Arttırma Haberleri

Arttırma Haberleri

Başkan Gümüş, 'Menteşe'de kültür köprüsü kurduk'

Menteşe, yerli ve yabancı ziyaretçilerin yıl boyu uğrak noktası olmaya devam ediyor.

Başkan Gürün; “Dağıttığımız fidanlarla Muğla’mızın ürün çeşitliliğine katkı sağladık”

Muğla Büyükşehir Belediyesi üreticilere destek sağlamak ve tarımsal üretimi arttırmak için il genelinde bugüne kadar 151 bin 780 meyve fidanı dağıtımı yaptı.

Menteşe'de 'Gençler İşte' Projesi Başladı

Avrupa Birliği Mali Yardım Aracı (IPA II) kapsamında Avrupa Birliği ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü eş finansmanıyla yürütülen “Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler İçin İşgücü Piyasası Destek Programı (NEET PRO)” kapsamında Muğla’da 18 – 29 yaş arası gençlerin istihdam edilebilirliklerini arttırmak amacıyla “Menteşe’de Gençler İşte” (Youth at Work in Menteşe) projesi başlatıldı.

Belediyeden Okuma Seferberliği Projesi başlatıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet’in 100.Yılında çocuklarda ve gençlerde okuma alışkanlığını arttırmak ve kitap sevgisini aşılamak için Okuma Seferberliği Projesi başlattı.

Çalışmaların Yüzde 85’i tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde altyapıyı güçlendirmek ve altyapı hizmetlerinden yararlanma oranını arttırmak için çalışmalarına devam ediyor. Son olarak atık su sorunun ortadan kaldırmak ve atık suyun dönüşümünü sağlamak amacıyla Menteşe Düğerek Mahallesi’nde kanalizasyon projesi başlattı.

"Gençler İşte" Projesi Başladı

Avrupa Birliği Mali Yardım Aracı (IPA II) kapsamında Avrupa Birliği ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü eş finansmanıyla yürütülen “Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler İçin İşgücü Piyasası Destek Programı (NEET PRO)” kapsamında Muğla’da 18 – 29 yaş arası gençlerin istihdam edilebilirliklerini arttırmak amacıyla “Menteşe’de Gençler İşte” (Youth at Work in Menteşe) projesi başlatıldı.

147 Milyonluk Yatırım Tam Kapasite Çalışıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Fethiye’nin Atıksu Arıtma kapasitesini arttırmak ve özellikle Körfez başta olmak üzere kentin doğasının korunması için arıtma kapasitesi arttırılan Fethiye Atıksu Arıtma Tesisi tam kapasite çalışıyor.

MUTSO Üyelerine Karlılığı Arttırma Yöntemleri Eğitimi

Üyelere yönelik eğitim çalışmalarına her dönemde önem veren MUTSO, düzenlediği son üye eğitiminde şirket karlılıklarını arttırma yöntemlerine değindi.

YİĞİT BETON, FİLOSUNA YENİ ARAÇLAR KATTI

Fethiye'nin en önemli inşaat şirketlerinden Yiğit Beton, kullanıcıya kolaylık sağlayarak iş yükünü hafifleten Kaluman Junjin ve verimliliği arttırmak üzere Cat 336 adlı 2 aracı filosuna kazandırdı.

GRİPLER ARTTI. AKTARLARDA YOĞUNLUK BAŞLADI

Kış ayları iyiden iyiye etkisini gösterirken vatandaşın aktarlara olan ilgisi arttı. Bin bir çeşit bağışıklık sistemini arttırmaya yönelik çayları ve faydalı bitkileri bünyesinde barındıran aktarlar, kış aylarının vazgeçilmezleri arasında yerini aldı.

SEYDİKEMER’E YAKIŞAN FUTBOL TURNUVASI SONA ERDİ

Seydikemer’de birlik ve beraberliği arttırmak amacıyla düzenlenen mahalleler ve kurumlar arası futbol turnuvası büyük bir coşkuyla sona erdi. Karadere Mahallesi, galibiyet sonrası kırmızı meşaleler yakarak şampiyonluğu kutladı.

BÜYÜK SAMANLIK’DA FARKINDALIK TEMİZLİĞİ

Fethiye Büyük Samanlık Koyu Çalışanları tarafından çevre bilincini arttırmak amacıyla koy çevresinde temizlik yapıldı.

Fethiye Sabit Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Odasından Aşure İkramı

Muharrem ayı nedeni ile Fethiye Sabit Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Odası Salı pazarında aşure etkinliği düzenledi. Etkinliğin maçının birlik ve beraberlik olduğuna değinen Fethiye Sabit Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Odası Başkanı Adem Hıra, “Bizim buradaki amacımız birlik beraberliği, kardeşlik ruhunu arttırmak. Pazara gelen misafirlerimize bugünün anısına aşure ikramında bulunmak beraberinde esnaflarımıza aşure ikramında bulunmak” dedi.

Seydikemer’de futbol heyecanı başladı

Seydikemer’de birlik ve beraberliği arttırmak amacıyla düzenlenen mahalleler ve kurumlar arası futbol turnuvası başladı. Seydikemer Kaymakamlığı, Seydikemer Belediyesi, Seydikemer Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Seydikemer Belediyespor’un organizasyonuyla bu yıl ikincisi düzenlenen ve büyük heyecana sahne olan Mahalleler ve Kurumlar Arası Futbol Turnuvası 2022 başladı.

COVİD-19 İÇİN UDİ HİNDİ TOZU

Dünyada ve ülkemizde etkisi tüm hızıyla devam eden Covid-19 virüsünün neden olduğu hastalıkla mücadele edebilmek için bağışıklık sisteminin güçlü olması gerekiyor. Bu dönemde vücut direncini artırmanın yolu ise doğru gıdalarla dengeli bir beslenme düzeninden geçiyor. Balık Pazarı Aktar İşletmecisi Mustafa Gezen, koronavirüse karşı vücut direncini arttırmak için önerilerde bulundu.

KUZEY MAKEDONYA İLE İŞBİRLİĞİNDE ‘TURİZM’ ADIMI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) ‘Kardeş Oda’ protokolü imzaladığı Makedonya-Türkiye Ticaret Odası (MATTO) yönetimi ile gerçekleştirdiği toplantıda, Kuzey Makedonya ile Fethiye ve Seydikemer bölgesi arasında turizm başta olmak üzere ticari işbirliklerini ve ticaret hacmini arttırmak amacıyla atılacak adımlar değerlendirildi. MATTO yönetiminin, Kuzey Makedonya ile Türkiye arasında imzalanması planlanan serbest ticaret anlaşmasına ilişkin FTSO yönetiminden destek istediği toplantıda, Kuzey Makedonya’nın dış ticaret ayağında yaş sebze meyve ve işlenmiş gıda ihracatına açık olduğu kaydedildi.

Fethiye Kaymakamlığı Whatsapp mesaj hattı hizmetinizde

Vatandaşlarımızın Kaymakamlığa daha hızlı ulaşmalarını sağlamak, başvuruları daha hızlı sonuçlandırmak, vatandaş memnuniyetini arttırmak amacıyla Fethiye Kaymakamlığı Whatsapp Mesaj Hattı kuruldu.

Anadolu Vakfı öğretmenlerin hayatına değer katıyor

Anadolu Vakfı’nın, öğretmenlerin değişen koşullar karşısında bilgi, beceri ve yetkinliklerini arttırmayı amaçlayan “Değerli Öğretmenim Programı”, Kasım ayı eğitimleri ile devam ediyor. Tüm Türkiye’ye açık olan projede Kasım programı kapsamında 22 Kasım “Eğitimde Yaratıcılık ve Oyun Tasarımı”, 24 Kasım’da “Zihin Haritası Teknikleri” ve 25 Kasım’da “Kuşağını Anlamak ve Yönetmek” eğitimleriyle Muğlalı eğitimcilerle buluşacak.

MİTSO YÖREX Fuarında Milas ürünlerini tanıtıyor

Yok, olmaya başlayan yöresel ürünlerin üretimini sürdürülmesini teşvik etmek ve tanıtımını yapmak, coğrafi işaretli ürünlerin bilinirliğini arttırmak, yerel üretimi teşvik ederek kırsal kalkınmayı sağlamak amacıyla düzenlenmekte olan YÖREX fuarı bu kez 20 / 24 Ekim tarihleri arasında Antalya'da düzenleniyor. Fuarda Milas Ticaret ve Sanayi Odası da Milas'ın coğrafi işaretli ürünleri olan Milas zeytinyağı, Milas yağlı zeytini, Milas tepsi böreği ve Milas el halısıyla birlikte Milas ballarının da tanıtımını yapıyor.

AKUT Fethiye’den belediye personeline eğitim

AKUT Fethiye ekibi olası deprem, doğal afet ve kazalara müdahalede verimliliğini arttırmak için eğitimlerini sürdürüyor. Bu kapsamda Fethiye Belediye personeline, AKUT tarafından Belediye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde eğitim başlatıldı.

Yaşlılara Saygı Projesi ile Bodrum’un çınarları ziyaret ediliyor

Bodrum Belediyesi, yaşlılık konusunda sosyal farkındalığı arttırmak, toplumsal dayanışmaya katkı sağlamak, toplumda yaşlı bireylere ve yaşlılığa karşı yitirilen hassasiyetlere dikkat çekmek için ‘Yaşlılara Saygı Projesi’ başlattı. Proje kapsamında Bodrum’un çınarları ziyaret ediliyor.

Rusya’nın Türkiye'den domates kotasını arttırması sevinçle karşılandı

Rusya Tarım Bakanlığı tarafından onaylanan kararnameye göre, Rusya’nın Türkiye’den ithal ettiği domatesin kotasının 50 bin ton artırılarak 300 bin tona çıkartılması sevinçle karşılandı.

Adana Havacılık Kulübü Ölüdeniz’de eğitim yapıyor

Adana Havacılık Kulübü sporcuları yamaç paraşütü eğitimlerini arttırmak için Fethiye’ye geldi. 42 kişilik grupla Ölüdeniz Babadağ’da havacılık eğitimi gerçekleştiren Adana Havacılık Kulübü sporcuları, “Türkiye’nin en gözde yamaç paraşütü merkezinin Ölüdeniz Babadağ olduğu için buradayız” ifadelerini kullandılar.

İl Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde sürdürülüyor

Öğretmenlerin, değişen koşullar karşısında bilgi, beceri ve yetkinliklerini arttırmayı ve bu sayede gelecek nesillere eğitim ile dokunarak ülkemizin yeteneklerinin gelişimine destek olmayı amaçlayan “Değerli Öğretmenim Programı” devam ediyor. Anadolu Vakfı program kapsamında 19 Nisan’da Muğla, Adana ve Bilecik’teki öğretmen ve idarecilere “Bilinçli Farkındalık” eğitimi veriyor.  

“Her ilmek bin teşekkür” oldu

Fethiye’de Menteşeoğlu Şehit Orçun Munyas İlkokulu öğrencileri, sağlık çalışanalrı için ‘her ilmek bin teşekkür’ projesi kapsamında ördükleri battaniyeleri Fethiye Devlet Hastanesi doktor ve çalışanlarına hediye ettiler. Pandemi sürecinde çok fazla emek harcayan, hayatları pahasına hastaların canlarını kurtarmak için çaba gösteren sağlık çalışanlarına moral ve motivasyon arttırmak için öğrenciler tam 102 battaniye örüp, Fethiye Devlet Hastanesi çalışanlarına 14 Mart Tıp Bayramında dağıttı. Menteşeoğlu Şehit Orçun Munyas İlkokulu Proje Sorumlusu Rümeysa Işık, “Onlara olan minnet borcumuzu ödemek için öğrencilerimiz ve velilerimiz ile battaniyeler tasarladık. Bir vefa projesidir” dedi. Fethiye Devlet Hastanesi Başhekimi Yavuz Okulu ise, “Gerçekten çok büyük incelik, maddi anlamdan ziyade bizim için manevi anlamı çok büyük” ifadelerini kullandı.

AKUT eğitimlerini tamamladı 

AKUT Fethiye ekibi olası deprem, doğal afet ve kazalara müdahalede verimliliğini arttırmak için ip teknikleri eğitimlerinin yanı sıra bir eğitimini daha tamamladı. Kurtarma operasyonlarına katılan gönüllülerin olmazsa olmazı ilk yardım eğitimi, ATP İlk Yardım Eğitici Eğitim Merkezi tarafından gerçekleştirildi. Eğitime katılan gönüllülere sertifikaları takdim edildi. 

İmzalanan formalar engellilerin umudu oldu

ING Basketbol Süper Ligi'nde yer alan 16 takımdaki tüm oyuncuların imzaladığı formaların satışından elde edilen gelirler, ihtiyaç sahibi engellilere umut oldu. Sosyal proje kapsamında; formaların açık arttırma ile satışından elde edilen gelirlerle manuel ve akülü engelli aracı alınarak SHÇEK Fethiye Belediyesi Huzurevine ve Fethiye 2 nolu Sağlık Ocağı’na teslim edildi.

Kadın Girişimciler Ege Bölge Toplantısında Buluştu

TOBB KGK Ege Bölge Toplantısı yapıldı. Kadın girişimciliğini arttırmayı teşvik edici yapılabilecek çalışmalar paylaşıldı.

Başkan Çıralı’dan bölge halkına çağrı: “Yerel esnaftan alış-veriş yapın”

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, pandeminin etkisini arttırması nedeniyle alınan yeni tedbirlerle ekonomik açıdan zor bir dönemden geçen yerel işletmelere destek vermek için bölge halkına, yerel esnaftan alışveriş yapılması çağrısı yaptı.

Kadın İstihdamının Anahtarı Kadın Kooperatifleri Olacak

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın hem kadınların istihdama katılımını arttırmak hem de kadınların güçlenmesi için hayata geçireceği “Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi” ile Türkiye’de kadın kooperatiflerin sayısı daha da artacak.