Renk Haberleri

Renk Haberleri

Dastar Ve Kuzugöbeği Mantar Festivali Rengarenk Görüntülerle Başladı

13. Yeşilüzümlü Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali rengarenk görüntülerle başladı. Festivalde, kuzugöbeği mantarı ve dastar başta olmak üzere, çeşitli konu başlıkları altında bilimsel paneller, bölgenin kültürel değerlerini ön plana çıkaracak sergiler, söyleşiler ve konserler gerçekleştirilecek.

Fethiye’de Dastar ve Kuzugöbeği Festivali Başlıyor

Bu yıl 13.'sü gerçekleştirilecek Yeşil Üzümlü yöresi, dastar ve kuzugöbeği mantar festivali, yine renkli gösterilere sahne olacak. Yeşil Üzümlü ve yöresi dastar ve mantar festivali 19-20-21 Mayıs tarihlerinde yapılacak.

Deniz çift renk oldu

Fethiye’de şiddetli yağışın ardından Fethiye Körfezi’nde deniz suyunun rengi iki ayrı ton oldu.

Zeytinler Hasat Edildi, Sıkımı Yapıldı

Muğla'nın Milas ilçesinde bu yıl 9.'su düzenlenen ve ilçe protokolünün destek verdiği Milas Zeytin Hasat Şenliği, düzenlenen kortej yürüyüşüyle resmen başladı. Milas sokaklarında renkli görüntüler oluşturan şenlikte, gerçekleştirilen protokol konuşmalarında barışın simgesi zeytinin önemi vurgulandı.

Başkan Akdenizli, “Seydikemer İçin Daha Çok Hayallerimiz Var”

Seydikemer Belediyesi tarafından, ilçenin görselliğine renk katacak çok güzel bir çalışma daha yapılarak Uğurlu ve Beşkavak’a “Seydikemer” tabelası konuldu. Tabela, ilk günden itibaren büyük beğeni topladı.

Zeytin Hasadı Şenliği’ne Geri Sayım Başladı

Türkiye'de ilk kez Avrupa Birliği coğrafi işaretini alan Milas zeytinini ve zeytinyağını tanıtmak için bu yıl 9’uncusu gerçekleşecek olan Milas Zeytin Hasadı Şenliği, 11-12 Kasım'da başlıyor. 18’i aşkın kurum ve STK’nın işbirliğiyle düzenlenecek hasat şenliğinde; konserler, söyleşiler, zeytin toplama, sıkım ve kırma etkinlikleri, ünlü sanatçıların sahne alacağı konserler, zeytin güzeli yarışması, çeşitli workshoplar, defileler, yemek yarışmaları, kültürel geziler ile renkli anlara sahne olacak. Ünlü isimlerin de katılacağı şenlik, dolu dolu gerçekleşecek.

Fethiye Ördek Adası’nda Renkli Görüntüler

Fethiye Sahil Bandı’nın bitişinde bulunan Fethiye Ördek Adası’nda ördekler renkli görüntüler oluşturdu. Ördek Adası’ndaki ördek görüntüleri vatandaşlar tarafından da tebessümle karşılanıyor.

Cumhuriyetin 100.Yılına Özel 100 Uçurtma Uçurdular

Fethiye Atatürk İlkokulu öğrencileri, Cumhuriyetin 100.yılına özel yaptığı koreografide 100 uçurtmayı Fethiye Beşkaza Meydanı’nda uçurdu.

Sevgi Yurdu çocuklarına mangal etkinliği

Fethiye Kartalları, sevgi yurdunda kalan çocuklarla mangal etkinliğinde bir araya geldiler. Aksazlar Beach’de gerçekleştirilen mangal etkinliğinde neşeler yerindeyken, mangal renkli görüntülere sahne oldu.

Bu atlayış çok beğenildi

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun (Tour of Türkiye 2023) Fethiye-Babadağ Etabı renkli görüntülere sahne oluyor.

Fethiye'de Halk Oyunları Festivali yapıldı

Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Uluslararası Fethiye 4. Spor festivali, Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde yapılan halk oyunları gösterisi ile renkli görüntülere sahne oldu.

Fethiye Gastronomi Kültür ve Dostluk Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Sponsorluğunda Fethiye Gastronomi Kültür ve Dostluk Festivali 2'nci günün de renkli görüntülere sahne oldu.

1.Fethiye Gastronomi Kültür ve Dostluk Festivali Başladı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası sponsorluğunda  Fethiye'nin yöresel ürünlerini, dünya çapında tanıtma yolunda ilk adımın atılacağı, Gastronomi Kültür ve Dostluk Festivali, Fethiye Beşkaza Meydanı’nda renkli görüntülerle başladı.

Türkü Dostları Sahil Bandı’nı Coşturdu

Fethiye Sahil Bandı’nda önderliğini Ahmet Dalban, Orhan Karataş ve Fethiye Halk Eğitim öğretmenlerinin yaptığı ‘Türkü Dostları’ grubunun kendi arasında yaptığı türkü şöleni Fethiye Sahil Bandı’nda renkli görüntülere sahne oldu.

Gerenkuyu Halk Plajı Temizlendi

Bodrum Belediyesi ve Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Muğla Şubesi’nin ortaklaşa organize ettiği Deniz Çöpleri İzleme Programının ikincisi yapıldı. 

Şaban Gürsoy Yörük Oyunları Şenliğine Damga Vurdu

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Fethiye Belediyesi ile Nif Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği iş birliğinde organize edilen Fethiye Nif Köyü 10. Geleneksel Geçmişten Günümüze Yörük Oyunları Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Yoğun katılımın olduğu şölene Türk Halk Müziği’nin sevilen sesi Şaban Gürsoy damga vurdu. 

Dastara Renk Verdiler

Süleyman Demirel Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü, Halı, Kilim ve Eski Kumaş Desenleri Anasanat Dalı uzmanı Doç. Dr. Mustafa Genç’in katılımları, Likya Kadın Kooperatifi ve Fethiye Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen Dastar kumaş boyama atölye çalışması, Yeşil Üzümlü Dastarhane de gerçekleştirildi.

Geleneksel Düğün Yemekleri Festivali Gerçekleştirildi

Bu yıl 2'ncisi düzenlenen Geleneksel Muğla Düğün Yemekleri Festivali geniş bir katılımla renkli görüntülere ev sahipliği yaptı.

Seki’de Festival Havası Yaşanıyor

Seydikemer Belediyesi tarafından 30’uncusu düzenlenen Geleneksel Seydikemer Seki Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Halk Konseri etkinlikleri ikinci gününde de dolu dolu geçti. Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, cirit gösterileri sırasında ata bindi. Renkli görüntülerin oluştuğu etkinliklerde vatandaşlar unutulmaz bir gün geçirdi.

Gökova Körfezi'nde renkli görüntüler

Dünya üzerinde ilk üç kitesurf merkezinden biri olan Gökova Körfezi'nin Akçapınar Sahili, adrenalin tutkunlarının akınına uğruyor. 

Sanat ve Turizm Festivali’nin ilk günü çoşkuyla geçti

Bargilya Kültür, Sanat ve Turizm Festivali’nin ilk günü; köy meydanı ve tuz binasında gerçekleşen etkinliklerle katılımcılara keyifli ve renkli bir deneyim sundu…

Fethiyespor son transfer ataklarını yapıyor

Fethiyespor orta saha oyuncusu Abdullah Balıkçı’yı renklerine kattı.

Milas’ta Çaykama Şenliği rüzgarı esiyor

Milas’ta coğrafi işaretli Çaykama Böreği’nin tanıtımının yapıldığı kültür sanat festivali gerçekleştirildi. Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın katkılarıyla Milas Belediyesi tarafından düzenlenen şenliğin birinci gününde en güzel çaykama böreği seçilirken, ikinci gün düzenlenen ‘Çaykama Yeme Yarışması’ renkli görüntüler oluşturdu.

Otgöz, “Yörük Şenliği çok önemli bir değeri ifade ediyor”

Karaçulha Gönüllüleri Derneği tarafından bu yıl sekizincisi organize edilen Yayla Karaçulha Yörük Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Programa katılan AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, çeşitli açıklamalarda bulundu.

Yörük Şenliğini Değerlendirdiler

Karaçulha Gönüllüleri Derneği tarafından bu yıl sekizincisi organize edilen Yayla Karaçulha Yörük Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Şenliğe katılan CHP Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Koyuncu, Fethiye Belediye Başkanı Yardımcısı Oğuz Bolelli ve Fethiye Belediyesi Başkan Vekili Metin Sevinç çeşitli açıklamalarda bulundu.

“Yörük Türkmen Şöleni” renkli görüntülerle başladı

Seydikemer’de düzenlenen Geleneksel Yayla Karaçulha Yörük Türkmen Şöleni renkli görüntülerle başladı.

Murat Çetin Uzman’ın “Küçük an’lar” - “Küçük anı’lar” sergisi açıldı...

Kendine Özgü bir tarzı ve neşeli resimleri ile dikkat çeken Ressam Murat Çetin Uzman’ın “Küçük an’lar” - “Küçük anı’lar” adını verdiği ilk sergisi Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş. Trafo Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezinde açıldı. Ressam Uzman resimlerinde kullandığı boyaları da kendisi ürettiğini ifade ederken, renklerin de kendi iç dünyasını yansıttığını söylüyor.

Latte-Art yarışmasında renkli görüntüler yaşandı

Cream Cafe’de düzenlenen Latte-Art yarışmasında renkli görüntüler yaşandı. Yarışmanın sonunda e iyi tasarıma sahip olan kahveyi yapana kupa taktim edildi.

“Çalmadığım Bir Gökyüzü Kalmıştı”

Ölüdeniz’de renkli anlar…Paraşütle uçarken klarnet çaldı, görenler hayretle seyretti.

Ramazan Çelik Sevenleriyle Buluştu

Bu yıl 22.si yapılan Nif Kiraz Festivali’nde sevilen sanatçı Ramazan Çelik sahne aldı. Ramazan Çelik’in sahnesi renkli anlara sahne oldu.