Otizm Haberleri

Otizm Haberleri

Otizm Parkının Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi

Fethiye Belediyesi Niyazi Mete Otizm Parkı’nın temel atma töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan Fethiye Belediye Başkanı aynı zamanda CHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Alim Karaca, “Dünyada 38 bebekten birisi otistik doğuyor. Bölgemizde bin 500’e yakın otistik çocuğumuz var” şeklinde ifadeler kullandı.

Otizm Parkı’nın temel atma töreni düzenlenecek

Fethiye Belediyesi, otizm konusuna dikkat çekmek için örnek bir projeye imza atıyor. Özellikle otizmli çocukların akranlarıyla zaman geçirip, sosyal etkinliklerini çoğaltarak eğlenmelerini ve toplumla kaynaşmalarını amaçlayan Otizm Parkı'nın temel atma töreni 18 Mart Pazartesi günü yapılacak.

BAŞKAN AKDENİZLİ’DEN, 2 NİSAN DÜNYA OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ MESAJI

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, “2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü” dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

SALİH DÜNDAR, “OTİZMİN TEK TEDAVİSİ EĞİTİMDİR”

Fethiye’de, "2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü" dolayısıyla Nursel Özdemir Eğitim Kurumlarında etkinlik düzenlendi.

ÖZEL ÖĞRENCİLERDEN FARKLI ETKİNLİK

2 Nisan Otizm Farkındalık Günü kapsamında Kaymakam Vekili Alper Balcı Ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya’yı Akıncı Özel Eğitim Uygulama Okulu Öğrencileri Ve Öğretmenleri ziyaret etti. Ziyaret sonrası Beşkaza Meydanı’na kadar ellerinde balonlar ile gelen özel öğrenciler ellerineki balonları gökyüzüne bıraktılar.

Nursel Özdemir kurumlarını mavi ışıkla aydınlatıyor

Mavi rengi, tüm dünyada otizme farkındalık oluşturmak adına belirlenmiş herkes için ortak simgesel bir renktir. Nursel Özdemir Özel Eğitim Kurumları otizme dikkat çekmek ve farkındalığı artırmak amacıyla ‘Mavi Işık Yak’ adı altında Fethiye ve Seydikemer ilçelerindeki her üç kurumun dış yapılarını Nisan Otizm Farkındalık Ayı boyunca mavi ışıkla aydınlatıyor.

Rektör Çiçek, Muğla Zihinsel Engelliler Derneği’ni ziyaret etti

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü ve Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla Muğla Zihinsel Engelliler Derneği’ni ziyaret etti.

Elit, otizmli çocuklar için maviye büründü

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle Nursel Özdemir Eğitim Kurumları’nda gün boyu etkinlikler düzenlendi. Otizme konusunda farkındalık oluşturmak için etkinliğe katılanlar, mavi kıyafetleriyle dikkat çekti. Nursel Özdemir Eğitim Kurumlarının Elit şubesinde gerçekleşen etkinlikte özel çocuklar canlı müzik eşliğinde eğlenirken doyasıya resim de yaptılar. Kurum Sahibi Salih Dündar “Azımsanmayacak kadar fazla olan otizmin farkında olunması ve bu bireylerin de topluma kazandırılması adına çalışmalarımızı her daim sürdürüyoruz” dedi.

Karaca, Fethiye’deki rehabilitasyon merkezlerini ziyaret etti

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü olması dolayısıyla Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye’deki rehabilitasyon merkezlerine ziyarette bulundu.

Otizm Farkındalık Günü’ne dikkat çektiler

2 Nisan Dünya otizm farkındalık günü nedeni ile Fethiye’de de çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor. Fethiye Sosyal Hizmetler Müdürlüğünde de kurum binası mavi balonlar ile süslendi. Kurum Müdürü Tuğba Baki ile kurum görevlileri balkonlara çıkıp mavi balonları salladılar. 

Otizmli ve özel eğitim gerekli öğrenciler için anlamlı açılış

Tohum Otizm Vakfı, Martı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Oya Narin'in desteğiyle 118 ve 119’uncu özel sınıflarını Muğla’nın Marmaris ilçesinde açtı.