyon m³ su tasarrufu sağlandı.

Bozburun İçme Suyu Hattının 6 Bin Metresi Tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Marmaris, Bozburun Yarımadasında başlatılan 53 bin metrelik içme suyu hattının 6 bin 500 metresi tamamlandı. Bozburun Yarımadasında içme suyuna kavuşacak olan mahallelerin muhtarları Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür etti.

Akgedik Barajından Bodrum’a su verilmesini sağladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri yaptığı içme suyu hattı ve deposu ile birlikte Akgedik Barajından Bodrum’a su verilmesini sağladı.

Mahalle Esnafı Yücel; “Kireçli Sudan Kurtulacağız”

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Marmaris, Bozburun Yarımadasında başlatılan 53 bin metrelik içme suyu hattının 2 bin 500 metresi tamamlandı. Çalışmalar nedeniyle Osmaniye Muhtarı Mehmet Şahin ve mahalle sakinleri Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve ekibine teşekkür etti.

Büyükşehir, Marmaris Bozburun İçme Suyu Projesinde İlk Kazmayı Vurdu

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Marmaris, Bozburun Yarımadası içme suyu projesi için ilk kazma vuruldu. 53 bin metre uzunluğundaki çalışma tamamlandığında Turunç, Bozburun, Selimiye, Söğüt, Bayır, Osmaniye ve Taşlıca Mahalleleri içme suyuna kavuşacak.

Başkan Gürün; “ Hizmetleri gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz”

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Marmaris’e yapacağı 262 Milyonluk içme suyu yatırımı için Marmaris muhtarları Başkan Gürün’e teşekkür ziyaretinde bulundu.

Büyükşehir’den Denizova Bölgesinde Ek İçme Suyu Projesi

Menteşe’de Denizova, Yenibağyaka, Kıran ve Derinkuyu Mahallerini besleyen su kaynaklarında tarımsal sulamanın artması nedeniyle azalma meydana geldi. İçme suyu kaynaklarında meydana gelen düşüş nedeniyle ekipler bölgeye ek su kaynağı sağlamak için çalışma başlattı.

Su tasarrufu Hayati Önem Taşıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre bu yıl kullanılan içme suyu miktarında geçtiğimiz yıla göre yüzde 25’lik bir artış gerçekleşti. Ayrıca baraj doluluk oranlarında da çok ciddi bir düşüş meydana gelirken su tasarrufu konusunda uyarılarda bulunuldu.

Fethiye’ye 20 Bin Kişilik Ek İçme Suyu Çalışması

Muğla Büyükşehir Belediyesi, nüfus artışı nedeniyle içme suyu sorunu yaşayan Taşyaka, Patlangıç ve Pazaryeri Mahalleri için ek içme suyu kaynağı buldu. Ekipler 24 saat boyunca aralıksız çalışarak 12 bin kişiye yetecek miktarda suyu sisteme dahil ederken ikinci etapta 8 bin kişiye yetecek ek kaynağı sisteme dahil edecek.

Başkan Gürün’e Teşekkür Ziyareti

Datça Betçe bölgesine kazandırılan içme suyu projesi ile su sorunu giderilen 5 mahallenin muhtarı Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret ederek teşekkür etti.

36 Bin Metrelik İçme Suyu Hattı Tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ve Milas Türkevleri, Bozalan ve Çökertme Mahallelerini kapsayan 36 bin metre içme suyu hattı ve şebeke imalatı tamamlandı.

TURİZM ALTYAPI VE DİGİTAL NOMAD’S PROJESİ TOPLANTISI 

İlçede turizm alanında içme suyu, kanalizasyon, atık su arıtma, katı atık toplama ve bertaraf tesisleri, telekomünikasyon, elektrik, ulaşım gibi altyapı konularındaki sorunların, eksikliklerin turizm sezonundan önce tespiti ve giderilmesi, kurumlar arası koordinasyonun tesisi noktasında gerekli planlamanın yapılması, çalışmaları değerlendirmek ve takibini gerçekleştirmek ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından finanse edilen yeni nesil iş ve çalışma dünyası çalışanlarını bölgeye getirebilmek amacıyla yürütülen “Dalyan Digital Nomads” projesinin istişare toplantısı yapıldı.

DALAMAN’DA ALT VE ÜST YAPI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Dalaman’da başlatılan 32 milyon TL’lik alt ve üst yapı çalışması devam ediyor. Seyfettin İnce Caddesinde içme suyu, yağmur suyu hattı ve menfez çalışmaları tamamlanmak üzere. 

İçme suyu hatları yenileniyor

Fethiye ‘de 10 Milyon TL’ye mal olacak yatırım kapsamında İnönü bulvarında kazı ve imalar çalışmaları tamamlanırken, abone bağlantılarına geçildi. Çalışmalar kapsamında Atatürk ve Çarşı Caddesi ile bazı sokaklarda içme suyu hatları da yenilenecek. Çalışmaların tamamlanmasının ardından bu alanlarda Fethiye Belediyesi tarafından sıcak asfalt çalışması yapılacak.

Üst yol kısa süreliğine trafiğe kapandı

Fethiye’nin farklı noktalarında alt, üst yapı ve içme suyu hattı değişikliği çalışmaları devam ediyor. Son olarak Fethiye Belediyesi ve MUSKİ, Aydem ve Telekominasyon şirketleri işbirliği ile çalışmalar üst yolda devam ediyor. Yapılan çalışmalar nedeni ile üst yol olarak bilinen mevkii trafiğe kapanırken Atatürk Caddesi çift şerit olarak faaliyet gösteriyor. Çalışmaların 30 Mayıs tarihinde bitmesi planlanıyor.

Çarşı caddesi kısa süreliğine trafiğe kapatılıyor

Fethiye’de altyapı çalışmaları devam ediyor. İçme suyu şebeke hattı çalışmaları nedeniyle Fethiye Merkez’de üst yol olarak adlandırılan Kaya Caddesi girişinden Köprübaşı Kavşağı’na kadar trafik ulaşıma kapanacak. Bu kapsamda ekipler çalışmalarına hızla devam ediyor.

Altyapı çalışmaları devam ediyor

Fethiye Belediyesi, MUSKİ, AYDEM ve Telekomünikasyon Şirketleri işbirliği ile yürütülen altyapı ve üstyapı çalışmaları devam ediyor. MUSKİ ekipleri tarafından içme suyu ana hattı ve abonelik bağlantı çalışmaları nedeniyle İnönü Bulvarı’nda trafik tek şeride düşürüldü. 

Tezcan,“Takdir halkımızın”

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından il genelindeki su kayıp ve kaçaklarının en aza indirilmesi, yeni içme suyu hatlarının yapılması ve yenilenebilir enerji sistemlerinin kurulması için hazırlanan projelere Fransa Kalkınma Ajansı’ndan 63,5 milyon Euro’luk çıkan krediye Cumhurbaşkanlığı tarafından onay verilmemesi nedeni ile CHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan basın açıklaması yaptı. 

Gökcan; 'CHP’li Muğla Büyük Şehir Belediyesi Miladını Doldurmuştur, Gidiyor Gitmekte Olan'

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, bugün TBMM’de gündem dışı söz alarak “Muğla’nın içme suyu” üzerine bir konuşma yaptı. Milletvekili Gökcan konuşmasında, genel kurul çalışmaları dışında, her hafta sonu Muğla’da sahada olduğunu belirterek, “13 Belediyenin 7’sini kazandık. CHP’li Muğla Büyük Şehir Belediyesi de miladını doldurmuştur. Gidiyor gitmekte olan. Hemşerilerimizin Muğla’da en büyük sorunu içme suyudur ve köyler ve ilçelerimiz susuzluktan kırılıyor” dedi.

Muğla’nın İçme Suyu Analizleri Temiz Çıktı

Sosyal medyada özellikle Fethiye ile Köyceğiz İlçelerindeki içme sularına sabotaj düzenlendiği iddialarına karşı Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından kendi laboratuvarlarında yapılan su analizleri sonucunda içme suyunda herhangi bir sorun olmadığı raporlandı.

Hisarönü’nde üstyapı çalışması başladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin kanalizasyon ve içme suyu hattını Hisarönü’nde bölgesinde tamamlanmasının ardından Telekom şirketi de bağlantı kablolarını yenilenmişti. Altyapı çalışmalarının ardından Fethiye Belediyesi’nce 22 bin m²’lik alanda üstyapı çalışmalarına başlandı.

Cesur, ”Osman Gürün’den pes”

Fethiye ve Seydikemer ilçeleriyle Muğla’nın pek çok köyü içme suyu beklerken, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinden yakınan vatandaş kitlesi giderek artıyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin ayıbı

Muğla’nın Fethiye ilçesi Söğütlü Mahallesi’nde 47 yıldır içme suyu şebekesinin bulunmaması mahalle sakinlerini hayatından bezdirdi. Tahsisli içme suyu gözü olmasına rağmen yaklaşık 350 nüfuslu Fethiye’ye 35 km uzaklıktaki Söğütlü Mahallesi’nde vatandaşlar havalarında ısınmasıyla içme suyu çaresizliğinden yakınıyor. Söğütlü Mahalle Muhtarı Sezgin Çolak; Muğla Büyükşehir Belediyesi Fethiye MUSKİ Hizmet Binası önünde bir basın açıklaması yaparak, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve ilgili müdürlüğün soruna çare bulmadığını ifade etti. Muhtar Sezgin Çolak, “Büyükşehir Belediyesi’nin bu çağda büyük ayıbını yaşıyoruz. Bu çağda susuz köy olur mu?  Köyün çocukları ‘Muhtar su ne zaman gelecek’ diye soruyor, cevap veremiyorum. Suyu gelişi güzel şekilde bulup kullanmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.  

Başkan Tokat’tan, doğalgaz ve içme suyu konularına dair açıklama

Milas Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısı tamamlandı. 24 ana, 5 ek gündem maddesinin görüşülüp karara bağlandığı meclis toplantısı öncesi açıklama yapan Milas Belediye Başkanı  Av. Muhammet Tokat,  Doğal gaz ve Akgedik barajından Milas’a içme suyu getirilmesi konularına dair açıklamalarda bulundu.

Girgin, Bodrum'daki DSİ hatlarının sorumlularını arıyor

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Muğla’nın Bodrum ilçesine DSİ tarafından yapılan içme suyu ana isale hattında meydana gelen arızalar ve bu arızalardan kaynaklı su kesintileri nedeniyle vatandaşların mağdur olduğunu söyledi. Geçtiğimiz yıllarda DSİ tarafından yapılan bu hatları Meclis gündemine taşıyarak soru önergesi de veren Girgin, bu kez hatlarla ilgili mahkeme kararları ve müfettişlerce yürütülen soruşturmalarda gelinen durumu ve Bodrumluların yıllardır yaşadığı sorunların çözümü adına Bakanlığın ne  gibi çalışmalar yaptığı hakkında yazılı soru önergesi verdi. 

Kavaklıdere’de musluklardan çamur akıyor

Muğla’da vatandaşın su çilesi bitmek bilmiyor. Yüksek gelen su faturaları yetmezmiş gibi bu defa da musluklardan çamur akıyor.  Muğla’nın Kavaklıdere ilçesinde musluklardan su yerine çamur akmasına vatandaşlar tepki gösterdi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Su Kaynakları Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, içme suyu renginin sarımtırak gözükmesi ve içme suyu içerisinde kanalizasyon sularının veya sızıntı sularının karışması ihtimali olduğunu söyledi. Öte yandan su yerine çamur akan çeşmenin hemen üstünde yer alan CHP’li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün “Mutlu Yıllar” afişi de dikkat çekti. 

Fethiye'de içme suyu borusu patladı

Fethiye’de ana su içme hattının patlaması nedeniyle yollar göle döndü. Su hattında meydana gelen patlama sonucu çevrede su kesintileri yaşandı. Patlamanın etkisiyle su metrelerce yükselirken, yoldan geçen araç sürücüleri zor anlar yaşadı.

Deniz suyunu, içme suyuna dönüştürdüler

Muğla'nın Marmaris ilçesinde afet zamanlarında kullanılmak üzere özel bir firma ve turizm işletmesi tarafından Marmaris Belediyesi'ne kazandırılan Mobil Arıtma Cihazı'nın ilk denemesi yapıldı. Oluşturulan sistemle deniz suyu, içme suyuna dönüştürüldü.

Mete, Milas’ta İncelemelerde Bulundu

FERDİ YAVUZ- AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete ve beraberindeki heyet; Milas Hekatomnos Anıt Mezarı, Beçin Kalesi, Milas Spor Salonu, Milas KYK Yurdu ile Milas ve yöresi içme suyu temini projesi çalışmalarını yerinde incelediler.