Maaşlar Haberleri

Maaşlar Haberleri

Seydikemer Belediye Çalışanlarına Yüzde 70 Zam Yapıldı

Seydikemer Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında yapılan sözleşme ile çalışan personelin maaşlarına yüzde 70 zam yapıldı.

Emeklilerin isyanı

Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek'le Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın birlikte çalışmasıyla yapılacak düzenlemelerle en düşük emekli maaşının yükseleceği ve Ocak zammıyla birlikte bütün emekli maaşlarının zam alacağı öğrenildi. Fethiye’de yaşayan emekli Seyfi Deveci, emekli maaşının kiraya bile yetmediğinin isyanını mikrofonlarımıza belirtti.

Emekli maaşı yetmiyor!

Ülkede sayıları 13 milyonu geçen emekliler, enflasyon altında eziliyor. Hayat pahalılığı ve düşük maaşlar çok sayıda emekliyi çalışmak zorunda bırakıyor. FRT TV’ye konuşan emekliler ise düşük maaştan dolayı isyan etti.

Yılmaz'dan emekli maaşı ve enflasyon açıklaması!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, "Enflasyonda bir süre sonra geçici yükseliş yönünü düşüşe bırakacaktır" dedi. Emekli maaşlarına yapılacak olan düzenlemeyle ilgili konuşan Yılmaz, "Emeklimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Düşük alanları destekleyici bir yaklaşımımız olacak." ifadelerini kullandı.

“Seyyanen Verilen 8077 TL. Bile En Düşük Emekli Maaşından Daha Yüksektir”   

Türkiye Bağımsız Emekliler Platformu üyeleri Fethiye’de bir araya gelerek emekli maaşları ile ilgili açıklama yaptılar.

EMEKLİ MAAŞLARINA TEPKİ GÖSTERDİLER

Tüm Emekli-Sen Genel Merkezi Basın Yayın ve Araştırma Sekreteri Haydar Pınarbaşı tarafından Bahriye Üçok Parkı’nda basın açıklaması yapıldı.

FETHİYE BELEDİYESİ ŞİRKETİNDEN ÇALIŞANLARA JEST

Fethiye Belediyesi'ne bağlı Belediye Hizmetleri Turizm Ticaret A.Ş. yönetimi çalışanlarına bayram jesti yapıyor.

BAŞKAN KARACA, GÜNDEM ANALİZ’İN KONUĞU OLDU

“YENİ PROJELERİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ AMA ŞU AN DURMAK ZORUNDAYIZ” Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca Gündem Analiz programında Necati Kambur’un sorularını içtenlikle yanıtladı. Programda; belediyenin ekonomisinden, projelere ve yapılacak çalışmalara kadar A’dan Z’ye Fethiye konuşuldu. Programda Başkan Karaca, “Türkiye’de borcu olmayan 3-5 belediyeden biriyiz. Bu enflasyon kasamızdaki parayı da alıp götürecek. Ondan dolayı 1100’e yakın personelimizin maaşlarını ödeyebilmek, rutin işlerimizi yapabilmek adına yeni projeler hayata geçireceğiz ama şu an durmak zorundayız” dedi.

Menteşe Belediyesi’nden memurlara sosyal denge zammı

Menteşe Belediyesi ve Tüm - Yerel Sen Sendikası Muğla Şubesi arasındaki sosyal denge sözleşmesi imzalandı. Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ile Tüm - Yerel Sen Muğla Şube Başkanı Salih Yıldız arasında imzalanan sözleşme kapsamında Menteşe Belediyesi’nde görevli kadrolu ve sözleşmeli memurların maaşlarına 201,35 TL ile 335,50 TL arasında artış yapıldı.

Doktordan vicdani eylem

Fethiye Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde Diş Doktoru olarak görev yapan Cenk Balcıoğlu bir zincir marketten maaşlarına zam istedikleri için işlerine son verildiği iddia edilen 257 işçi için markette eylem yaptı.

2022’de işsize 2.137tl, engelliye 1.552tl maaş

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) enflasyon rakamlarını açıkladı. Açıklamanın ardından gözler işsizlik ve engelli maaşlarına yansıyacak miktara çevrildi.

Sahim-Sen: 'Memur Maaşı Asgari Ücret Karşısında Eriyor'

Sağlık Hizmetleri Sendikası (SAHİM-SEN) memur maaşlarının yeni asgari ücret karşısında erimesine tepki gösterdi. Ülkenin bulunduğu koşullar göz önüne alındığında yapılan asgari ücret zammının yetersiz olduğunu dile getiren SAHİM-SEN Genel Başkanı Özlem Akarken, “Memur maaşı 4 yıl önceki asgari ücrete göre yüzde 11 azalmıştır. Memur maaşlarının değer kaybetmemesi için en az 2022 yılı için yüzde 73’lük zam uygulanmalıdır” dedi.

3 milyon 850 bin TL’lik miktar personele dağıtılacak

Fethiye Belediyesi, banka promosyonu ihaleleri sonucunda 3 milyon 850 bin TL’lik miktarı personeline dağıtma kararı aldı.

Köseoğlu “Gelirde adalet için seyyanen zam yapılmalı”

Memur-Sen Muğla İl Temsilcisi Adem Köseoğlu, 2020 yılında temel gündem olan koronavirüsün ekonomiye etkilerinin yüksek olduğunu ve bu bağlamda 2021 yılı için kamu görevlilerinin maaşlarına getirilen artışın uyumlu olmadığını ifade etti.

Girgin “En Düşük Emekli Maaşı Asgari Ücrete Eşitlenecek Mi?” 

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin TBMM Genel Kurulu’nda emekli maaşları ile ilgili söz aldı. 

Ortaca PTT 65 Yaş Üstü Emeklilerin Maaşını Evlerine Götürüyor

Ortaca’da Kaymakamlık ve PTT İlçe Müdürlüğü işbirliğinde 65 yaş üstü emeklilerin maaşları evlerine götürülüyor.