Kaymakam Karaman 'Bu Yaz, Yangınsız Geçecek'

Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman beraberindeki Heyetle birlikte Fethiye Değirmenbaşı Orman ürünleri deposunda konuşlanan yangın müdahale ekibini ziyaret etti. 

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Ziyarete Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Mustafa Çiçek, İlçe Sahil Güvenlik Komutanı Erdal Kıraker, Fethiye Orman İşletme Müdürü Hakan Duman, İlçe Emniyet Müdürü Vekili Osman Turgut katıldı.
Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, “Orman yangılarıyla mücadele komisyonunun aldığı kararlarla 2023 yılında da yaz sezonuna hazırlıklı girdik” dedi.
Kaymakam Yusuf İzzet Karaman yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Bugün Fethiye’de Orman İşletme Müdürlüğümüz bünyesinde Değirmenbaşı mevkisinde bulunan yangın önleme ekibiyle birlikte bilgi almak için toplandık. Malumunuz olduğu üzere her yaz ülkemizde maalesef, ülkemizin kaynakları yaşam kaynağımız olan ormanlarımız bazen tedbirsizlikten bazen dış etkenlerden dolayı yanıyor. Muğla ili olarak bunu maalesef acı tecrübelerle gördük. Yaşadığımız olaylar can kaybına kadar sebebiyet verdi. Bu yüzden tecrübelerimiz de sabit biliyoruz. Orman yangınlarıyla mücadele noktasında da sayın valimizin talimatları doğrultusunda orman yangılarıyla mücadele komisyonunun aldığı kararlarla 2023 yılında da yaz sezonuna hazırlıklı girdik. Gerekli kararlarımızı aldık. Orman Genel Müdürlüğümüzün ekipleri, personelleri, teçhizatları sezona hazır durumdadır. Bugün yerinde de biraz önce sizlerle beraber tespit ettik, arkadaşlarımız görevlerinin başında”.
“Fethiye’mizde bu yaz, bu sezon yangınsız geçecek”
Açıklamasında Fethiye’de 72 bin 270 hektar ormanlık alanımızda 3 yangın gözetleme kulesi, 97 işçi, 62 memur, 225 orman gönüllümüz tarafından 24 sat esasıyla arkadaşlarımız görevinin başında olduğunu belirten Kaymakam Yusuf İzzet Karaman sözlerine şöyle devam etti;
“İnşallah Fethiye’mizde bu yaz, bu sezon yangınsız geçecek. Bu noktada tüm hazırlıklarımız yapıldı. Şu an itibariyle ilçemizde 72 bin 270 hektar ormanlık alanımızda 3 yangın gözetleme kulesi, 97 işçi, 62 memur, 225 orman gönüllümüz tarafından 24 sat esasıyla arkadaşlarımız görevinin başındadır. 6 arasöz, 3 su ikmal aracı, 3 müdahale aracı, 1 dozer, 1 grander, 4 motosiklet ekibimiz ve ilçemizde sezon boyunca burada konuşlu bulunacak 1 helikopterimiz de orman yangınlarına anında müdahale etmek üzere tüm ekiplerimiz görevinin başındadır. Şu ana kadar ilçemizde yaşanan 12 orman yangınında 0.6 hektar alanda yangın meydana gelmiştir. 2 adet kırsal yangında da 0.2 hektar ziraat alanı zarar görmüştür. Dileğimiz tekrar yaşanmamasıdır”.
“Tüm idari yaptırımları alacağız”
Açıklamalarına “Fethiye Kaymakamlığı olarak her hangi bir yanlış uygulama görürsek hiçbir şekilde buna müsaade etmeyeceğiz, tüm idari yaptırımları alacağız” ifadeleriyle devam eden Kaymakam Karaman; “Başta vatandaşlarımızdan, ilçemizde yaşayan herkesten; çevre bilincine sahip olduğunu bilerekten ormanlarımızı koruma içgüdüsüyle hareket ederek ormanlık alanlarda bulunduğumuz süre içerisinde yangına sebebiyet verecek her türlü etkinlikten kaçınmalarını rica ediyorum. Çünkü basit bir tedbirsizlik ciddi yangınlara sebebiyet veriyor. Biz bazı alanları pikniğe yasak alan ilan ettik. Özellikle Fethiye Körfezi’nde Darboğaz olarak adlandırılan bölgede, Karagözler bölgesinin ilerisinde, Kayaköy ve Gemiler Koyu arasında, yoğun ve sık ormanlığın olduğu yerlerde, Göcek’te, İnlice Bölgesi’nde koordinatlar bildirildi ve ilgili birimlere iletildi. Özellikle vatandaşlarımızdan ricamız; piknik yapılacak alanlar belli. Orman müdürlükleri tarafından onaylanmış mesire alanları var. Buralarda ateş yakmak, mangal yakmak serbest olan alanlar var. Ama bunun dışındaki alanlarda yakacağımız ateş, tedbirsizlik, önlenemez sonuçlara sebebiyet veriyor. Biz Fethiye Kaymakamlığı olarak her hangi bir yanlış uygulama görürsek hiçbir şekilde buna müsaade etmeyeceğiz, tüm idari yaptırımları alacağız. Gereğini de sonuna kadar takip edeceğiz. Vatandaşlarımızın da bu konuda duyarlı olacağına inancımız tamdır” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN