Su Sporları Merkezi'ne GEKA'dan Destek

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), Köyceğiz'e su sporları kamp ve eğitim merkezi yatırımı yapılması için hazırlanacak fizibilite projesine destek veriyor.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

GEKA’nın 2022 yılı Fizibilite Desteği Programı kapsamında desteklenen Muğla Ticaret ve Sanayi Odasının başvuru sahibi olduğu projede Köyceğiz Kaymakamlığı, Köyceğiz Belediyesi, ve Köyceğiz Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü iştirakçi kurumlar olarak yer alıyor.

“Köyceğiz’e Su Sporları Merkezi Yatırımı Fizibilitesi” projesiyle Muğla ilinde alternatif turizm altyapısının spor turizmi temelinde potansiyelinin ortaya konması ve turizmin dört mevsime yayılması için bölgede ihtiyaç duyulan spor turizmi yatırımlarının belirlenmesi sağlanacak. Hazırlanacak fizibilite raporu ile Köyceğiz Su Sporları Merkezi yatırımına yönelik ihtiyaç beklenti analizi yapılacak, mali ve pazarlama boyutunda verimlilik ve sürdürülebilirliği ölçülecek, yatırım maliyeti belirlenecek ve yatırımın yapılabilirliği ortaya konacak.

Yatırımın gerçekleşmesiyle Köyceğiz’in ve bulunduğu bölgenin uluslararası bir su sporları merkezi haline gelmesi, rekabet kapasitesinin artması, ekonomik hareketliliğin sağlanması ve turizmin dört mevsime çıkartılması sağlanacak.

GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan projeye ve Ajansın çalışmalarına yönelik yaptığı açıklamada “2022 yılı Fizibilite Desteği Programımız kapsamında Aydın, Denizli ve Muğla’dan dört projemiz destek almaya hak kazanmıştır. Söz konusu projelerimiz Güney Ege Bölgesi’nin kalkınması ve rekabet gücü açısından önemli fırsatlardan yararlanılmasını, yenilik ve girişimcilik kapasitesinin geliştirilmesini, bölge ekonomisine yönelik tehditlerin ve risklerin önlenmesini sağlayacak. Uzun yıllardır yürüttüğümüz Fizibilite Desteği enstrümanımızı önümüzdeki tarihlerde 2023 yılı için de ilan edeceğiz.” dedi.

Akdoğan sözlerine şu şekilde devam etti: “Dağcılıktan yamaç paraşütüne, raftingden kite sörf ve yelkenciliğe, su altı dalışından bisiklet ve trekkinge kadar birçok aktivitede dört mevsim zengin olanaklar sunan Muğla’da spor turizmi potansiyelini canlandırılması ve uygun yatırımlarla sürdürülebilir kalkınmanın gerçekleşmesi için Ajans olarak çalışmalarımıza yön veriyoruz. Bu kapsamda, ekoturizm alanında proje desteklerinden tanıtım faaliyetlerine, eğitimden yatırım danışmanlığına kadar birçok faaliyet yürüten Ajansımız, Güney Ege Bölgesi’nde eko-turizm potansiyelinin harekete geçirilmesi ve turizm faaliyetlerinin iç kesimlere yaygınlaştırılarak belirlediği hedef ilçelerde turizm gelirlerinin artırılması amacıyla Eko-Turizmde Yeni Destinasyonlar Sonuç Odaklı Programını 2024 yılına kadar yürütecek.” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN