Ftso Başkanı Haberleri

Ftso Başkanı Haberleri

FTSO Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri'nden Saatcı'ya ziyaret

Fethiye Ticaret Ve Sanayi Odası (FTSO) Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri, Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı’yı seçim ofisinde ziyaret etti.

Başkan Adayı Kökten, FTSO’yu Ziyaret Etti

Cumhur İttifakı Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten beraberindeki heyet ile birlikte Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Ayaydın, “Sürekli Diyalog Halinde Olacağız”

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Aydın Ayaydın, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Başkan Adayı Ayaydın, meslek odaları ile sadece seçim sürecinde değil sürekli diyalog halinde olacağını söyledi.

FTSO Başkanı Osman Çıralı’nın 30 Ağustos Mesajı 

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, 30 Ağustos Zaferinin 101. Yıldönümünü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Çıralı mesajında, “Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos Zaferimizin 101. yılını kutlamanın onur ve heyecanını yaşıyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; bu toprakları canları pahasına bizlere bırakan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.” dedi. 

Milletvekili Otgöz’den FTSO Başkanı Çıralı’ya Ziyaret

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, saha çalışmaları kapsamında Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı’yı ziyaret etti.

FTSO Başkanı Çıralı, “Fethiye, il olması gereken ilçeler arasında yer alıyor”

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı, gündemde yerini koruyan Fethiye’nin il olma ihtimali hakkında konuştu.

Merkez Home Collecction 95. Cadde’de hizmete girdi 

Fethiyeli Merhum esnaflardan Ahmet Çaptuğ'un, yaklaşık 20 yıl önce Fethiye'ye kazandırdığı TAÇ Merkez Home Collection yenilenen yüzüyle hizmete girdi. Fethiye Cumhuriyet Sokak no 22'de açılışı yapılan Merkez Home Collection'nun açılışına yoğun ilgi oldu. Nasibe Uran, Burcu Çaptuğ ve Murat Çaptuğ'un modern hale getirdiği tekstil ve perde ürünlerinin yer aldığı mağazanın açılışını FTSO Başkanı Osman Çıralı ile diğer ilgililer yaptı. 

‘BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ’

FTSO Mavi Grup aday tanıtım toplantısını gerçekleştirdi. Şehit Fethi Bey Parkı’nda düzenlenen programa yaklaşık 250 kişi katıldı. Programda konuşan Mevcut Başkan Osman Çıralı, odanın yaptığı ve yapacağı projelerden bahsetti.

FETHİYE SUALTI TARİH PARKI PROJESİ DEVAM EDİYOR

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO), bölgede dalış turizmini canlandırmak amacıyla hazırladığı Fethiye Sualtı Tarih Parkı projesinin devam ettiğini açıklayan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, projeyle ilgili bazı mecralarda yer alan iddiaların tamamen gerçek dışı olduğunu söyledi.

FTSO BAŞKANI OSMAN ÇIRALI'NIN AHİLİK HAFTASI MESAJI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı 13-19 Eylül 2022 Ahilik Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Ahiliğin, birlik, beraberlik ve paylaşmanın simgesi olduğunu kaydeden Osman Çıralı mesajında, “Güzel ahlakın sanatla, ticaretle bütünleştiği ahilik, yüzlerce yıl önce olduğu gibi bugün ve yarın da felsefesiyle toplumsal ve ticari hayatta yol gösterici olmaya devam edecektir. Alın ve akıl teri, emekleriyle Türkiye ekonomisine güç katan herkesin Ahilik Haftası’nı kutluyor, bereketli ve hayırlı kazançlar diliyorum ” dedi.

ÇIRALI’DAN SED MEDYA’YA ZİYARET ‘’BASIN BAYRAMINI KUTLAMAYA GELDİK’’

FTSO Başkanı Osman Çıralı ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından SED Medya’ya ziyaret gerçekleştirildi. Ziyarette konuşan Çıralı,’’ Basın bayramı olduğu için bu özel günü kutlamaya geldik’’ dedi.

‘’Türk Mutfağı Haftası’’ başladı

21-27 Mayıs tarihleri arasından kutlanan ‘’Türk Mutfağı Haftası’’ FETOB ve Ölüdeniz Güzelleştirme Derneği’nin ortak düzenlediği programla başladı. Programda Fethiye kaymakamı Alper Balcı zeybek oynadı.

ÇIRALI “TÜM GÜÇ BASIN ÇALIŞANLARINDA”

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı ve Yönetim Kurulu Üyeleri ev sahipliğinde, basın çalışanları için iftar yemeği programı düzenlendi.

Ftso’dan Kaya İnciri Üretimine Destek

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın öncülüğünde coğrafi işaretli Fethiye Kaya İnciri'nin, üretiminin yaygınlaştırılması amacıyla 1500 incir fidanı üreticiye dağıtıldı.

Fethiye Kent Konseyi Olağan Genel Kurulu gerçekleşti

Fethiye Kent Konseyinin II. Dönem olağan genel kurulu Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi konferans salonunda gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan olağan genel kurulunda Fethiye kent Konseyinin mevcut başkan Fethiye Ali Sıtkı Koçman Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Gülbahar Edik Kayhan tekrar başkan seçildi. Tek liste ile gidilen olağan genel kurulunun divan başkanlığını FTSO başkanı Osman Çıralı ve yardımcılıklarını da Fethiye Gazeteciler Derneği üyesi Gazeteci Mesut Bölük ile Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Fethiye şubesi yönetiminden Ömer Faruk Koç yaptı.

Fethiye Skywalk patent aldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen Babadağ Teleferik Projesi, ‘FETHİYE SKYWALK’ adıyla markalaştırıldı. FTSO Başkanı Osman Çıralı, markanın Fethiye’ye hayırlı olmasını dileyerek, Babadağ Teleferik Projesi’nin 'FETHİYE SKYWALK' markasıyla dünyaya tanıtılacağını söyledi.

FTSO ve FGB’den, AKUT’a toplam 100 bin TL’lik ekipman desteği

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ve iştiraki Fethiye Güç Birliği Turizm Tanıtım ve Ticaret Limited Şirketi (FGB), arama kurtarma çalışmalarında kullanılmak üzere piyasa değeri 100 bin TL olan ekipman alarak Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Fethiye Ekibi’ne teslim etti. FTSO Başkanı Osman Çıralı, Fethiye’nin 1. Derece deprem bölgesi olduğunu hatırlatarak, “Deprem, sel, heyelan felaket anında vatandaşımızın yanında olan arama kurtarma çalışmalarında ön safta yer alan AKUT’ta ne kadar teşekkür etsek azdır. Bölgemizin deprem bölgesi olduğunu unutmadan hazırlıklı olmalıyız. Tüm felaketlerde yanımızda olan AKUT Fethiye Ekibi’ne destek olmak için, ihtiyaç duyulan ekipmanların temin edilmesini sağladık” diye konuştu.

Yeni ekmek fiyatı 19 Mart’ta başlıyor

Fethiye’de uzun bir süredir fiyat artışı bekleyen fırıncılar, nihayet özlemlerine kavuşuyor. Başta un, maya, elektrik, akaryakıt ve asgari ücretteki artışlardan dolayı ekmek fiyatının yeniden belirlenmesini isteyen fırıncılar, 19 Mart Cuma gününden itibaren 200 gram ekmeği 1.50 TL’den satabilecek. FTSO Başkanı Osman Çıralı, Fethiye Kaymakamlığında yapılan komisyon toplantısının ardından yaptığı açıklamada, “19 Mart Cuma gününden itibaren Fethiye’de ki fırıncılarımız 200 gram ekmeği 1.50 TL’den satabilecektir. Bu fiyatın altında gramajı aynı kalmak şartıyla da satış yapabilir” ifadelerini kullandı.

Çıralı, “Babadağ Fethiye’nin projesi”

Fethiye 14. Travel Turkey dijital İzmir Fuarında da tanıtılıyor. Pandemi nedeni ile dijital ortamda gerçekleştirilen İzmir fuarında Fethiye’de yerini aldı. FTSO Başkanı Osman Çıralı, “Bu tanıtımlarla 2021 turizm sezonunun 2020 yılı sezonundan daha iyi olacağına inanıyoruz” dedi. Çıralı, Babadağ teleferik projesinin hayata geçirilmesi ile ilgili sosyal medyada yapılan paylaşımların yanlış olduğunu ifade ederek, “Bu proje FTSO’nun projesi. Biz oranın işletmecisiyiz. Orası da alt kiracısı… Buradan ben açık açık söylüyorum. Burada herkesin emeği var, emeği geçen herkese geçmiş dönemdeki arkadaşlarıma da yapan firmaya da teşekkür ediyorum. Ama bunu malzeme olarak kullanmayı doğru bulmuyorum” diye konuştu.

Başkan Çıralı, FTSO Raporunu Başkan Karaca’ya teslim etti

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından 23 Aralık 2020 – 19 Şubat 2021 tarihleri arasında, online video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen FTSO Meslek Grubu Toplantıları’nın sonuç raporu hazırlandı. Raporun Fethiye Belediyesi’ne ilişkin kısmı, 13 toplantıya da başkanlık ederek üyelerden gelen öneri, talep ve şikayetleri dinleyen FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı tarafından Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya teslim edildi. 

FTSO Başkanı Osman Çıralı‘nın 10 Ocak Basın Bayramı Mesajı 

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün 60. yılı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Osman Çıralı mesajında, Halkın haber alma özgürlüğünün yerine getirilmesi için 7/24 fedakârca çalışan tüm basın çalışanlarına teşekkür etti. 

FTSO, 2021 yılına girerken sektörlerin fotoğrafını çekti  İşte sektörlerin 2021’den beklentileri 

FTSO Başkanı Osman Çıralı, yeni yılda sektörlerin acil çözüm bekleyen sorunları ve taleplerini açıkladı

Çıralı, “Devletimizden yardım bekliyoruz”

Covid-19 nedeni ile alınan tedbirler kapsamında pek çok işletme mekanlarını kapatırken, FTSO Başkanı Osman Çıralı bu mekanlar için, “Devletimizden daha kapsamlı destek bekliyoruz. İşletmeler kapalı olduğu halde pek çok vergi ödemek zorundayız. Bunlar için destek sağlanmalıdır” dedi.

Başkan Otgöz, “Bu başarı hepimizin”

FTSO Başkanı Osman Çıralı, Seydikemer Orman İşletme Müdürü Ömer Kahraman, Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürü Engin Maraşlı, Fethiye Seydikemer Süt Üreticileri Birliği Başkanı Turgut Tokmak, Seydikemer Ziraat Odası Başkanı Muhsin Gümüş ve Kadıköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ömer Kılınç, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’ü makamında ziyaret etti.

Çıralı, “Yerel işletmene sahip çık Fethiye”

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın başlattığı ve bazı sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği “Yerel işletmene sahip çık Fethiye” kampanyası, korona virüs salgını döneminde yerel işletmeleri ayakta tutacak. FTSO Başkanı Osman Çıralı, “Yerel işletmelerimiz özellikle zincir mağazaların çoğalmasıyla zor günler yaşıyor. Üzerine bir de Kovid-19 pandemi dönemi ve kısıtlamalar girince bu durum daha da zorlaştı. FTSO olarak ‘Yerel işletmene sahip çık Fethiye’ kampanyası başlattık” dedi.

FTSO Başkanı Osman Çıralı, Dijital Masterclass Travel Seminerine Katıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Facebook, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile Marmaris Ticaret Odası işbirliğinde online olarak düzenlenen ‘Dijital Masterclass Travel’ toplantısında turizm sektörü temsilcilerine, Turizmde Trendler ve Dijitalleşme, Seyahat Sektörü Dijital Trendleri ve Facebook Pazarlama Çözümleri: Seyahat konularında dijital pazarlama tüyoları verildi. 

FTSO Başkanı Çıralı; “Utrecht Uluslararası Turizm Fuarı Verimli Oldu”

Fethiye’nin 2020 yılı uluslararası tanıtım çalışmaları Hollanda Utrecht Fuarı ile start aldı.