Denetlendi Haberleri

Denetlendi Haberleri

Ticari Taksiler Sivil ve Resmi Polisler Tarafından Denetlendi

Fethiye ilçesinde vatandaşlar tarafından yapılan yoğun şikayetler sonucunda harekete geçen Fethiye Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri oluşturduğu sivil ve resmi ekipler tarafından Ticari taksileri denetledi. Müşteri olarak ticari taksilere binen polis ekipleri taksimetre çalıştırmayan ticari taksi şoförlerine cezai işlemleri uyguladı şehrin değişik bölgelerinde sivil ve resmi trafik ekipleri Fethiye ilçesinde faaliyet gösteren ticari taksileri ve şoförlerini denetledi.

Fethiye’de sürücüler Drone ile denetlendi

Fethiye’de yaz aylarında yoğunlaşan şehir içi trafiğinde Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri dronlu kırmızı ışık ihlal denetimi yaptı.

Tur Araçları Denetlendi

Fethiye Kaymakamlığı Turizm Danışma  Bürosu,TURSAB Batı Akdeniz BTK ve İlçe Jandarma Komutanlığı personelinin katılımı ile Öludeniz Ovacık mevkiinde tur ve transfer aracı denetimleri gerçekleştirildi.

Fethiye’de safari araçları denetlendi

Fethiye’de safari turları yapan araçlar Fethiye trafik büro amirliği ekipleri tarafından denetlendi.

PAZARDA ÜRETİCİ DENETİMİ

Fethiye Ziraat Odası Başkanlığı ve Fethiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipleri Cuma günleri kurulan Üretici Pazarı’nda denetim yaptılar. Denetimlerde pazarda satış yapan üreticilere çeşitli bilgiler aktarılırken aynı zamanda satış yapanların gerçek üretici olup olmadığı denetlendi.

SEYDİKEMER’DE MARKET VE FIRINLAR DENETLENDİ

Seydikemer Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri fırın ve marketleri mercek altına aldı. Marketlerde temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik fahiş fiyat ile etiket denetimlerinde bulunan ekipler, fırınlarda da ekmeğin gramajını inceledi.

Fethiye Kaya İnciri ve Fethiye Tahini denetlendi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) girişimiyle Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işareti tescili gerçekleştirilen Fethiye Kaya İnciri ve Fethiye Tahini’nin üretim standartları denetimi gerçekleştirildi. İncelenmek üzere numune alınan denetimlerden tüm firmaların başarıyla geçeceğine emin olduğunu belirten FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, üretici ve firmalardan alınan geri bildirimlerin tescil yapılan ürünlere yönelik talep artışını net şekilde ortaya koyduğunu söyledi.

Fethiye’de “çocuk ve gençlerin korunmasına yönelik denetim uygulaması’ yapıldı

2021-2022 eğitim-öğretim yılında Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler okul çevresinde denetleme gerçekleştirdi. Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından okullar ve çevrelerinde denetim yapıldı. Asayiş, Narkotik Suçlarla Mücadele, Terörle Mücadele, Trafik Denetleme Şube Müdürlükleri ve karma kadro personelinden oluşan 6 ekip 12 personelin katılımıyla yapılan çalışmalarda park, bahçe gibi yerlerde başta narkotik suçlar olmak üzere, umuma açık yerler, metruk binalar, alkol ve tütün mamulleri satışı yapılan yerler, iddia ve ganyan bayileri, kahvehaneler, internet ve elektronik oyun salonları denetlendi.

Seydikemer’de pazar yerleri denetlendi

Seydikemer Belediyesi Zabıta ekipleri, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ve Jandarma ekipleri Seydikemer’de kurulan pazar yerlerinde  denetim gerçekleştirdi. Alınan tedbirlerin pazarcı esnafı ve vatandaşlar tarafından uygulanıp uygulanmadığı yönündeki kontrollerde, kalabalık ortamlardan kaçınılması gerektiği uyarısında bulunuldu.

Kaymakam Fırat, “Fethiye’yi karış karış denetleyeceğiz”

Ülke genelinde başlatılan Koronavirüs ‘Dinamik Denetim Modeli Faaliyetleri’ kapsamında, denetimler Fethiye’de de devam ediyor. İçişleri Bakanlığının 81 İl Valiliğine gönderdiği genelge doğrultusunda Fethiye'de yeme-içme mekânları ve toplu ulaşım araçlarında ‘yoğunlaştırılmış dinamik denetim’ gerçekleştiriliyor. Kaymakam Eyüp Fırat başkanlığında gerçekleştirilen denetimde kordon boyundaki restoran ve kafeler denetlendi.

Dinamik modelde, gıda ürünleri de denetlendi

İç İşleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliğine gönderilen genelge ile Kontrollü Normalleşme Döneminde Dinamik Denetim Modeli temel esasları kapsamında gıda denetimleri başladı. Muğla genelinde ve ilçelerinde, 6 Mart Cumartesi günü gıda ürünleri satılan yerlerde toplam 475 denetim gerçekleştirildi. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın il ve ilçe müdürlüklerince gerçekleştirilen gıda denetimlerinde Muğla genelinde toplam 30 ekip görev yaptı.

Yatağan‘daki Marketler Denetlendi

Yatağan İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlileri tarafından  İlçe Merkezinde bulunan marketlerin tamamı denetlendi.

Üç Günde 25 Metrekaresi Yıkıldı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, gazeteci Yılmaz Özdil’in eşi Hülya Özdil adına kayıtlı villanın imara aykırı bölümlerinin yıkımı 3’üncü günde de devam etti. 3 günde 25 metrekaresi yıkılan kaçak bölümler Bodrum Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından denetlendi.

Ramazan Öncesi Marmaris’te Pide Çıkaracak Fırınlar Denetlendi

Marmaris, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri Ramazan ayı öncesi pide çıkartacak fırınlarda denetim yaparak işletme sahiplerine korona virüsü ile mücadele kapsamında alınan tedbirler hakkında bilgilendirmede bulundular.

Ortaca’da Market Denetimi

Ortaca’da, korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında marketler denetlendi. Ekipler, marketlerde yaptığı denetimlerde, çalışanlar ile vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Bodrum’a Gelen Yazlıkçılar Evlerinde Teker Teker Kontrol Edildi

Muğla’nın Bodrum ilçesine gelen yazlıkçılar evlerinde denetlendi.

Koruyucu Maske ve Kolonya Fiyatları Denetlendi

Muğla Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, 13 ilçede eş zamanlı yaptıkları denetim ile Koronavirüsü nedeniyle koruyucu maske fiyatlarındaki yaşanan artışları denetledi.

Uygulamada Trafikçiler 395 Araç Denetlendi, 159 Sürücüye 53 Bin Lira Ceza Kesildi

Fethiye Bölge Trafik İstasyon Amirliği ekipleri tarafından çevre yolunda gerçekleştirilen denetimlerde 395 araç kontrol edildi.