Tesisi Haberleri

Tesisi Haberleri

Başkan Karaca Vatandaşlarla İftar Yaptı

31 Mart yerel seçimlerinde güven tazeleyen Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye Belediyesi'ne ait Çatalarık Sosyal Tesisi’nde vatandaşlarla iftar yaptı.

Sosyal Tesisin Kapılarını Açmadılar Vatandaşları Soğukta Bıraktılar

Fethiye Belediyesi mevcut yönetimi, Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı'ya kendisinin yaptırdığı Çatalarık Sosyal Tesisileri'nde toplantı yapmasına izin vermedi. Buna rağmen Saatcı'yı sevenler soğuk havada kendisini dinlemek için tesisin yan tarafındaki boş alana akın etti. Yaşananlara tepki gösteren Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, "10 derece soğukta bu kadar insanı sokakta bırakanlara Fethiyeliler 31 Mart'ta gereken cevabı sandıkta verecektir." dedi.

Saatcı: Bizim Yaptığımız Tesise Kanalizasyon Bağlamakla 100 Yılın Projesi Yapılmış Olmuyor

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı Ovacık Mahallesi’nde gerçekleştirilen halk buluşmasında Kaşıkçı Elması olarak adlandırdığı Ölüdeniz markasını tüm dünyaya tanıtacaklarını açıkladı. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 100 Yılın Yatırımını yaptık sloganına da gönderme yapan Saatcı, “Kanalizasyon sistemini bizim 2002 yılında yaptığımız arıtma tesisine bağlayarak 100 yılın projesi yapılmış olmuyor.” dedi.

Yumurta Çiftliği Üretim Merkezi Ve Yeşilüzümlü Halkevi Hizmete Açılıyor

Fethiye Belediyesi ile Likya Fethiye Kadın Girişimi, Üretim, İşletme ve Kalkınma Kooperatifi’nin işbirliğiyle Yeşilüzümlü’de yaptırılan yumurta üretim çiftliği ve Yeşilüzümlü Halkevi 12 Mart 2024 günü, saat: 17.00’de hizmete açılıyor. İki tesisin açılışı, Yeşilüzümlü’deki Durmuş Demirci Sosyal Tesisi’nin içindeki yeni Halkevi’nde yapılacak.

Büyükşehir Açılış ve Temel Atmalara Devam Ediyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde kültür merkezi, atıksu arıtma tesisi, kent meydanı gibi halkın farklı ihtiyaçlarını karşılayan yatırımların açılış ve temel atmalarına devam ediyor.

Tavuk yumurtası üretim tesisinde çalışmalar sona geldi

Fethiye Belediyesi, S.S. Likya Fethiye Kadın Girişimi, Üretim, İşletme ve Kalkınma Kooperatifi işbirliğinde Fethiye’ye Tavuk Yumurtası Üretim Tesisi’nde çalışmalarda sona gelindi.

Büyükşehir Bodrum’un En Büyük Arıtma Tesisini Açıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum’un en büyük arıtma tesisi olan Turgutreis İleri Biyolojik Arıtma Tesisinin açılışını 14 Şubat 2024 Çarşamba günü gerçekleştiriyor.

İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi Yapılacak

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Gökova Körfezinin önemli turizm merkezlerinden birisi olan Milas’ın Ören Mahallesinde başlatılan kanalizasyon hat çalışmaları devam ediyor. Ören’de yapılan kanalizasyon hattı ile bölgenin doğasının korunması amaçlanıyor.

Büyükşehir 8 bin 91 Ton Tıbbi Atık Bertaraf Ediyor

Muğla Büyükşehir Belediyesinin tıbbi atıkların çevre ve insan sağlığına zarar vermemesi için kurduğu Tıbbi Atık Sterilizasyon ve Bertaraf Tesisinde bugüne kadar 8 bin 91 ton atık bertaraf edildi.

Torba Kanalizasyon ve Arıtma Tesisi Tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliği ile yapımına başlanan Torba Atık su Arıtma Tesisi ve kanalizasyon çalışması tamamlandı. Projenin hayata geçirilmesi ile kanalizasyon şebekesi bağlanan mahallelerden Büyükşehir Belediyesi tarafından alınması gereken atık su gelirleri, 27 yıl süre ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’na veriliyor.

Başkan Gürün; “Karaçulha Hali’mizdeki Ürün pazarlama alanı ve tesisimiz üreticilerimizin dört mevsim hizmetinde olacak”

Büyükşehir 40 Milyon TL’lik Yatırımı Tamamladı Muğla Büyükşehir Belediyesi, Karaçulha Toptancı Hali içerisinde 40 Milyon TL’lik yatırımla başlattığı tesis ve ürün pazarlama alanı çalışmalarını tamamladı.

Başkan Akdenizli verdiği sözleri tutmaya devam ediyor

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, göreve geldiği günlerde verdiği sözleri tutmaya devam ediyor. Paşalı Mahallesi’nin uzun zamandır beklediği Çok Amaçlı Sosyal Tesisin yapımı için talimat veren Başkan Akdenizli, yapımına başlanılan tesiste incelemelerde bulundu.

Tıbbi Atıklar Evsel Atığa Dönüştürülüp Bertaraf Ediliyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tıbbi Atık Sterilizasyon ve Bertaraf Tesisi bugüne kadar 13 ilçede 1016 noktadan topladığı 7 bin 900 ton atığın sterilizasyon ve bertaraf işlemini gerçekleştirdi.

Büyükşehir, Gümbet - Gümüşlük Arıtma Tesislerini Tamamladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Bodrum’da başlatılan Gümbet ve Gümüşlük arıtma tesislerinin kapasite arttırım projesi tamamlandı. 226 Milyon TL yatırımla hayata geçirilen proje kapsamında Gümbet 3, Gümüşlük atıksu arıtma tesisinin kapasitesi ise yaklaşık 4 kat arttı.

Taraftar ve Hoca Fethiyespor tesisinde bir araya geldi

Bir grup Fethiyespor taraftarı tesislere giderek Fethiyespor Teknik Direktörü Erhan Altın ile bir araya geldi.

Büyükşehir Yeşil Alanların Yüzde 90’nı Arıtılmış Su İle Suluyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi Muğla Atıksu Arıtma tesisindeki suyun geri kazanımını sağlayarak bu suyu yeşil alan sulamasında kullanıyor. Büyükşehir Belediyesi İleri Biyolojik arıtma Tesisinde arıttığı su ile Menteşe’de sorumluluk alanında ki yeşil alanların yüzde 90’ını suluyor.

147 Milyonluk Yatırım Tam Kapasite Çalışıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Fethiye’nin Atıksu Arıtma kapasitesini arttırmak ve özellikle Körfez başta olmak üzere kentin doğasının korunması için arıtma kapasitesi arttırılan Fethiye Atıksu Arıtma Tesisi tam kapasite çalışıyor.

İçmeler Tesisinde Çalışmalara Başlanıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi Marmaris İçmeler sahilinde bulunan tesis için hazırladığı projeye yönelik ihale sürecini tamamlayarak yükleniciye yer teslimini gerçekleştirdi.

Seydikemer Yatırımlarla Buluşmaya Devam Ediyor

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Karadere Mahallesi'ne yapılmakta olan Karadere Çok Amaçlı Sosyal Tesisinde incelemelerde bulundu.

Karaca, “Burada Ak Parti Milletvekili Sayın Yelda Gökcan’ın da olmasını isterdim”

Fethiye Atıksu Arıtma tesisin açılışında konuşan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan hakkında konuştu.

Karaca, “Bugün tarihe tanıklık ediyoruz”

Fethiye Atıksu Arıtma tesisin açılışında konuşan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, açıklamalarda bulundu.

FETHİYE’NİN 20 YILLIK ARITMA İHTİYACINI KARŞILAYACAK

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Fethiye Atık Su arıtma tesisinin ikinci etap çalışması tamamlandı. Halihazırda işletilmekte olan 25.000 m3/gün kapasiteli Atık su Arıtma Tesisi yapılan yatırımla 50.000 m3/gün kapasiteye çıkartıldı. Fethiye İleri Biyolojik Atık su Arıtma Tesisi ilçenin 20 yıllık arıtma ihtiyacını karşılayacak.

TURİZM ALTYAPI VE DİGİTAL NOMAD’S PROJESİ TOPLANTISI 

İlçede turizm alanında içme suyu, kanalizasyon, atık su arıtma, katı atık toplama ve bertaraf tesisleri, telekomünikasyon, elektrik, ulaşım gibi altyapı konularındaki sorunların, eksikliklerin turizm sezonundan önce tespiti ve giderilmesi, kurumlar arası koordinasyonun tesisi noktasında gerekli planlamanın yapılması, çalışmaları değerlendirmek ve takibini gerçekleştirmek ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından finanse edilen yeni nesil iş ve çalışma dünyası çalışanlarını bölgeye getirebilmek amacıyla yürütülen “Dalyan Digital Nomads” projesinin istişare toplantısı yapıldı.

“TRAFİK BİLİNCİ” KONULU PANEL DÜZENLENDİ 

Fethiye Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen “Trafik Bilinci” konulu panel, dernek tesisinde gerçekleştirildi

GÖÇMENLERİN KAYITSIZ BARINMASINI SAĞLAYAN 9 ŞAHSA ADLİ KONTROL

Muğla'nın Marmaris ilçesinde yasa dışı yollar ile yurtdışına kaçmak için ilçeye gelerek otellerde belgesiz konaklayan düzensiz göçmenlere ve konaklama tesisi yetkililerine yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 9 şahıs adli kontrol ve yurtdışı çıkış yasağı ile serbest bırakıldı.

BU BAŞVURUYU KAÇIRMAYIN!

Kültür ve Turizm Bakanlığınca başlatılan çalışma kapsamında günü birlik kiralanan konaklama tesisi, villa, bungalov, kiralık evler Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İç İşleri Bakanlığınca yapılacak olan bir çalışma ile Turizm Bakanlığına bağlanması planlanıyor.

BİR AHIR YANGINI DAHA

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Yaşyer Mahallesi'nde dün özel bir firmaya ait hayvancılık tesisinde meydana gelen yangının ardından bugün öğlen saatlerinde de Fethiye'de bir ahırda yangın çıktı. İçeride hayvanların bulunmaması faciayı önlerken, yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

MİLAS’TA OT BALYA YANGINI

Milas Yaşyer Mahallesi Kılıç Tarım Hayvancılık Tesisi’nde yangın çıktı. Çıkan yangın Milas İtfaiye Grup Amirliği Ekipleri’nin zamanında müdahalesi ile söndürüldü.

DÜĞEREK MAHALLESİNE 300 TONLUK ATIKSU DEPOSU

Menteşe Belediyesi tarafından Düğerek Mahallesindeki 30 Bin metrekarelik yeşil alanların atık su ile sulanabilmesi için bölgeye atıksu depolama tesisi yapılıyor.

Sosyal Tesis ve Festivalin açılışı yapıldı

Fethiye Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Durmuş Demirci Sosyal Tesisi’nin açılışı gerçekleştirildi. 12. Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali başlangıcında gerçekleşen açılış törenine yoğun katılım oldu.