FETHİYE SUALTI TARİH PARKI PROJESİ DEVAM EDİYOR

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nın (FTSO), bölgede dalış turizmini canlandırmak amacıyla hazırladığı Fethiye Sualtı Tarih Parkı projesinin devam ettiğini açıklayan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, projeyle ilgili bazı mecralarda yer alan iddiaların tamamen gerçek dışı olduğunu söyledi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

FTSO’nun “Fethiye Sualtı Tarih Parkı” projesinin takip edilmediği ve izinlerin alınamadığı yönündeki iddialarla ilgili açıklama yapan FTSO Başkanı Osman Çıralı, “GEKA’dan 1 milyon TL hibe desteği almaya hak kazanan projemiz, ortaklarımız ve iştirakçi kurumlarımızla birlikte süresi içinde devam etmektedir. Projede Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca talep edilen değişiklikler yapılmakta olup, Sayın Valimizin de desteğiyle yürütülen proje sayesinde bölgemiz dalış turizminde çekim noktası haline gelecek.” dedi. Çıralı, şöyle devam etti: “FTSO Başkanı olarak şahsımı hedef alanlar, asılsız haberler ve iftiralarla Odamızın itibarını zedelemektedirler. Üyelerimiz de, saygıdeğer Fethiyeliler de gerçeğin, bu iftiraların neden atıldığının farkındadır. Odamızın yaptığı projeleri ve işleri karalayarak iftira atanlar bilmeliler ki hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaklar. Odamızın itibarının zedelenmesine asla izin vermeyeceğiz.”

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın 1990-2000’li yıllarda 100.000 dalış ancak bugün 20.000’lere kadar düşen yıllık dalış sayısının arttırılmasını hedefleyen Fethiye Sualtı Tarih Parkı projesi Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca talep edilen değişiklikler çerçevesinde revize ediliyor. Konuyla ilgili açıklama yapan FTSO Başkanı Osman Çıralı, konunun seçim malzemesi yapılarak FTSO’nun çalışanların da özverili çalışmalarıyla bölge turizminin geliştirmek amacıyla yaptığı faaliyetleri karalanmanın kimseye fayda getirmeyeceğini ifade ederek, proje ile ilgili şu bilgileri verdi:

Dalış turizmi yeniden canlanacak

 “FTSO ARGE ve Proje ekibimiz tarafından bölgemizde turizmin, ticaretin ve ihracatın daha da artması amacıyla titizlikle yürütülen fizibiliteler ve çalışmalarla Fethiye ve Seydikemer’e 4 yılda 9 proje kazandırmanın gururunu üyelerimizle paylaşıyoruz. Bu projelerden biri de bölgemizde dalış turizmini yeniden canlandırmak ve doğa harikası koylarımızı su altı dünyası için de çekim merkezi haline getirmek hedefiyle hazırladığımız Fethiye Sualtı Tarih Parkı projesi.

Tematik sualtı sergisi niteliğindeki "Fethiye Sualtı Tarih Parkı" projemiz, su altı popülasyonu için de fayda sağlayacak. Doğa dostu resifler 10 binlerce deniz canlısına ev sahipliği yapacak. Proje ayrıca turizmi 12 aya yayarak bölgemizde konaklama yapan turist sayısını ve ortalama konaklama sürelerini artırılması hedefine de hizmet edecek.

Ortaklarımız ve iştirakçilerimizle projenin takipçisiyiz

GEKA’dan 1 milyon TL hibe desteği almaya hak kazanan bu geniş çaplı projemizde Fethiye Belediyesi ve İMEAK DTO Fethiye Şubesi ise proje ortaklarımız. Fethiye Kaymakamlığı, Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Fethiye Sualtı Derneği, TURSAB Batı Akdeniz BYK da projenin iştirakçileri.

Bu denli kapsamlı projenin izin süreçlerinin de zaman alması normaldir. Projede, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca talep edilen değişiklikler yapılmakta olup, izin sürecimiz devam etmektedir. Proje süresi ile ilgili bir sıkıntı olmadığı gibi ek süre hakkımız da mevcuttur.

Projenin her aşamasını titizlikle hazırlayan FTSO proje ekibiz ile birlikte Oda yönetimi ve proje ortaklarımız ve iştirakçilerimizle izin aşamalarını titizlikle takip ediyor, gerekli lobi çalışmalarını Bakanlıklar ve ilgili kurumlar nezdinde Sayın Valimizin desteği ile yürütüyoruz.“

FETHİYE SUALTI TARİH PARKI PROJESİ DEVAM EDİYOR

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN