Taksi Ve Dolmuş Ücretleri Zamlandı

Akaryakıta ardı ardına gelen zamlardan sonra yolcu taşımacılığı yapan esnaflar da zor durumdaydı. Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından yetkililere iletilen şehir içi ve taksi ücretlerine zam talebi karşılık buldu. Şehir içi dolmuş ücretlerine ve taksi ücretlerine zam geldi.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Son Dakika 48 - Ersin DAL

FRT TV’de her Perşembe canlı olarak yayınlanan Gündem Analiz Programı’nın bu hafta konuğu Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şaban Taşar’dı. Programda odalarına bağlı esnaflar ve ülke ekonomisi hakkında bir çok konuda görülerini ifade eden Taşar Program Sunucusu Necati Kanbur’un da sorularını yanıtladı.


DOLMUŞ ÜCRETLERİ 3,75 TL’ DEN 4,75 TL’ YE, ÖĞRENCİ 2,30 DAN 2,95 TL’YE YÜKSELDİ
Son zamanlarda akaryakıta ciddi zam geldiğini ifade eden Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şaban Taşar “Akaryakıt bizim taşıma esnafımızın sürekli kullandığı en başlıca giderler arasında yer alıyor. 2 tür giderler mevcut. Sabit giderler periyodik bakımlar, araç vizesi ve sigortası gibi giderler. Kullanıma bağlı giderler ise akaryakıt ve lastik eskimesi gibi giderler var. Bunların en önemlisi ise akaryakıttır. Ne kadar akaryakıt pahalı olsa da milletin pandemiden dolayı özel araç kullanma alışkanlığı var. Taşımacılığı indirimli yakıt yoluyla daha hesaplı bir hale getirebilirsek dar gelirli vatandaşlarımıza zorunlu olmadıktan sonra özel araç kullanımını da azaltarak şehir merkezlerinde trafik olarak da rahatlayacağını düşünüyorum. Bu konuda çeşitli taleplerimiz oldu. Ülkenin her yerinden bu tip taleplerin olmasıyla hükümetin bunu değerlendirmesini istiyoruz. Bu olursa gelen akaryakıt zamlarını vatandaşa yansıtmak yerine vatandaşın da yararlanabileceği şekilde maliyetleri düşürürsek zam yapmak yerine daha kaliteli bir hizmet sunma yolunda bir eğilim gösteririz.
Taşımaya günü birlik zam politikası uygulanmıyor. Yılda bir şekilde uygulanıyor. Akaryakıt günübirlik fiyat değiştirir hale geldi. Bunun uzun süreli gitmemesini temenni ediyoruz. Biran önce önlem alınmalı. Fiyatların normal bir seviyeye gelmesini sabırla bekliyoruz.
10 Aralıktan 2021 tarihinden itibaren indi bindi 10km mesafeye kadar yolcu 3,75 TL’ den 4,75 TL’ ye çıkartıldı. 1 TL zam yapıldı. Öğrenci fiyatları ise 2,30 dan 2,95 TL’ye yükseldi.
Ticaret yapan bugün zam geldi ise yarın zamlı satış yapabilir. Fakat maaşlı çalışan insanlar da bizimle aynı durumda yılda bir kere zam oluyor. Bugün aldığı maaş 3 ay içinde erimiş oluyor” dedi.


TAKSİ ÜCRETLERİ’NE %25 ARTIŞ, 1.7 KM’YE KADAR SABİT ÜCRET 18.75 TL OLDU
Taksicilerde yaklaşık yüzde 25’lik fiyat güncellemesi yapıldığını ifade eden Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şaban Taşar “Kademeli tarifeye geçildi. Mesafe uzadıkça daha az yazan bir taksimetre. İlk 5 km’de 5 lira yazıyorsa 5-10 km arasında fiyat 4 liraya düşüyordu. 50 km üzerine gidildiğinde fiyat daha da düşüyordu. Bu sistem yolcuyu da koruyordu. Artık bu sistem daha iyi bir hale geldiğini düşünüyorum. Kısa mesafe ücreti diye bir şey var. 1.7 km’ye kadar 18,75TL sabit bir fiyattır. Bunun dışında gidilen mesafe uzadıkça taksimetre az yazıyor.
Bölgemiz turizm bölgesi olduğundan yaz ayları daha iyi iş oluyor. Genel bir trafik problemi var. Kışın müşteri yok diye bekleniyor yazın ise trafikken dolayı sorun oluyor.
Taksiciden sabit maliyetlerden de çok etkileniyor. Araç muayeneleri, motorlu taşıt vergileri her yıl oluyor” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN