Fethiye körfeziyle ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi

Deniz Çayırlarının Dağılımlarının belirlenmesi, Haritalanması ve Transplantasyon Projesi kapsamında Fethiye'nin Göcek Mahallesi'nde toplantı gerçekleşti.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca gerçekleştirilen toplantıda Gisbir Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran, Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürü Abdullah Uçan açılış konuşması gerçekleştirdi.

Öğretim Görevlisi Dr. Gökhan Kaboğlu; Fethiye Körfezi’nde Deniz Çayırı Posidonia oceanica’nın haritalanması, Öğretim Görevlisi Dr. Barış Akçalı Fethiye Körfezi’nde Deniz Çayırı Posidonia oceanica’nın durumu ve transplantasyon çalışmaları, Doç. Dr. Kemal Can Bizsel tarafından ise Fethiye Körfezi’nde Deniz Çayırı Posidonia oceanica üzerindeki baskılar temalı sunumlar gerçekleştirdiler.

Toplantıya Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca da katılım sağladı. Karaca yaptığı açıklamada, “Deniz Çayırlarının Dağılımlarının Belirlenmesi, Haritalanması ve Transplantasyonu Projesi Bilgilendirme Toplantısına katıldık. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürü Sayın Dr. Abdullah Uçan’ın ve değerli protokolün katılımıyla bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdik. Projeyi yürüten bilim insanları, gerçekleştirdikleri çalışmanın sonucunu ve çözüm analizleri ile ilgili sunumlarını yaptılar. Deniz ekosistemini ve bitkilerinin korunması açısından çok önemli olan bu projeyi destekliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN