Vefatının Haberleri

Vefatının Haberleri

Fethiye Şehit Fethi Bey vefatının 110. yılında Fethiye'de anıldı

Türk havacılık tarihinin ilk pilotlarından ve Fethiye'ye ismi verilen Şehit Yüzbaşı Tayyareci Fethi Bey, vefatının 110’uncu yılında düzenlenen törenle anıldı. Düzenlenen törende SOLOTÜRK ekibi gösteri yaptı.

Faik Torunoğulları Hatrına Mevlid Okutuldu

Orka Hotels Yönetim Kurulu Onursal Başkanı merhum Hacı Faik Torunoğulları, vefatının birinci senesinde sevenleri tarafından unutulmadı. Fethiye Ovacık Mezarlığı’nda gerçekleşen mevlid programıyla merhuma çokça dua edildi.

Seydikemer'de Atatürk, Vefatının 85’inci Yılında Anıldı

Seydikemer’de, Cumhuriyetimizin kurucusu, İstiklal Harbi’nin Başkumandanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 85’inci yıl dönümünde saygı, minnet ve özlemle yâd edildi.

Beşkaza Meydanında Atatürk’ü Anma ve Çelenk Töreni Gerçekleşti

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85. yıl dönümü dolayısıyla, tören düzenlendi.

Milletvekilli Otgöz'den 10 Kasım Mesajı

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 85. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Akdenizli'den 10 Kasım Atatürk’ü Anma günü mesajı

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, vefatının 85. Yıl dönümünde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve minnetle andı.

Karaca'dan 10 Kasım Mesajı

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün vefatının 85. yıldönümü münasebetiyle yazılı bir mesaj yayımladı.

Vefatının 27’nci Yıl Dönümünde Bodrum’da Anıldı

Tüm mal varlığını Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı ve Türk Eğitim Vakfına bağışlayan Sanat Güneşi Zeki Müren, vefatının 27’nci yıl dönümü olan 24 Eylül Pazar günü, çeşitli etkinliklerle anıldı.

‘Sanat Güneşimiz’ Zeki Müren, Vefatının 27’nci Yıl Dönümünde Anılacak

Tüm mal varlığını Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı ve Türk Eğitim Vakfına bağışlayan Sanat Güneşimiz Zeki MÜREN, vefatının 27’nci yıl dönümü olan 24 Eylül 2023 tarihinde, Bodrum’daki evinde halka açık mevlit okutularak, Antik Tiyatro’da konser düzenlenerek anılacak.

Özdemir ailesinin mevlüt yemeği yapıldı

Fethiye Esnaf ve Sanatkârlar Odası kurucusu ve Fethiye’nin ilk lokantacılarından olan Tahsin Özdemir’in vefatının 52. günü nedeniyle Keloğlu Boğazındaki evinin yanında mevlüt yemeği düzenlendi.

Aşık Veysel Anma Konseri’yle anılacak

Aşıklık geleneğinin önemli temsilcilerinden, halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu, vefatının 50. yılı dolayısıyla "Aşık Veysel'i Anma Konseri"yle anılacak.

ŞEHİT FETHİ BEY TÖRENLE ANILDI

İlçeye ismini veren ve Türk havacılık tarihinin ilk pilotlarından olan Şehit Yüzbaşı Tayyareci Fethi Bey için vefatının 109'uncu yılı dolayısıyla anma töreni düzenlendi.

FATMA GİRİK, ÖZLEMLE ANILDI

Türk sinemasının büyük yıldızı, usta oyuncu Fatma Girik, vefatının birinci yıl dönümünde yapılan törenle mezarı başında anıldı.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK TÖRENLE ANILDI

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 84. yıl dönümü dolayısıyla, Fethiye Beşkaza meydanı Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi.

FETHİYE BELEDİYE BAŞKANI ALİM KARACA’DAN 10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA MESAJI

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 84.yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. 

KURUCU BAŞKANIN HAYRINA LOKMA DAĞITILDI

Seydikemer Belediyespor Kurucu Başkanı Mehmet Günay, vefatının 14’üncü yıl dönümünde Seydikemer’de anıldı. 

SÜLEYMAN DEMİREL ANILDI

Türkiye Cumhuriyeti'nin 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, vefatının 7'nci yılında Demokrat Parti tarafından Yeni Cami’de lokma hayrı ile anıldı.

BBP FETHİYE’DEN LOKMA HAYRI

Büyük Birlik Partisi (BBP) Kurucu Lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun vefatının 13’üncü yılında BBP Fethiye İlçe Başkanlığı tarafından parti binası önünde lokma hayrı yapıldı.

Mehmet Akif Ersoy’u unutmadılar

Fethiye Müftülüğü tarafından düzenlenen tören ile İstiklal Marşı’mızın yazarı Mehmet Akif Ersoy vefatının 85.yıldönümünde anıldı.

Atatürk anısına açılan sergi yoğun ilgi gördü

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 83’üncü yıl dönümü dolayısıyla FETAV ve Fethiye Sahaf Kitapevi birlikteliği ile Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi önünde Atatürk anısına kitap sergisi düzenlendi.

Seydikemer Ata’sını andı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 83’üncü yıl dönümünde Seydikemer’de minnet, özlem ve saygıyla anıldı.

Fethiye’de Atatürk saygı ile anıldı

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 83’üncü yıl dönümü dolayısıyla, Fethiye Beşkaza meydanında Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Törende ilk olarak Fethiye Kaymakamlığı, Fethiye Belediyesi, iktidar partisi, ana muhalefet partisi, mecliste grubu bulunan partililer ve sivil toplum kuruluşları da Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Milletvekili Gökcan’dan “10 Kasım Mesajı”

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 83. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Tekcan, Başbuğumuzun emanetlerine sahip çıkacağız

Fethiye Ülkü Ocakları Başkanı Emre Tekcan, merhum Başbuğ Alparslan Türkeş’in vefatının 24. yılı nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Başkan Tekcan, “Başbuğumuz Alparslan Türkeş’i unutmayacak, unutturmayacağız. Dün emrinde olduğumuz gibi bugün onun izinde emanetine sahip çıkarak, bize emanet bıraktığı Türk Milliyetçiliği davasını, Allah davasını yaşatmaya devam edeceğiz” şeklinde ifadeler kullandı. 

80’ler dizisi ara verince Fethiye’ye koştu 

Sinema ve dizi oyuncusu Özlem Balcı, ünlü oyuncu Rasim Öztekin’in vefatının ardından diziye bir aylık ara verilince; memleketi Fethiye’ye koştu. Geçtiğimiz ay Netflix’ten teklif alan ancak uygun olmayan sahneler nedeniyle kabul etmeyen Özlem Balcı, “Reis filminde Emine Erdoğan’ı canlandırdığım için olumsuz bir algı oluşturulmaya çalışıldı” şeklinde ifadeler kullandı. Fethiye’de arkadaşı Özlem Başar’a, Barbun Restoran’da sürpriz bir doğum günü düzenleyen Özlem Balcı; kendisinin de doğum gününün 25 Mart olduğunu belirtti. 

Durmuş Ali Sazaklı, vefatının 7. yılında mezarı başında anıldı

Üç dönem Ula ilçesine bağlı Gökova Belde Belediye Başkanlığı yapan Durmuş Ali Sazaklı, vefatının 7. yılında anıldı. Mezarı başında düzenlenen anmaya, CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, CHP Ula İlçe Başkanı Hüseyin Özcan, İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Belediye Meclis üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, Meclis Üyeleri ile oğlu, torunları ve yakınları katıldı.