Sanat, Haberleri

Sanat, Haberleri

Sıra gecesi konseri ilgi gördü

Fethiye Turizm Tanıtım Eğitim Kültür ve Çevre Vakfı (FETAV) tarafından Özer Olgun Kültür Merkezi’nde sıra gecesi konseri düzenlendi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri dikkat çekti

Fethiye Belediyesi ve Sivil Toplum Kuruluşları tarafından gerçekleştirilen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri devam ediyor. 

Türk Halk Müziği konseri gerçekleşti

Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 Etkinlik programları kapsamında Fethiye Özer Olgu Kültür Merkezi’nde Türk Halk Müziği konseri düzenlendi.

Başkan Gümüş, 'Menteşe'de kültür köprüsü kurduk'

Menteşe, yerli ve yabancı ziyaretçilerin yıl boyu uğrak noktası olmaya devam ediyor.

Yahudi kültürünün izleri gelecek kuşaklara aktarılacak

Milas Belediyesi, ‘Kültürel Mirası Koruma Programı’ kapsamında 2024 yılı içerisinde “Milas Yahudi Kültürü Projesi” çalışmalarının başlayacağını duyurdu. Proje kapsamında; Milas’taki Yahudi cemaatinin kökenlerinin araştırılması, maddi kültür değerlerinin restore edilmesi ve Milas Yahudi Kültürü’nün tanıtılması amacıyla çalışmaların yapılacağı belirtildi.

‘Neye Niyet Neye Kısmet’ Göz Doldurdu

Fethiye Belediyesi katkılarıyla Özer Olgun Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Neye Niyet Neye Kısmet” adlı oyun, seyircilerden tam not aldı.

Fethiye’de 100. Yıl Cumhuriyet Sergisi Açıldı

Fethiye Belediyesi ve Fethiye Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (FEFSAD) işbirliğiyle düzenlenen “100. Yıl Cumhuriyet Sergisi” açıldı.

Ayla Yarıcı Kişisel Resim Sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu

Marmaris turizminin kat hizmetleri eğitiminde uzman ismi Ayla Yarıcı bu kez de resimleriyle, sanatseve

‘Sanat Güneşimiz’ Zeki Müren, Vefatının 27’nci Yıl Dönümünde Anılacak

Tüm mal varlığını Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı ve Türk Eğitim Vakfına bağışlayan Sanat Güneşimiz Zeki MÜREN, vefatının 27’nci yıl dönümü olan 24 Eylül 2023 tarihinde, Bodrum’daki evinde halka açık mevlit okutularak, Antik Tiyatro’da konser düzenlenerek anılacak.

İş Sanat Çarşamba Sahnesi Yeni Türkü Konseri İle Geliyor

Çarşamba Sahnesi ile etkinliklerini yazlık kentlere taşıyan İş Sanat, Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında bu kez Marmaris’te izleyicileriyle buluşuyor.

TORUNOĞULLARI AİLESİNİN ACI GÜNÜ

Bünyesinde Orka Otellerini de barındıran Orka Şirketler Grubunun Kurucusu ve Onursal Başkanı Hacı Faik Torunoğulları 84 yaşında hayatını kaybetti. Hacı Faik Torunoğulları’nın Fethiye Merkez Yeni Camiindeki cenaze merasimine turizm, sanat, spor ve iş dünyası ile bürokratların yoğun katılımı oldu. 

RESİM SERGİSİNİN GELİRİ ONKOLOJİ BÖLÜMÜNE BAĞIŞLANACAK

Taylandlı Sukanya Chartsook'un resim sergisi, Özer Olgun Kültür Merkezi'nde açıldı. Serginin açılışı Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli, Fethiye Likya Kadın Kooperatifi Başkanı Çiğdem Karaca, çok sayıda vatandaş ile yapıldı. Sukanya, eserlerinin satışından elde edilecek gelirin P'sinin Fethiye Devlet Hastanesi Onkoloji bölümüne malzeme alımı için bağışlanacağını açıkladı. Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli, gelirinin anlamlı bir şekilde kullanılacağından dolayı ressam Sukanya’yı tebrik ederek, tüm Fethiye halkını bu özel sergiye davet etti. Sergi 22 Eylül 2022 tarihine kadar açık kalacak.

YONG’UN RESİM SERGİSİ 19 EYLÜL’DE AÇILIYOR

Sanatçı Yong, sergiden elde edilen geliri FETAV ve Fethiye devlet hastanesi onkoloji bölümüne kemoterapi hastaları için sandalye alınması için bağışlayacak.

KÜLTÜR, SANAT VE EDEBİYAT EVİ ULUSLARARASI RESİM SERGİSİ AÇILDI

Fethiye Kültür, Sanat Ve Edebiyat Evi açıldı. Yoğun katılımın olduğu açılış töreninde birbirinden değerli eserler sergilenirken saz sanatçısı Ali Noyin misafirlere keyifli anlar yaşattı.

ERASTA AVM’DE ‘’DEPREME DUYARLILIK FOTOĞRAF SERGİSİ’’

Türkiye'yi sarsan 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin 23'üncü yılı dolayısıyla, Fethiye Erasta AVM’de ‘’Depreme duyarlılık’’ adlı fotoğraf sergisi düzenlendi.

ANTİK TİYATRO EYLÜL AYINDA AÇILIYOR

ANTİK TİYATRO AÇILIYOR Fethiye Kaymakamı Alper Balcı, 7 yıldan bu yana kapalı olan Telmessos Antik Tiyatrosu ile ilgili müjde verdi. Kaymakam Balcı, ilk etkinliğin Eylül ayında olacağını söyledi.

CADIANDA KAZI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Fethiye’nin Yeşilüzümlü mahallesinde bulunan birçok tarihi yapıta ev sahipliği yapan Cadianda başlatılan kazı çalışmaları ile gün yüzüne çıkarılıyor.

BAŞKAN KARACA, “RENK VE FİGÜR, LİKYA YOLUNDA “ SERGİSİNİ ZİYARET ETTİ

Likya Sanat Yolu Platformu Kurucuları, Ertuğrul ve Dilek Aydemir’in evsahipliğinde düzenlenen ve Türkiye’nin tanınmış ressamlarından biri olan Resul Aytemür’ün sergisinin özel konuğu, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca oldu. Çalışmalarında, genel olarak İstanbul’un güncel yaşamını resmeden, kentin, sıradan yapısını, kişilerini ve toplumsal olaylarını ele alış biçimiyle, farklı eserler ortaya koyan Aytemür, Başkan Karaca’ya sergisi hakkında bilgi verdi.

SEYDİKEMER’E “YÖRESEL SANATLAR ATÖLYESİ” GELİYOR

Seydikemer Kaymakamlığı tarafından hazırlanan ve Seydikemer Belediye Başkanlığı’nın proje ortağı olduğu “Yöresel Sanatlar Atölyesi” projesiyle unutulmaya yüz tutmuş yöresel ürün ve zanaatlar tekrar canlandırılacak.

Şair Ali Talaş’tan imza günü

Şair Ali Talaş Her Telden Şiirler işimli ilk şiir kitabı için imza günü düzenledi.İmza günü Çalış Yörük Çadırı’nda yapıldı.

2 Asırlık Kültür 'Dont Testisi' mahalle çeşmesini renklendirdi

Seydikemer Belediyesi, Yayla Dont Mahallesine, zamanla yıpranan çeşme yerine modern ve kültürel izleri de taşıyan bir çeşme yaptı. Yöreye özgü ‘Dont Testisi’ kültürünü yansıtan çeşme vatandaşların hizmetine sunuldu.

Cam üfleme sanatında 50 yıl

Cam üfleme sanatçısı Coşkun Keskin yarım asırdan bu yana cam üfleme sanatını yaşatmaya çalışıyor. Fethiye’de 20 yıldır sanatını yaşatarak geniş kitlelere ulaşan sanatçı Keskin “Fethiye’nin Çiçeği” olarak tanınıyor.

Başkan Tokat’tan Çikolata Müzesi’ne ziyaret

Geçtiğimiz günlerde faaliyete geçen ve Türkiye’ de İstanbul’dan sonra ikinci olan Çikolata Müzesi, ziyaretçilere keyifli dakikalar yaşatıyor. Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat da Bodrum ve Milas arasında bulunan Karya Port alışveriş merkezinde yer alan Çikolata Müzesi’ni ziyaret etti.