OKÇULUK VE ATLETİZM KURSLARI AÇILDI

Fethiye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğüne 'Okçuluk' ve 'Atletizim' antrenörleri geldi. Fethiye'nin sporda her geçen gün daha çok yol aldığını belirten Fethiye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Harun Reşit Yiğit, 'Çocuklarımızı ve sporcularımızı okçuluk, atletizm ve diğer branşlarda kurslarımıza bekliyorum' dedi. 

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Fethiye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğün uhtesinde devam eden kurslara yenileri eklendi. İlçe müdürlüğüne yeni gelen Milli Okçuluk Antrenörü Tahir Karataş ile Milli Atlet ve Antrenör Elif Karabut Dağdelen yeni açılan kurslarla sporcu yetiştirecek. Yaz ve kış dönemlerinde kursların aralıksız devam ettiğini belirten İlçe Müdürü Harun Reşit Yiğit, başarılı antrenörlerle Fethiye’den yeni şampiyon sporcuların çıkacağını kaydetti. Antrenörlerin başarı dolu geçmişlerinden bahseden Yiğit, “Okçuluk antrenörümüz olimpiyatlara sporcu göndermiş, milli bir antrenördür. Yine aynı şekilde atletizm antrenörümüz de milli sporculuğu yeni bitmiş bir antrenör. Ben bu bağlamda ilçemizdeki sporcularımızı, gençlerimizi hem okçuluk branşında hem atletizm branşında, salonlarımıza ve sahalarımıza davet ediyorum” dedi. 

“ÇOCUKLARIMIZI OKÇULUK, ATLETİZM VE DİĞER BRANŞLARDA AÇILAN KURSLARA BEKLİYORUM”
Fethiye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Harun Reşit Yiğit, “Fethiye Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü olarak yılın her döneminde sporla ilgili birtakım faaliyetlerimiz var. Kış döneminde de tıpkı yaz dönemimde olduğu gibi antrenmanlarımız yoğun tempoda devam etmekte. Bununla birlikte, bakanlığımızın yeni aldığı antrenörle ya da kurumumuza tayinle gelen antrenörlerin vesilesiyle antrenör sayımız her geçen gün artmakta. Bu da sporun çeşitli branşlarında Fethiye’mize daha iyi hizmet etmemize olanak sağlıyor. Bu kapsamda ilçemize 2 yeni antrenörümüz geldi. Birisi milli sporcuydu, sporu yeni bıraktı. Diğer antrenörümüz de okçuluk dalında olimpiyatlara sporcu göndermiş, milli bir antrenördür. Yine aynı şekilde atletizm antrenörümüz de milli sporculuğu yeni bitmiş bir antrenör. Ben bu bağlamda ilçemizdeki sporcularımızı, gençlerimizi hem okçuluk branşında hem atletizm branşında, salonlarımıza ve sahalarımıza davet ediyorum. Yine bununla birlikte bugüne kadar devam eden karate, judo, güreş, hentbol, basketbol, kürek, futbol özel sporcularımızla alakalı branşlarımızdaki antrenörlerimiz faaliyetlerine devam etmekte. 2 yeni branşımızla ilgili de ben öğrencilerimizi, çocuklarımızı, sporcularımızı okçuluk, atletizm ve diğer branşlarda salonlarımıza, sahalarımıza bekliyorum” ifadelerini kullandı. 

“OKÇULUK KURSLARIMIZ İLE DÜNYA ŞAMPİYONLARI YETİŞTİRECEĞİZ”
Milli Okçuluk Antrenörü Tahir Karataş ise, birçok şampiyon sporcuyu yetiştirdiğini belirterek, Fethiye’de de yeni şampiyonlar çıkaracaklarını ifade etti. Karataş, “Okçuluk branşını Fethiye’de en iyi yerlere taşımaya çalışacağız. Federasyonumuz 1954 yılında kuruldu. O günden bugüne kadar bizim hala dünya şampiyonumuz yok. Biz Yeşim kızımızı dünya şampiyonluğu için geliştirdik. Yeşim daha önce dünya kupası şampiyonu oldu. Ondan önce Erzurum’da Doğan Hancı isimli bedensel engelli sporcumuz olimpiyat 3.’sü oldu. Sayısız kez Avrupa Şampiyonluğumuz var. Dünya rekorumuz var. Sporcu adaylarımız Gençlik İlçe ve Spor Müdürlüğümüz aracılığı ile bana ulaşabilirler. Beşkaza Meydanı’nda Okçuluk Salonumuzu hazırladık. İlçe Müdürümüz, İl Müdürümüz ve Federasyonumuzun desteğiyle bu işi hep beraber yapacağız” diye konuştu. 

“35 KEZ ÜLKEMİ MİLLİ SPORCU OLARAK TEMSİL ETTİM”
Milli Atlet ve Antrenör Elif Karabut Dağdelen ise konuşmasında, “Milli sporcuyum, şimdi atletizm antrenörlüğü yapıyorum. Fethiye İlçe Gençlik ve Spor Stadı’nda çalışıyorum.  Hafta içi her gün 4 ve 6 arasında İlçe Stadyumu’ndayız. Çocuklarımıza koşu-koordinasyon tekniğiyle beraber çalışmalarımız devam ediyor. Temel amacımız çocuklara sporu sevdirmek. Spor bilinci aşılamak. Sonrasında spor bilinci olan sporcular yetiştirmek istiyoruz. Balkan şampiyonluğum, İslam ikinciliğim ve Avrupa ikinciliğim var. Maalesef Tokyo Olimpiyatlarını çok az bir farkla kaçırdım. 35 kez ülkemi milli sporcu olarak temsil ettim. Pek çok Uluslararası Arena’da başarı elde ettim. Şimdi inşallah daha iyi başarıları çocuklarımla elde etmek için çalışacağım” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN