BAŞKAN KARACA, 'RENK VE FİGÜR, LİKYA YOLUNDA ' SERGİSİNİ ZİYARET ETTİ

Likya Sanat Yolu Platformu Kurucuları, Ertuğrul ve Dilek Aydemir'in evsahipliğinde düzenlenen ve Türkiye'nin tanınmış ressamlarından biri olan Resul Aytemür'ün sergisinin özel konuğu, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca oldu. Çalışmalarında, genel olarak İstanbul'un güncel yaşamını resmeden, kentin, sıradan yapısını, kişilerini ve toplumsal olaylarını ele alış biçimiyle, farklı eserler ortaya koyan Aytemür, Başkan Karaca'ya sergisi hakkında bilgi verdi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

KARACA; “FETHİYE’NİN SANATSAL FARKINDALIĞI İÇİN ÖNEMLİ BİR KATKI”
Likya Sanat Yolu Galerisi’ndeki resim sergisini gezen, kurucuları Ertuğrul-Dilek Aydemir ve Sanatçı Resul Aytemür ile sohbet eden Başkan Karaca, sanata yönelik faaliyetlerin, Fethiye’nin gelişimine önemli katkılar sağladığını belirterek, “Belediye olarak elimizden gelenin fazlasını yapmaya özen gösteriyoruz. Sanatsal faaliyetlere de her anlamda katkı sağlamak, bizim önceliklerimiz arasında. Bu sanat galerisini açmak önemli ama kaliteli şekilde içini doldurmak daha da önemli. Çünkü, bu tarz yerlerin yaşaması ve sosyal hayatımıza değer katması gerekir. Fethiye’nin sanatsal farkındalığı adına önemli bir katkı olarak görüyorum. Ertuğrul ve Dilek Aydemir ile Resul Aytemür Hocamıza, Damla hanıma ve emek veren herkese teşekkür ederim” açıklamasında bulundu.       
Ressam Resul Aytemür ise, “ Fethiye için güzel bir sergi. Sanat adına değerli oluşumlara yol açacaktır. Renk ve Figür Likya Yolunda isimli sergimizi, solo sergiler için başlangıç olarak görüyorum” diyerek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Zaman zaman İstanbul üzerine de yapılan sohbette, Aytemür, Beyoğlu’nun çalışmaları için önemli bir kaynak olduğunu belirtti ve Başkan Karaca’ya, eserlerinin yeraldığı kitabını imzalayarak hediye etti. Başkan Karaca da, Aytemür’e, resmettiği yaşayan karakterleri, İstanbul’a gittiğinde göreceğini söyledi.
Eski Fethiye sinemasının olduğu binayı, görkemli bir Sanat Galerisine dönüştüren Ertuğrul Aydemir ise, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya teşekkür ederek “Başkanımızın ziyareti ve katkıları çok kıymetli. Kendisine  teşekkür ederiz. Amacımız, Fethiye’de gördüğümüz bu boşluğu doldurmak ve sanat adına farkındalık yaratmak” dedi.  Toplam 68 tablonun yeraldığı sergi, 5 Ekim’e kadar ziyaret edilebilecek.BAŞKAN KARACA, 'RENK VE FİGÜR, LİKYA YOLUNDA ' SERGİSİNİ ZİYARET ETTİ

BAŞKAN KARACA, 'RENK VE FİGÜR, LİKYA YOLUNDA ' SERGİSİNİ ZİYARET ETTİ

BAŞKAN KARACA, 'RENK VE FİGÜR, LİKYA YOLUNDA ' SERGİSİNİ ZİYARET ETTİ



 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN