Fethiye Ülkü Ocakları, Ülkücü Şehidin Anısını Yaşatıyor

Ülkü Ocakları Fethiye İlçe Başkanlığı, 21 Haziran 1980'de şehit edilen Fethiyeli Ülkücü Şehit Sadettin Dirgen'in anısını yaşatıyor.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Geçtiğimiz günlerde Ülkü Ocakları Genel Merkezi Şehit Aileleri Birimi koordinasyonunda yapılan bölge çalışmaları sonucunda Fethiyeli Ülkücü Şehit Sadettin Dirgen'in kabristanı tespit edilmişti. Karayolları Mezarlığı'nda tespit edilen kabristanı Ülkü Ocakları Şehit Aileleri Birimi Başkanı Abdullah Coşar, Ülkü Ocakları Muğla İl Başkanı Burak Demirel, Ülkü Ocakları Fethiye İlçe Başkanı Salman Yellice ve Ülkücü Şehit Mustafa Pehlivanoğlu’nun abisi Oktay Pehlivanoğlu ziyaret etmişti. Tespit edilen kabristan ziyaret edildikten sonra Ülkü Ocakları Fethiye İlçe Başkanı Salman Yellice'nin talimatıyla Ülkü Ocakları Fethiye İlçe Başkanlığı tarafından kabristanın düzenli olarak bakım ve temizliği yapılmaya başlanmıştı.
SADETTİN DİRGEN KİMDİR?
Fethiye ilçesinin Günlükbaşı Nahiyesi'ndendi. Ailece Günlükbaşı Nahiyesi'nde oturuyordu. O dönemde lisede okuyan 16 yaşında bir gençti. Neşeli ve şakacı bir mizacı vardı. 21 Haziran 1980 günü evine yakın bir yerde olduğu sırada iki komünist militanın motosikletle yaklaşarak silahla ateş açmaları sonucu yaralandı. Ülküdaşları yanına yetiştiğinde henüz yaşıyordu. Yine şakacı yanını konuşturarak: "Gördünüz mü, bugün yazı yazmaya çıkamayacağız" dedi. Fethiye Devlet Hastanesi'ne kaldırılmış ise de tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.
ANISINI YAŞATMAK İÇİN MEZAR TAŞI VE BAYRAK
Ülkü Ocakları Fethiye İlçe Başkanlığı, Fethiyeli Ülkücü Şehit Sadettin Dirgen'in anısını yaşatmak için Karayolları Mezarlığı'nda bulunan kabristanına bir mezar taşı yaptırdı. Yaptırılan mezar taşıyla birlikte kabristanının başına Türk Bayrağı dikildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Ülkü Ocakları Fethiye İlçe Başkanı Salman Yellice; "Ülkücülük, Türk Milleti'nin ve Türk Devleti'nin teminatı olan, yıllardır süregelmiş, yılmaz, yıkılmaz bir fikirdir. Genel Merkezimiz tarafından Türkiye'nin her yerindeki ülkücü şehitlerimiz derinlemesine araştırmalar ve yoğun çalışmalar sonucu tespit edilmektedir. Türk Milliyetçiliği'nin kalesi olarak gördüğümüz Fethiyemizde de bir ülkücü şehidimizin bulunması bizim için gurur ve motivasyon kaynağı olmuştur. Şehidimizin kabristanının bakım ve temizliğini her ay düzenli olarak yaşatacağız. Yapacağımız etkinliklerle de şehidimizin anısını daima yaşatacak ve onu unutturmayacağız. Türk Gençliği'nin en iyi seviyeye gelmesi ve pırlanta gibi bir gelecek inşa etmemiz için canla başla çalışıyoruz" dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN