BAŞKAN AKDENİZLİ'DEN, 2 NİSAN DÜNYA OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ MESAJI

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, '2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü' dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, “2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü” dolayısıyla yayınladığı mesajında şu ifadeleri kullandı: “Tüm dünyada otizm konusunda farkındalık oluşturmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından 2008 yılında 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü olarak ilan edilmiştir. 
Her insan dünyaya farklı özelliklerle gelmektedir. Herkesin kendine has fiziksel, duygusal ve sosyal yapısı vardır. Herkes için gerekli olan eğitim, otizmli çocuklarımız için aynı zamanda bir tedavi yöntemi olduğundan büyük önem arz etmektedir. Bu açıdan erken teşhisle birlikte verilecek özel eğitim onları toplumsal hayata kazandıracaktır. Burada ailelere büyük görev düşmektedir. Bu konuda her birey bilinçlendirilmeli, erken teşhisin önemi anlatılmalıdır. 
Otizmli bireyler ve onların aileleri toplumun dışına itilmemeli, otizmli çocuklar ve bireylerin sosyal hayatta yer alabilmeleri için farkındalık projeleri oluşturulmalıdır. Sağlıklı bir toplum yapısı, mutlu bir ülke oluşturabilmek, her bireyi kucaklayarak gerçekleşebilmektedir. Otizmli bireylerin önündeki engelleri tek tek kaldırmamız gerekmektedir. Ülkemizde son yıllarda otizmli bireyler olmak üzere, engelli bütün bireylere kucak açılmış, toplumsal hayatın her alanında yer verilmiştir. Ancak bununla kalmayarak daha çok farkındalıklar oluşturulmalıdır. 
2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü vesilesiyle, toplumumuzda duyarlılığın ve farkındalığın artmasını temenni ediyor, ailelerimize ve eğitimcilerimize göstermiş oldukları özveri için teşekkür ediyorum.”
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN