Belediye Başkanları açıklama yapmadan da aday adayı olabiliyor

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ve Seydikemer Belediye Başkanı Bayram Önder Akdenizli, belediye başkanlığına tekrar aday olmak için aday adaylığını açıklamak zorunluluğunu bulunmuyor. Belediye Başkanları partilerin potansiyel adayları oldukları için, ayrıca partiye aday adaylığı başvurusu yapması gerekmiyor. 

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Türkiye, yerel seçimler için 31 Mart 2024 tarihinde sandık başına gidecek. Yerel seçimler yaklaştıkça Fethiye ve Seydikemer’de belediye başkanlığına aday gösterilmek isteyenler aday adaylıklarını açıklıyor. Bu durumda mevcut belediye başkanlarının sessizliği merak konusu oldu. 

Yaptığımız araştırmalara göre Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ve Seydikemer Belediye Başkanı Bayram Önder Akdenizli, belediye başkanlığına tekrar aday olmak için aday adaylığını açıklama, bu konuda partiye müracat etme zorunluluğu bulunmuyor. Her parti belediye başkanlarını potansiyel adayı görüp, yeniden aday gösterip göstermeyeceği konusunda karar veriyor. .Ayrıca parti isterse aday adaylığı başvurusu yapmamış, bir kişiyi de aday gösterebiliyor. Bu konuda aday adaylığının resmi bir bağlayıcılığı bulunmuyor. 

Görevlerinden İstifa Etmek Zorunda Değiller 

2972 sayılı kanunun 17. maddesine göre milletvekilleri, belediye başkanları, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri ile muhtarların mahalli idareler seçimlerinde adaylıklarını koyabilmeleri veya aday gösterilebilmeleri için görevlerinden istifa etmek zorunluluğunda bulunmuyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN