Uygulamalı afet eğitimi ve tatbikatı gerçekleştirildi

1-7 Mart Deprem Haftası ve İçişleri Bakanlığı tarafından Afet Tatbikat yılı olması münasebetiyle, Fethiye Belediyesi Afet ve Acil Müdahale Ekiplerine yönelik Muğla AFAD eğitmenleri tarafından uygulamalı eğitim ve tatbikat düzenlendi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Fethiye Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşen eğitim ve uygulamalı tatbikata katılım yoğun oldu. Muğla AFAD eğitmenleri Mehmet Demir ve Osman Orhan tarafından teorik olarak yangın, koruma, kurtarma ve ilkyardım konularında Fethiye Belediyesi personeline eğitim ve akabinde deprem ve yangın anında yapılması gereken tahliye ve kurtarma aşamalarında neler yapılması gerektiği uygulamalı olarak aktarıldı. 
Fethiye Belediyesi Jeoloji Yüksek Mühendisi Serhat Karagöz yaptığı açıklamada, “Afetler öncesi alınan tedbirlerin, afet sırasındaki müdahalelerden daha fazla hayat kurtarmaktadır. Afetler olmadan gerekli hazırlıkların ve önlemlerin alınmasının, afet sırasındaki etkin müdahaleden çok daha fazla yaşamı kurtaracağı unutulmamalıdır. Bu amaçla Belediyemiz afet ve acil durum müdahale ekiplerimize yönelik İş güvenliği uzmanımız Zeki Çarboğa ve Muğla AFAD ile birlikte bu eğitimi ve uygulamalı tatbikatı tertipledik. Eğitimlerimiz kararlılıkla devam edecektir” diye konuştu.
Belgeler takdim edildi
Muğla AFAD eğitmenleri tarafından Fethiye Belediyesi personellerine düzenlenen afet farkındalık eğitimine katılım sağlayanlara Muğla AFAD eğitmenleri ve Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca tarafından katılım belgeleri takdim edildi.
HaberHaberHaber

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN