ESNAF HASTANESİ'NDEN BÖLGEYE DEV KATKI  

Bir Esnaf Hastanesi kuruluşu olan S.A.F.'da düzenlenen kokteylde Lokman Hekim Esnaf Hastanesi'nin Fethiye'nin hastanesi olduğu vurgulandı. Fethiye ve çevre ilçelerinde yaşayan kişilerin sağlığı için gece gündüz demeden çalışma yapıldığı söylendi. Bunun yanında halkına, esnafına, sporcusuna, öğrencisine, sivil toplum kuruluşlarına, Kamu kurum ve kuruluşlarına bütçeleri ve değerlendirmeleri doğrultusunda destek olduklarının altı çizildi. Bu desteğin çoğunluğunun çalışanlara, şehir esnafına, kamu giderlerine ve bağışlara harcandığı bilgisi paylaşıldı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Fethiye’de verdiği sağlık hizmetleri kadar spora ve sporcuya verdiği destek ile de adından sıkça söz ettiren ve Fethiye’nin bir markası olan Fethiye Lokman Hekim Esnaf Hastanesinin yöneticileri sponsor olarak destek verdikleri kulüp ve sporcular ile kokteylde bir araya geldi. Akarca Mahallesindeki S.A.F’da düzenlenen kokteyle Fethiye Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Başhekimi Dr. Öztürk Günal, Fethiye Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Başoğlu, Fethiye Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit, Fethiyespor yönetim kurulu üyeleri, sporcular ve antrenörler katıldı.
“HASTANEMİZİN KAMUYA BORCU YOKTUR”
Bunun yanında hastanenin hassas olduğu kamu ödemelerinin günü güne ödendiğini, bu ödemelerde her yıl ilçede dereceye girildiğini  söyleyen Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Başhekimi Dr. Günal, “Hastanemizin kamuya yapmış olduğu SSK, KDV, Kurumlar Vergisi gibi harcamaların bu yıl Kırk milyon ( 40. 000. 000.00) Türk Lirası’nı geçeceği hesaplanmaktadır. Ülkemizin yaşamış olduğu ekonomik zorluklardan hastane olarak bizde etkilenmekteyiz. Örnek verecek olursak Hastanemizin aylık ortalama Enerji gideri bir milyon iki yüz bin Türk Lirası (1.200.000.00),yıllık değerlendirdiğim zamanda 14milyon 400 bin TL’dir. Buna rağmen kurum olarak bu süreci gayet iyi yürüttüğümüzü düşünmekteyiz” dedi.
“DESTEK OLDUKLARIMIZ”
Konuşmasına devam eden Başhekim Günal, “Bölgemizde gerçekleştirilen Kültür - Sanat etkinlikleri, Spor Festivalleri, Fethiyespor Takımı, Fethiyespor Alt Yapısı, Voleybol,Boks,Eğitim camiası ve Derneklere sponsorluk adı altında yapmış olduğumuz bağışların toplamı sekiz milyon beş yüz bin(8.500.000.00)  Türk Lirasıdır” ifadelerini kullandı.
“HASTANE OLARAK PERSONELİMİZE NE YAPTIK”?
Günal, “Bunun yanında biz Esnaf Hastanesi olarak Covid Pandemi döneminde hiçbir personelimizi işten çıkartmadık onlara bu zaman diliminde maaş ve özlük haklarını eksiksiz vererek destek olmaya devam ettik. İmkanlar dâhilinde pirim vererek, personel geceleri düzenleyerek moral motivasyonlarını üst seviyelerde tutmaya çalıştık. Bu yıl yapılan kalite değerlendirmesinde de daha önceki yıllarda olduğu gibi oldukça güzel bir puan aldık. Hatta kadın çalışanlarımıza verdiğimiz kreş hizmeti desteği ile örnek teşkil ettiğimiz söylenerek övgü aldık. Burada daha fazlasını konuşulabilinir ama sizleri burada görmekten çok mutlu olduğumu ve bu birlikteliğin devam etmesi için biz Lokman Hekim Esnaf Hastanesi olarak hep gayret içerisinde olacağımızı belirtmek isterim. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“YEREL ESNAFIMIZA DESTEK OLUYORUZ”
Günal, “İşletme Müdürü Şenol Tüzemen ve Yönetim Kurulunun talimatlarıyla hastanenin tüm alışverişlerini öncelikli olarak Fethiye’de bulunan esnaflarından tedarik etmektedir. Bununla birlikte 50 doktor, 500 çalışanından oluşan iş gücü tercihini yine Fethiye ve çevresinde yaşayanlardan yana kullanmaktadır ve bu çalışanlarımıza maaş ve diğer haklarından doğan ödemeleri eksiksiz olarak yerine getirmektedir” şeklinde konuştu.
“HEP KATKI YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUZ”
Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Başoğlu, “Biz ilk yola çıktığımız zaman, sadece devletin vermiş olduğu sağlığa ulaşamadığımız için; biz de bu işin ucundan tutalım, kendi sağlığımıza kendimiz çare olalım diye yola çıkmıştık. İdeallerimiz, çalışmalarımız ve sizlerin bize olan katkıları sonucunda bugün buraya geldik. Şimdi işimiz sadece sağlık değil. Sağlığın dışında Fethiye’de birçok sorunun olduğunu ve bize ihtiyaç olduğunu gördük. Dolayısıyla zaten kuruluş yapımız itibarı ile de biz acımasız bir tüccar değiliz. Bir Acıbadem veyahut diğerleri gibi değiliz biz. Biz kazandığımızı hastalarımıza, halkımıza, esnafımıza dağıtmayı düşünen bir anlayışla geldik bugünlere. İyi ki geldik. Çünkü Türkiye’de bu anlayışla yönetilen hiçbir hastane yok. Türkiye’de sahibi patron olmayan hiçbir hastane yok. Bir tek biz varız. Bundan da gurur duyuyoruz. Bu nedenle sağlığımız dışında sanatsal faaliyetler, spor gibi dallara hep katkı yapmayı düşünüyoruz.” diye konuştu.  
“ÇOK DESTEK VERDİK”
Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, “Hem yönetim kurulundayım hem de Fethiyespor taraftarıyım. Hastane her zaman bizim yanımızda ama Fethiyespor bizim Fethiye’de yaşayan halkımızın, Fethiye sevdalılarının gönül birliği yaptığımız bir kulübümüz. Özellikle Fethiyespor’a Esnaf Hastanesi olarak çok destek verdik. Dün oldu, bugün de destek verdiler. Ben Esnaf Hastanesi’ne, özellikle İsmail Abi’ye ve Şenol Hoca’ma çok teşekkür ederim. Şenol Hocam olmasaydı bizim hastaneyi yönetme şansımız yoktu. Çünkü biz iş adamıyız, yanımızda personel çalıştırırız ama Şenol Bey bizim ekonomimizi düzelten, o verileri çok iyi veren bir CEO’muz.” dedi.  
“SPONSORLUK OLMADAN BAZI ŞEYLERİ YÜRÜTMEK ÇOK ZOR”
Fethiye Gençlik ve Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit, “Fethiye’de sporun yöneticisi olarak gerçekten sponsorluk olmadan bazı şeyleri yürütmek çok zor. Fethiyespor artık halkın yüzü. Ondan dolayı Esnaf Hastanesi’ne ne kadar minnettar olduğumuz aşikâr. Bunun yanında bizim Süper Lig’de bizim Bedensel Engelliler Spor Kulübü’müz var. Fethiye Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü, kurumumuzun kulübüdür. Onlara da destek oluyorlar. Arka tarafta Avrupa üçüncüsü, dünya beşincisi, Türkiye şampiyonu olan karatecilerimiz var. Şu an Fethiye’de ki en üstün sponsor Esnaf Hastanesi. Ben bir spor insanı olarak, başta Esnaf Hastanesi olmak üzere katkı sağlayan tüm sponsorlara çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 
“LOKMAN HEKİM ESNAF HASTANESİ’NE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM”
Fethiyeli Şampiyon Boksör Kubilay Alcu, “Lokman Hekim Esnaf Hastanesi’ne çok teşekkür ederim. Dünya Şampiyonluğu’na gittiğim yolda bana çok destek çıktılar. Şimdi önümüzdeki serüven WBC Dünya’nın en büyük kemeri. İnşallah ülkemizi, Fethiye’mizi orada temsil edeceğiz.” diye konuştu. 
“HEP YANIMIZDA ARKAMIZDA OLDULAR”
Alzeymır Derneği “Yönetim Kurulu Başkanım ve Yönetim Kurulu üyeleri olarak; Lokman Hekim Esnaf Hastanesi’ne ayrıca teşekkür etmek isteriz. Çünkü biz bu yola çıktığımızda bize inanan ilk kurumlardan birisi oldular. En büyük bağışçılarımızdan birisi de kendileridir. Bu yolda hep yanımızda arkamızda oldular, bize inandılar” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN